jag har skjutit en björn och behöver recept
nån som har nåt bra, eller vet var man kan hitta? björn är ju inte ordinary precis.
nån som har nåt bra, eller vet var man kan hitta? björn är ju inte ordinary precis.
nån?
Björn har jag har jag aldrig lagat men en fin stek kan väl aldrig bli fel:
www.viltpoolen.com/privat/recept.php
tack!
Haha skämtar du?
Om du är seriös: allt funkar med creme fraiche.
Lycka till!
Du måste ha kantareller till. Ha i rätt mycket kraftigt rödvin i såsen/grytan. Servera med rödbetor, champagne och sallad med kapris.
Hittade lite recept här: http://www.viltspecialisten.se/frame_left.htm
http://sjunkarod.se/pdf/bjorn/grillad_bjornbiff.pdf
Blev nyfiken så googlade. Bland annat dethär hittade jag.
FÖR 6 PERSONER
1 k
g björnstek mörk viltfond eller b
uljong Marinad
: 1
vitlöksklyfta 1/2 msk stött kummin 10 grovkrossade vitpepparkorn
2
dl ananas juce 3 msk soja 2 msk vitvinsvinäger 3 msk farinsocker 1 liter ljus viltfond
2dl
olivolja 1 klick rumstempererat smör vetemjöl
TILLAGNING:
1.
Lägg köttet i en plastpåse. Blanda ihop marinaden och häll den över köttet.
2.
Vänd runt dåoch då. Låt ligga i marinaden i 24h. 3
. Sätt ugnen på 175 grader. 4. Ta upp köttet, torka av det ordentligt, salta och peppra och bryn steken.�� 5.Lägg det hela i en trång kastrull. Slå på hälften av marinaden samt fyll upp med buljong eller viltfond så att det täcker köttet till hälften. Koka upp och lätt på ett lock. 6
. Stek i ugnen 2,5-3 timmar.�� 7
. Ta upp köttet och håll det varmt i folie. Skumma av fettet och sila fonden. Om fonden är för svag för din smak så koka ned den ytterligare och red av med lite rumstempererat smör ihopblandat med vetemjöl. 8
. Skär upp steken och lägg på ett fat. Servera med sås och grönsaker
men gud va ni är bra på att googla! jag hittade typ inget alls.
best googlers ever ba!
blev konstig när jag kopierade in, men här fanns flera recept på björn som lät gott.
www.sjunkarod.com
Grattis!
Gör stek och krydda den som vid vilken vildstek som helst. Gör en god sås på krossad enbär, lite fransk senap, soja, rosmarin och grädde (riktig såklart)
Hasselbackspotatis till, röd vinbärsgelé, stekta kantareller och persilje och honungsstekta morötter.
GOTT!