Inlägg från: ica003 |Visa alla inlägg
  • ica003

    Vi som väntar syskon till våra änglar del 9

    Lilla gry> tack för ny tråd och puff i gästboken. Psykologen kan nog hjälpa som en ventil

    Säger också grattis till lyckade ultraljud!
    Ego>Jag behöver nog också kontakta någon efter julhelgerna... jag bär på massa negativ energi känns det som..som jag inte vill ha. Så frustrerad över att en del lyckats få 2 barn på samma tid som vi kämpat till oss detta plus.
    Var på julmiddag förra veckan satt mittemot en jättegravidis, fick höra att de hade en tös hemma på 1 år och 4 månader. *grr* hävde ur mig detta hemma varpå min man protesterade för de hade haft ett missfall innan första bebisen. Hur reagerade jag på det då? Inte särskilt empatiskt..typ att det skiter jag i! Och sen tänkte jag vidare och insåg att det kunde betyda att hon vart 3 gånger sedan vi förlorade Zackis och då blev det bara ännu värre.

    Nä..i mina mörka stunder kan jag inte ens känna med de som haft missfall..min sko som klämmer är de som lyckas få barn tätt... men jag måste lära mig hantera det, för så lär det ju alltid vara...hm..de finns 1000 saker till att säga om detta just därför måste jag skaffa mig en "ventil" efter jul....

  • ica003

    Igår hade jag en av de där dyrbara dagarna, när allt bara känns bra. Vi var ute i snön och byggde en snögrotta, alla vi tre, maken sonen och jag. Sedan gick vi in och drack varm choklad och allt var bara så mysigt. Fortfarande så är det som att upplevelsen av de här små stunderna av ren lycka är som att se en sällsynt fågelart eller utrotningshotat djur (jag kommer inte på nåt bättre)... det är bäst att ta vara på tillfället för man vet inte när det blir nästa gång.

    *Kram till er som har det jobbigt*

  • ica003

    Gott nytt år allihopa!


    Gather ye rose-buds while ye may - Robert Herrick
  • ica003

    Jozefin> Vilken dramatik! Grattis till knyttet!


    Gather ye rose-buds while ye may - Robert Herrick
  • ica003

    Undrar också över bf-lista...har det gjorts en ny?

    Jag tror att vi veta könet..det skulle kännas bra. Men i de infolappar vi fått så gör man inte det vid RUL. Hoppas de kan göra ett undantag..annars får jag väl göra ett nytt försök senare, måste nog göra ett tillväxt-UL precis som förra gången,,men minns inte vilken vecka det var man gjorde det....borde väl tyvärr vara ganska sent i graviditeten.

    Känner inte så mycket oro nu...bara den dumma bitterheten som jag nämnt tidigare att det tog så lång tid...Men herregud  jag vill inte känna så. Jag vill vända på det och se det som att JA JA ÄNTLIGEN! Jo jag känner så också men men... Ja just det..jag skulle ju skaffa en ventil ja hehe..nu är ju helgerna snart slut 


    Gather ye rose-buds while ye may - Robert Herrick
  • ica003

    Stark längtan> Kramar på Maltes månadsdag!

    Styrkekramar till er som brottas med FK..

    Vi kommer nog helt klart att ha ett andningslarm, Zack dog ju i sömnen så jag jag behöver nog ett larm för att själv kunna slappna av. Måste bara göra lite efterforskningar om vilka som är bra..har inte gjort det än...

    Folk runtomkring väntar barn på löpande band känns det som...kommer bli många nya bebisar i min vänkrets mellan april och juli. Så tacksam att jag själv är gravid och inte behöver stå vid sidan om och titta på den här gången när bebismagarna ploppar upp som svampar.

    LÅNGT EGO..SKIT I DET OM NI INTE ORKAR...>hade en jobbig diskussion igår med maken. Jag nämnde en av de som är gravida nu...hon väntar nummer 3 och den äldsta är 4 år så det är ju ganska tätt. Vilket lockar fram avundsjuka hos mig vilket utlöser försvarsmekanismen att stöna över hur jobbigt hon kommer ha det. Hoppas ni hänger med... Maken svarar på mitt stön med att säga att det beror väl på vad man är för person och ger exempel på sin kusin som minsann födde 3 barn och läste till lärare SAMTIDIGT.
    Ok, det har ju inte ja gjort...får mig att känna mig mindervärdig och ledsen... Maken plottrar vidare om att jag borde minsann börja jobba nån gång så jag har nån pension när jag blir gammal...Ok, det är väl bara välmening... Men det är så typiskt..jag är arg och bitter på livet och vill egentligen bli lite tröstad (men sant,,,,hur skall han fatta det) och han gör saken värre genom att stressa mig med att jag borde komma ut i arbetslivet nån gång... Jag vill gärna jobba...men jag vill gärna vara mammaledig också...

    Ok, långt ego...


    Gather ye rose-buds while ye may - Robert Herrick
  • ica003
    hade skrivit ett långt inlägg som närmast liknade ett försvarstal för mina livsval. Summan av kardemumman är att jag inte klarar att kombinera spädbarnstiden med heltidsstudier..eller så handlar det om prioriteringar. läste lite på halvfart när Joel var nyfödd men hoppade av för jag ville fokusera på honom..och när Zack kom var det inga diskussioner så skulle jag vara mammaledig med grabbarna. Men om ni menar att det inte är så jobbigt sedan när barnet är större så det kan vara på dagis eller liknande så håller jag med. Men jag hade inte kunnat ha Joel hemma och plugga heltid...inte heller kombinera heltidsjobb med heltidsstudier, i alla fall inte de kurser jag läst.  (ett litet tillägg är att de kurser jag läst krävt 2-3 timmars pendeltid om dagen)
    Det finns säkert supermänniskor som klarar det och är det det som min man förväntar sig av mig så är det väl klart att han är besviken...
    Gather ye rose-buds while ye may - Robert Herrick
  • ica003

    usch vilket tråkigt inlägg jag skrev ovan...men behövde väl få ur mig det...på måndag ska jag ta tag i det där att ringa till nån att prata med. Jag har två bra kontakter att välja på så det är bara att bestämma sig.


    Kram till AnnaMaria på Elvins 8-månadersdag och välkommen hit!
    Nu skall jag ägna resten av dagen åt att vara positiv!
    Gather ye rose-buds while ye may - Robert Herrick
  • ica003

    Åh tack tjejer, vad skulle man gjort utan er!


    Och camilla, gör inget alls med "ego", tvärtom, det är bra. Skönt att höra hur
    andra tänker, funderar och gör. Det är väl delvis därför man är på detta forum också.
    Håller med om att Toka är bra på att sätta fingret på saker och ting.  
    Nää, nu ramlade jag in här igen men jag har i vart fall positiv även om lite seg..
    Gather ye rose-buds while ye may - Robert Herrick
Svar på tråden Vi som väntar syskon till våra änglar del 9