• Albertine79

    Arg! Åt fejk-parmesan...

    ... sådan som är färdigriven i påse på pastan igår. Och den visade sig idag vara opastoriserad!!!! Trots att alla ostar av parmesan- och pecorinotyp ALLTID är pastoriserade.
    Jaha, då är det bara att vara orolig då! Är i v.20 och har klarat mig från otillåtna saker fram till nu.

  • Svar på tråden Arg! Åt fejk-parmesan...
  • viseversa

    men softa ner några kilo va. Ditt brn kommer INTE dö av detta. Hur tror du dom jorde förr i tiden då när dom drack mjölk direkt från korna,klappade katter och åt både det ena och andra utan att tänka. Dom födde barn då också!

  • nenapena

    Tror inte du behöver oroa dig.
    Det är ju inte så att du ätit upp hela påsen själv eller gjort det flera gånger.
    Så ta det lugnt.

  • Hundägare i Gbg

    Peccorino och parmesan är inte alls alltid pastöriserade men som La Lola hänvisar till så är det ok med hårdost ändå. Så nu kan du sluta vara arg

  • listo
    Albertine79 skrev 2009-12-15 20:41:25 följande:
    ... sådan som är färdigriven i påse på pastan igår. Och den visade sig idag vara opastoriserad!!!! Trots att alla ostar av parmesan- och pecorinotyp ALLTID är pastoriserade. Jaha, då är det bara att vara orolig då! Är i v.20 och har klarat mig från otillåtna saker fram till nu.
    Äkta Parmigiano Reggiano görs på opastöriserad mjölk, men är (som tidigare sagts) helt okej att äta ändå.
    fundersam...
  • resemamman

    Vad gott med pås-ost gjort på riktig parmesan! För riktig parmesanost görs alltid på opastöriserad mjölk. Men är helt ok att äta ändå som gravid !

Svar på tråden Arg! Åt fejk-parmesan...