Inlägg från: Josefine Hedlund |Visa alla inlägg
  • Josefine Hedlund

    Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 4

    Åh vad kul med denna tråd.
    Jag är gärna med och byter erfarenheter.

    Fick en liten flicka den 19/11 Bf var 19/12. Nellie. 47cm, 2905 gram. Bor i västerås, första barnet.

  • Josefine Hedlund

    Läser en del om förstopapde bebisar och tröga magar. Jag har samma problem med vår lilla skrutta. Amningen fungerade tyvärr inte för oss då hon sväljer så mkt luft att hon får knip och därför bara skriker vid bröstet. Vi ger henne nutramigen ( ev komjölksallergi) samt att jag pumpar ut till ett mål bröstmjölk per dygn. Ersättningen mättar bra, men som sagt blir hon väldigt trög i magen av den och bajsar typ var fjärde dag. Och då har hon fått kämpa i ca 2 dagar för att få ut det. Hon ligger mkt på nätterna och stånkar. Om det inte vore för det så är jag övertygad om att hon skulle sova bättre. Har pratat med BVC ang detta och ska dit på torsdag för koll. Hoppas vi kan byta ersättning till typ NAN HA eller nåt.

  • Josefine Hedlund
    Thez skrev 2010-01-05 20:54:58 följande:
    Välkommen Josefine..... Tröga magar e inte kul, jag ammar inte heller min dotter pga att hon sög inte tillräckligt vid bröstet, pumpade först men slutade med det sen. Jag ger min dotter baby semp nu. Hur blir din lilla tjej när hon inte bajsar, kräker hon oxå ut maten? Min lilla tjej kräker alltid mycket när inte bajset kommer ut.....
    Ja hon kräks mkt mer nu sen jag slutade med amningen och började med ersättningen. Antagligen för att magen är trög. Ibland kan det liksom komma riktiga "kaskader" av kräk. Igår bajsade hon, me ndå var det liksom som krovar som kom ut, och först var det som en hård klump som satt ivägen eller vad jag ska säga. Ska bebisars bajs verkligen se ut så undrar jag??
  • Josefine Hedlund

    Har idag varit på BVC med lillan. Hon går upp i vikt som hon ska och växer, vilket är skönt. Läkare kollade henne också och allt verkar normalt, skönt!
    Ska nu prova sluta med Nutramigen och introducera NAN HA samt ett mål med Babysemp Bifidus. Får väl snart se då om hon klarar komjölk. Hon kräktes upp mkt av NAN:et idag, men det kan ha berott på att hon var så hungrig och åt superglupskt. Har ju dessutom inte bajsat ännu. Ska se hur det går vid nästa matning.
    Det är nu man märker ännu mer hur tråkigt det är att amningen ej fungerar, tror inte vi hade haft såna här problem då..

  • Josefine Hedlund

    Vi var på 2månaderskoll förra veckan. 4300 gram, 54 cm. Dock är hon född en månad för tidigt så detta är väldigt bra mått!

  • Josefine Hedlund

    Tänkte höra med er om era bebisar har problem meg magen? Vår dotter har väldigt mkt gaser som hon lider av. Har funderat på om det kan vara mjölkallergi, men då hon inte blivit direkt bättre av mjölkfri ersättning undrar jag.. Vad kan det ananrs bero på? eller har en del bebisar bara mer problem med detta än andra? Man vill ju sä gärna hjälpa henne när man ser att hon har ont. Hon är född 30 dagar för tidigt, kanske har med det att göra? Tacksam för kommentarer!

  • Josefine Hedlund

    Min dotter äter bara ersättning så det funkar bra att lämna henne hemma med pappa. Förutom att jag vill kontrollera allt förstås. Men blir bättre och bättre. Har börjat träna igen så då passar det ju perfekt! Så himla skönt att vara igång, har redn kört både BodyPump och spinning ett par gånger.
    Ang preventivmedel så har jag börjat med p-piller här i dagarna. Då jag inte ammas kunde jag använda samma piller som innan jag blev gravid, vilket jag tycket är skönt. För mig har  det funkat jättebra med pillren. Jag tar Neovletta. Och vill man bli gravid igen så är dte ju bara att sluta när man känenr att man vill börja planera för en ny bebis.

    Var på viktkontroll igår och nu kan damen också gå med i 5-kilosklubben. Har en riktig aptit den här tjejen. Sen är hon en väldigt social liten tjej också, så hon förbrukar väl en hel del energi. Vill helst inte sova, utan vara med å leka, titta på Tv, fika mm=). Men mysigt. Sover väl ca 4 timmar i sträck på natten innan det är dags för ny påfyllning.

  • Josefine Hedlund

    Lilltjejen på tremånadeskoll idag. Väger 5,8kg och 59  cm lång. Stora damen! Visst går det fort??

  • Josefine Hedlund

    Vi är i fasen att vi ska börja planera lilans dop. Därför skulle jag vara tacksam för lite tips och ideer av er som haft dop tidigare. Vad är bra att tänka på osv..
    Tacksam för erfarenheter!

Svar på tråden Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 4