Inlägg från: JaAz1980 |Visa alla inlägg
  • JaAz1980

    Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 4

    Jag har ocksa hittat hit nu God Jul till alla - hoppas ni hade en underbar jul med nara o kara!

    Haller tummarna for din syster och hennes baby Lycka 05!!!!!!!

    Kram pa er alla

  • JaAz1980

    Gott nytt ar pa er alla!
    Vi hade en mysig nyar hemma hos nagra goda vanner - massa kids och preggosar sa det blev lugnt :) Lillan sov typ hela kvallen och sen ocksa efter att vi kom hem - skont!

    Jag ska ivag med syrran min pa musikal i San Francisco ikvall - kommer att vara borta typ 6 tímmar sa det blir att mannen ger henne utpumpad mjolk o lite ersattning. Dessutom far jag nog ta med pumpen for annars finns en viss risk for mega onda brost och lekage :). Ska bli skont att komma ivag men samtidigt har jag ju inte varit borta mer an ett en timme eller sa fran lillan forr.. Men ska nog ga bra!

  • JaAz1980

    Valkommen Josefine!

    Min lilla ater fortfarande typ var 3:de timme.. Hoppas hon vill sova lite langre snart :) Men annars sover hon ratt bra pa natterna. Ibland vill hon inte alls sova i sin sang sa da far hon ligga i sangen med oss vilket ar mysigt det med.

    Igar dopte vi forasten henne - hon sov igenom hela cermonin - till och med nar de hallde vatten pa hennes huvud -hihi! Var skont att fa dopet gjort och skoj att ha det nar syrran och hennes familj var har eftersom hon och hennes man skulle vara gudforaldrar!

    Det e tradigt med forstoppadr magar forasten - hoppas de sma mar battre snart! Min lilla var ju forstoppad ett tag men nu sa bajsar hon otroligt mycket sa det gar va upp och ner!

  • JaAz1980

    Da har vi ocksa borjat med "nattnings rutiner" - far se hur det gar - an sa lange ar det tyst i rummet i alla fall Lillan sover i sin sang inne pa vart rum men ibland sover hon aven med oss i sangen om vi somnar medans jag liggammar

    Har nog fatt mjolkstockning i hogra brostet - aj! Maserar, ammar, pumpar och varmer - andra tips??

    Imorgon ska vi pa "Mommy & Me" for forsta gangen. E val som en "mamma grupp" i Sverige - e det manga av er som gar pa det?

  • JaAz1980

    Valkommen tillbaks pluddrupp :)

    Brostet kanns saaa mycket battre! Mjolkstockningen gick over ratt snabbt!

    Vi har som sagt borjat med nattningsrutiner. Barn mar ju ofta bra av rutiner har jag hort (och av egen erfarenhet) sa jag tankte att vi skulle borja i tid :) Har gatt sadar dock eftersom lillan blivit forkyld :(

    Var rutin ar att vi antingen badar henne eller ger henne lite massage vid 19.15. Sen ar det pa med pyjamas och amning i gungstolen. Ger henne aven lite extra ersattning i flaska efter sa att hon blir riktigt matt.  Efter detta sa satter jag pa en god natt sang (har kopt en Julia skiva dr de sjunger god natt till henne :) och sa myser vi i gungstolen. Efter detta lagger vi henne i sangen och laser en saga och stryker henne i pannan. Hon brukar somna nastan direkt - far ibland ga in och satta in nappen nagra ganger.

    Nu har hon ju som sagt varit forkyld sa hon vaknar hela tiden av sin hosta och har svart att komma till ro.. Verkar ma battre nu imorse dock!!

    Haller med dig pluddrupp att oppna forskolan och sa vidare nu i borjan mest ar for oss foraldrar :) Sa himla skont att komma ut och traffa andra med sma barn! Jag hade jatte trevligt pa var traff!!! Julia med da det var typ en "Yoga-Pilates-Lek" introduktion just denna gangen. Jag fick tranat lite och hon njot av leken, kontakten och sangen! Ska ga och prova en riktig klass 1.5 timme imorgon!!

    Na nu vaknar lillan!

    Kram pa er alla

  • JaAz1980

    Haller med om att man ska gora det som passar en sjalv - helt klart! Man kanner sig sjalv och sin baby bast och vet vad som passar! Jag ar sjalv en rutin manniska sa darfor valjer jag att borja med rutiner for Julia redan :) Men hon har ju som alla sager sin "egen klocka" sa det ar ju inte stenhart om hon inte vill sova - da plockar vi saklart upp henne. Hon sover dock ratt mycket pa dagen med ibland - det skiftar fran dag till dag i och for sig! Bast sover hon ute i vagnen pa dagen efter en promenad och det ar "sensation" har  - hihi! Svarmor fick nastan krupp forsta gangen hon kom hit och sag att lillan sov ute :) Inte sa vanligt har! Men da har ju inte manga en "liggdel" heller for sina barn utan bara bilvarnstol och sittdel...

