Inlägg från: Snellen |Visa alla inlägg
  • Snellen

    Vaccinera sig mot svininfluensan när man är gravid?

    Jag har inte vaccinerat mig och tänker inte göra det heller.

    Har verkligen 40 miljoner europeer vaccinerat sig? Jag hörde 10 miljoner... och 4 av dem är i Sverige. Som jag förstått det har Sverige den värsta vaccinationshysterin av alla länder. Jag vet inte varför svenska myndigheter säger som de säger, men både smittskyddsinstitut och läkarkårer i Danmark och Tyskland rekommenderar att gravida INTE tar vaccinet.

  • Snellen
    Anatha skrev 2009-12-09 13:11:41 följande:
    Det där får du fixa fram källor på. Aftonbladet gick ut med nyheten att Tyska läkemedelsverket avrådde gravida från att vaccinera sig med pandreminx. Detta visade sig vara helt fel. Det var en tysk läkemedelsstiftelse med några få medlemmar som tyckte det kunde vara tveksamt.
    Jag läser inte aftonbladet, men läste en debatt i Dagens Medicin där de hade med dessa citat:

    "Vaccination, med Pandemrix®, av gravida och barn är inte tillåtet", ... i Tyskland.
    Arzneimittelkommission der Bundesärztekammer, Berlin, den 10.09.2009
    (Tyska läkarförbundets läkemedelsutskott)

    "Gravida skall inte vaccineras med Pandemrix® utan med ett vaccin utan kvicksilveradjuvantia"
    Impfkommission (STIKO) am Robert Koch-Institut, 12. Oktober 2009
    (Tysklands "Smittskyddsmyndighet")

    "Endast personer i riskgrupper skall vaccineras. Endast gravida tillhörande riskgrupper skall vaccineras"
    Sundhedsstyrelsen 29 .september 2009 Danmark
  • Snellen
    Anatha skrev 2009-12-09 13:11:41 följande:
    Det där får du fixa fram källor på. Aftonbladet gick ut med nyheten att Tyska läkemedelsverket avrådde gravida från att vaccinera sig med pandreminx. Detta visade sig vara helt fel. Det var en tysk läkemedelsstiftelse med några få medlemmar som tyckte det kunde vara tveksamt. Aftobladet artikeln: www.aftonbladet.se/nyheter/article6018405.ab samt Det av Aftobladet kallade läkemedlesverket: de.wikipedia.org/wiki/St%C3%A4ndige_Impfkommi...
    Har nu skummat igenom sidan du länkade till (tack och lov för goda tyskakunskaper). Trots att denna grupp bara består av 16 personer är dessa ändå framstående inom medicin och i stort sett alla har poster på olika universitet, vilket antagligen innebär att de forskar i ämnet. Denna grupp, STIKO, är alltså den instans i Tyskland som har till uppgift att titta på vacciner, deras effekter och ge rekommendationer. Att denna "lilla" grupp människor går ut med en rekommendation om ett visst vaccin skulle jag inte ta lätt på, det är ju deras uppgift!
  • Snellen
    Anatha skrev 2009-12-09 14:11:33 följande:
    Har du länk till debatten så man kan läs den i sin helhet? Gällande Impfkommission som de här benämner som Tysklands smittskyddsmyndighet så är det fel. Det är inte en myndighet utan en privat stiftelse med rätt få medlemmar. Se min länk ovan. Inte ens Dagens Medicin verkar vilja fara med sanning om detta.
    Debatten i Dagens Medicin 20 oktober: www.dagensmedicin.se/nyheter/2009/10/20/socialstyrelsens-generaldi/

    Må hända att STIKO inte är en myndighet, men enligt länken du skickade är kommissionen förankrad i lag sedan 2001. De skriver att deras uppdrag är att på vetenskaplig grund ta fram rekommendationer för nödvändiga vaccinationer. Det ingår dock inte i deras uppdrag att ta hänsyn till uppskattad kostnad-nytta.

    Efter en rekommendation getts av STIKO, ska den accepteras av
    "Gemeinsamen Bundesausschuss (G-BA)" (som jag förstår det Tysklands gemensamma hälsomyndighet) och efter det ska Tysklands försäkringskassa stå för kostnaderna av rekommendationerna.

    Måhända är STIKO inte en myndighet, men de verkar samarbeta tätt med dem och de är förankrade i lag.

    Huruvida de avrådde helt från det är jag inte säker på, de avrådde i alla fall som jag förstod det från att vaccinera sig med Pandemrix och detta råkar ju vara det enda vaccin som erbjuds i Sverige.
Svar på tråden Vaccinera sig mot svininfluensan när man är gravid?