• Linda365

    Hjälp önskas om rullader

    Jag har köpt Lövbiff och tänkte göra rullader ikväll. Jag brer på fyllningen,rullar ihop, fäster med tandpetare,saltar och pepprar sen bryner jag dom i pannan 2-3 minuter runt om......men sen? på flera recept har jag läst att man låter dom puttra i grädde/buljong efter bryningen i ca 40 minuter? Blir dom inte jätte sega då? eller är det tvärtom att dom blir mörare av det? Lövbiff har ju en tendens att lätt bli lite sega och trista.
    Jag tänkte ha en sås på mellangrädde och oxbuljong med rödvinsmak till.
    Jag lagar nästan aldrig till Lövbiff så jag behöver hjälp. Hur gör ni för att få dom möra och goda?

  • Svar på tråden Hjälp önskas om rullader
  • Kryddburken

    Gott med rullader! :)

    Tvärtom!

    Låt rulladerna brässera (småkoka utan lock) efter du brynt på dom så blir dom möra och fina och absolut inte sega!

    Slå på buljong, och brässera ca 30-40 min, sen när buljongen kokat in slår du på grädden och rödvinet samt ev. redning, låt puttra ihop 5 min, sen klart!

  • Linda365

    Tack! Ska börja nu. Alla tips som kommer från dig är nog att lita på, kryddburken är min favvosida när det gäller mat.

Svar på tråden Hjälp önskas om rullader