  • JaAz1980

    7 timmar - najs!!!! Lillan har som mest sovit 5 - men det har bara hant 1 gang Oftast sover hon 4 vilket ar helt ok men man langtar ju tills hon sover i alla fall 6

    Idag ska vi ga pa "pilates-yoga-lek" - ska bli skoj! Skont att komma ut ur huset nu nar har regnar sa och skont att fa rora pa sig lite! Jag har som sagt borjat trana lite smatt men vill mer - svart med barnvakt och sa da jag gillar och trana pa morgonen - ska se om jag kan locka svarmor hit i alla fall 1 gang i veckan!

    En annan fraga - har ni fatt tillbaks er mens? Jag ammar men fick min mens redan 1 manad efter fodseln och nu andra gangen - BULL! Har ju hort att de flesta inte far mens nar de ammar - men jag hade val inte den turen da.... Jag har ocksa nu borjat pa minipiller - har ni andra borjat med nagat preventiv medel? Jag funderar pa spiral men eftersom vi vill forsoka igen nar sessan ar ungefar 1 - kanns det bara onodigt.. Hur tanker ni andra? Erfarenheter?

  • JaAz1980

    Jag lamnar Julia sjalv med mannen ratt ofta faktiskt. Han gillar att fa egentid med henne och jag tycker att det ar ratt skont att kunna ga ut sjalv och trana, handla, klippa mig och sa vidare. Brukar inte vara borta mer an 2 timmar sa han behover inte mata da jag brukar amma precis innan  jag aker. Om det behovs far hon ersattning. Hon tar ju bade brost och flaska vilket ar jatte skont! Jag tror det ar ratt viktigt att man far lite tid for sig sjalv ibland - i alla fall sa behiver jag det!!!

    Horde idag om nagat som heter "diaper nights" vilket ar bio dar m an kan ta med sina smattingar - manga som testat verkade jatte positiva och sa att barnen oftast "skotte sig" nar de var dar - kanske nagat att testa - far se vad mannen tycker :)

  • JaAz1980

    Pluddrup - min mjolk racker inte heller pa kvallen sa jag ger lite ersattning efter att jag ammat och det fungerar bra!

  • JaAz1980

    Intressant Pinkmoe - later som en bra strategi. Vet inte om jag orkar ga upp och pumpa bara..:)

    Jag later lillan suga sa lange hon vill pa kvallen men nar det inte "kommer mer" sa ger jag lite ersattning sa att hon sover battre och langre - lite som du Pinkmoe men med ersattning istallet eftersom jag ar lite for lat for att pumpa :) Jag tycker att det ar sa smidigt att amma men samtidigt bra att hon tar flaskan och ersattning om det behovs!

    Ska pa 2 manaders kontroll pa tisdag forasten - ska bli spannande och se hur stor hon nu ar. Tradigt med sprutorna bara - men men...

  • JaAz1980

    Jag tankte nog ocksa borja med smakportioner runt 4 manader aven om de rekommenderar 6 manader har.

    Igar hande nagat som jag hort talas om men som inte varit nagra problem for oss innan - jag amma lillan och skulle sedan ge henne lite ersattning i flaska men hon blev skitsur och grat - mannen tog over och da gick det hur bra som helst :) Har ju hort att inte alla kids vill ta flaskan av mamman eftersom de har brostet...

    Lillan sover bra om natterna men har valdigt svart att komma till ro innan hon val somnar... Hon blir overtrott och har svart att lugna ner sig da. Nagan annan med samma problem?

  • JaAz1980

    Min lilla har fatt sin forsta tand!!! Jag trodde verkligen inte att de fick tander sahar tidigt!!! Men hon har inte velat amma sa bra idag och varit valdigt ledsen sa tillslut tittade jag i hennes mun och sag en tand inne i hennes hogra sida av munnen! Stackarn - verkade ha sa ont! Tillslut tog hon flaskan med lite kall valling och somnade i mina armar! Nu e jag orolig for amningen - jag hoppas det inte gor ont for lange sa hon vill amma!! Nagan annan? Goda rad?

  • JaAz1980

    Har varit sa mycket pa sistone.. jag vet inte hur man startar en trad men nagan kanske kan fixa det?
    Lillan har sovit lite battre pa sistone sa det e skont. Jag har haft jatte problem med ischias - usch sager jag bara! svart att amma och ta hand om lillan nar man har ont.. men borjar kannas lite battre nu tack vare sjukgymnastik och akupunktur!

    Lillan utvecklas varje dag - det gar ju sa fort!!!

Svar på tråden Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 4