• puss

    jag har skjutit en björn och behöver recept

    nån som har nåt bra, eller vet var man kan hitta? björn är ju inte ordinary precis.


    det är tammefan roligt nästan jämt
  • Svar på tråden jag har skjutit en björn och behöver recept
  • Eisa

    Haha skämtar du?

    Om du är seriös: allt funkar med creme fraiche.

    Lycka till!

  • puss
    Eisa skrev 2009-12-13 19:00:13 följande:
    Haha skämtar du?Om du är seriös: allt funkar med creme fraiche.Lycka till!
    inget skämt alls. ska bli kul att prova!
    det är tammefan roligt nästan jämt
  • Champagne
    puss skrev 2009-12-13 19:02:32 följande:
    inget skämt alls. ska bli kul att prova!
    Berätta hur det smakade! Låter väldigt intressant! En vild smak med touch av blåbär?{#lang_emotions_dreamer}
  • DILLIGAF

    Du måste ha kantareller till. Ha i rätt mycket kraftigt rödvin i såsen/grytan. Servera med rödbetor, champagne och sallad med kapris.

  • puss
    DILLIGAF skrev 2009-12-13 19:05:23 följande:
    Du måste ha kantareller till. Ha i rätt mycket kraftigt rödvin i såsen/grytan. Servera med rödbetor, champagne och sallad med kapris.
    har torkade kantareller. duger det? blir svårt annars..... tänkte knåpa ihop en sås av det.
    det är tammefan roligt nästan jämt
  • Burberry

    Blev nyfiken så googlade. Bland annat dethär hittade jag.

    FÖR 6 PERSONER


    1 k


     


    g björnstek

    mörk viltfond eller b


     



    uljong

    Marinad


     



    :

    1


     



    vitlöksklyfta

    1/2 msk stött kummin


    10 grovkrossade vitpepparkorn



    2


     


    dl ananas juce

    3 msk soja


    2 msk vitvinsvinäger


    3 msk farinsocker


    1 liter ljus viltfond



    2dl


     


    olivolja

    1 klick rumstempererat smör


    vetemjöl



    TILLAGNING:


    1.


     


    Lägg köttet i en plastpåse. Blanda ihop marinaden och häll den över köttet.


    2.


     


    Vänd runt dåoch då. Låt ligga i marinaden i 24h.

    3


     



    . Sätt ugnen på 175 grader.

    4. Ta upp köttet, torka av det ordentligt, salta och peppra och bryn steken.��


    5.Lägg det hela i en trång kastrull. Slå på hälften av marinaden samt fyll upp med


    buljong eller viltfond så att det täcker köttet till hälften. Koka upp och lätt på ett lock.


    6


     



    . Stek i ugnen 2,5-3 timmar.��

    7


     



    . Ta upp köttet och håll det varmt i folie. Skumma av fettet och sila fonden. Om

    fonden är för svag för din smak så koka ned den ytterligare och red av med lite


    rumstempererat smör ihopblandat med vetemjöl.


    8


     



    . Skär upp steken och lägg på ett fat. Servera med sås och grönsaker


    Att ha barn är inte mera jobbigt än man gör det!
  • puss

    men gud va ni är bra på att googla! jag hittade typ inget alls.


    det är tammefan roligt nästan jämt
  • puss

    best googlers ever ba!


    det är tammefan roligt nästan jämt
  • Burberry

    blev konstig när jag kopierade in, men här fanns flera recept på björn som lät gott.

    www.sjunkarod.com


    Att ha barn är inte mera jobbigt än man gör det!
  • Salmiak73

    Grattis!
    Gör stek och krydda den som vid vilken vildstek som helst. Gör en god sås på krossad enbär, lite fransk senap, soja, rosmarin och grädde (riktig såklart)
    Hasselbackspotatis till, röd vinbärsgelé, stekta kantareller och persilje och honungsstekta morötter.
    GOTT!

  • DILLIGAF
    puss skrev 2009-12-13 19:06:32 följande:
    har torkade kantareller. duger det? blir svårt annars..... tänkte knåpa ihop en sås av det.
    Visst, eller jag tror det iallafall. Annars kan du få av mig, jag har tjugosju liter kantareller i frysen. Tänk på att björn är rätt mättande, skippa förrätt och servera bara någon sorbet som dessert. Ingen (INGEN) kan mula i sig kladdkaka efter att ha ätit björnfilé.
  • DILLIGAF
    Salmiak73 skrev 2009-12-13 19:09:32 följande:
    Grattis! Gör stek och krydda den som vid vilken vildstek som helst. Gör en god sås på krossad enbär, lite fransk senap, soja, rosmarin och grädde (riktig såklart) Hasselbackspotatis till, röd vinbärsgelé, stekta kantareller och persilje och honungsstekta morötter. GOTT!
    Portvinsgelé tycker jag. Annars: MVG.
Svar på tråden jag har skjutit en björn och behöver recept