• Nallemajatjejen

    Morotskaka i långpanna

    Har precis bakat en sådan men den blev totalt misslyckad... Var ett recept från en gammal arbetskamrat men kakan reste sig inte alls utan blev platt som en pankaka ¨så jag misstänker att något var fel med den. Någon som har ett fungerande recept?

  • Svar på tråden Morotskaka i långpanna
  • jojja

    Morotskaka

    4 ägg
    4 dl socker

    4 dl mjöl
    2 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker

    2 dl matolja
    6 dl rivna morötter

    Glasyr:
    100 g philadepiaost
    50 g mjukt smör
    3 dl florsocker
    1 tsk vaniljsocker

    Ställ ugnen på 150 grader.

    1. Vispa ägg och socker.
    2. Blanda det torra och rör ner det.
    3. Blanda i olja blandat med morötter.

    Grädda i långpanna längst ned i ca 50min.

    Rör ihop glasyren.
    Bred över när kakan kallnat.
    Skär sedan kakan i rutor.

    Tips: Strö mandelspån över! Ibland gör jag dubbel glasyrsmet, den är ju så god!

    äppelrutor:

    ca 6-7 stora äpplen
    6 ägg
    6 dl socker
    6 dl mjöl
    150 g smör
    2 msk bakpulver
    1,5 dl mjölk

    Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret. Blanda i de torra ingredienserna i äggröran. Häll sist i smöret. Smöra och bröda en braspanna och häll i smeten. Skala, kärna ur och skiva äpplena och strö över degen. Strö över rejält med kanel.
    Grädda på 175 grader i ca 50 minuter. Skär i rutor och servera.

    RYTTARKAKOR
    Ca 50 st

    Smet
    4 st ägg
    6 dl socker
    3 dl vetemjöl
    6-7 msk kakao
    2 krm salt
    1 tsk vaniljsocker
    175 g smält smör

    Glasyr
    75 g smör
    2 dl socker
    1½ dl grädde
    1 dl ljus sirap
    1 påse kokos

    Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner de övriga ingredienserna .
    Häll smeten i en pappers klädd långpanna ( 30- 40 cm )
    grädda kakan i 10-12 min i 225 graders ungsvärme.

    Blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull och koka upp, låt sjuda i ett par minuter under ständig omrörning , så att inte smeten bränner vid.

    Tillsätt kokos och låt koka ytterligare någon minut. Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda ytterligare ca 10 min eller tills kokostäcket fått vacker färg.

  • jojja

    Blev några fler recept som är för långpanna Hoppas det blir gott!

  • Nallemajatjejen

    oj det blev massor av recept SKa spara allihop...

    misstänker att sockermängden och smörmängden blivit fel i mitt recept....
    skulle bara vara 2 dl socker till 6 ägg men typ 350 g smör...

    Suck.

  • Jennsa

    Går det bra att frysa morotskakan med glasyren på?

  • Umeboshi

    Är aldrig bra att frysa glasyr, det brukar inte bli bra när det tinar. Frys kakan och lägg på glasyr när den ska serveras istället

Svar på tråden Morotskaka i långpanna