Inlägg från: Filliduttan |Visa alla inlägg
  • Filliduttan

    Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 4

    God fortsättning allihop!!! Man har inte haft tid att sitta vid datorn nu på ett tag, så man hade en del att läsa igen. Hoppas att ni har haft en fin jul och att era små guldklimpar mår bra.
    Här nere i söder fick vi en vit jul för första gången på många år. Så himla mysigt. Man har haft fullt upp med att hinna träffa alla nära och kära i julhelgen, men nu börjar det lugna ner sig. Idag har vi haft barnvakt till den stora tjejen och gav oss ut på stan för att beställa förlovningsringar. Sambon friade i våras, fick då en symbolisk ring å så skulle vi välja de riktiga ringarna tillsammans. Han ville ju inte välja själv över huvudet på mig. Sen hann jag bli gravid, å då vågade vi inte beställa ringar eftersom man inte visste storlek efter graviditeten. Så nu har vi äntligen fått det gjort. Så på nyårsafton tänker vi byta ringar...tio månader efter förlovingen.=)
    Emmie växer och frodas. Känns skönt att veta att ammningen funkar eftersom det strulade med första dottern. Tycker det är lite jobbigt att inte veta hur mycket hon får i sig. I tisdags var vi och vägde henne och hon hade gått upp 500g på 12 dagar. Så nu kan jag nog lugna ner mig lite..för det verkar ju inte gå någon nöd på henne.=) Har börjat ge henne tillägg på kvällen innan nattning nu, hon har småätit mycket på kvällarna å blir inte riktigt mätt mellan de korta ammningrna å haft svårt att komma till ro. Har även börjat med miniform nu för hon har skrikperioder efter hon hr ätit. Tidigare trodde man att hon ville ha mer mat å gav henne bröstet igen, vilket resulterade i ännu mera skrik. Så nu har man ju lärt sig tolka henne å fattat att det är magknip och inte hunger det handlar om.

    Ha det nu så bra och hoppas ni får ett gott nytt år om jag inte hinner titta in här innan dess.=) Men det hoppas jag att jag ska hinna.

  • Filliduttan

    Gott nytt år!!!
    Vi hade också en trevlig kväll igår med god mat och trevligt sällskap. Emmie sov sig igenom större delen av kvällen efter en jobbig natt natten till igår. Hon har blivit förkyld och det är jobbigt för henne att äta ordentligt. Så natten till igår kämpade vi för att få henne att komma till ro, hon lät som en gris när hon andades. Men hon tog igen den sömnen igårkväll istället, så skönt att hon verkar må bättre. Håller tummarna nu för att det blir lugnt idag och inatt.

  • Filliduttan

    Vad kul att era små liv verkar gå upp bra i vikt. Emmie ökar också väldigt bra. Sist vi var på bvc så hade hon gått upp 580 g på två veckor. Idag ska vi dit på 2-månaderskontroll, känns lite tidigt, hon blir ju inte två månader förrän den 24:e. Men det ska nog gå bra ändå. Hon använder fortfarande stl 50-56, har bara växt ur en body och en pyjamas som var små i storlekarna än så länge. Men tror inte det dröjer länge innan man får börja med stl 62 om hon ska fortsätta i den här takten. Vår stora tjej var större än Emmie när hon föddes, men hon växte inte lika fort så hon började inte med stl 62 förrän hon var 3 månader.

  • Filliduttan

    Pinkmoe: Ja,man får väl ta de tider som finns.=) Som du säger så blir det väl lite knas efter alla helger å så. Hur sm helst så klarade hon undersökningen galant. Log mot läkaren å var nöjd och belåten hela undersökningen. Hon hade ökat från 4480 till 4710g på 6 dagar...så hon börjar bli rund och go och läkaren sa att hon var väldigt stark och stabil. Alltid kul att få bra "betyg" på de små liven.=) Hon tyckte inte vi behövde komma å väga så ofta framöver för hennes kurva ser jättefin ut, så nu börjar man lugna ner sig lite å är inte lia nojjig längre. Vår stora tjej gick inte upp i vikt alls lika bra när hon var liten så man var ju lite orolig för vikten den här gångn också, men nu börjar man som sagt var lugna ner sig och känna sig trygg med ammningen å allt.

  • Filliduttan

    Vad duktiga en del verkar vara med sina gravkilon....Själv är jag inte så bra på det. Ska gifta mig till sommaren å vill så gärna gå ner några kilon, men just nu står det helt still. Eftersom jag ammar så vill man ju inte ge sig på någon diet heller. Å med det här trista vädret så blir det ju inga långpromenader med vagnen heller, å så har jag vår stora tjej hemma hela dagarna också. Har inte heller lämnat bort lilltjejen till sambon så mycket. hon tar ersättning,men har märkt att hon inte äter särskilt mycket så man vågar inte vara borta någon längre stund. Blir mest att man går upp till affären en snabbis eller liknande. Men jag är så glad för att ammningen funkar den här gången så hon får som hon vill hela tiden=) Det är ju inte så många månader det handlar om. Tror nog att jag kommer att vänta med smakportioner tills hon är 5-6 månader om det forsätter att funka såhär bra. Sen får man ju se hur intresserad hon verkar, är hon intresserad så kanske man börjar tidigare. Just nu är det ara mina tuttar som gäller iaf. Tror att vi har en bortskämd liten tjej=) Vi har inte heller så mycket rutiner, försöker nu att få henne i säng i vettig tid på kvällrna. Det funkar sådär, hon vill ju ligga å snutta hela kvällarna. Igår fick jg henne i säng vid nio, men hon vaknade nästan direkt. Vid örsök nr två så gick det bättre, då var klockan strax fter tio lik förbaskat! Men sen sover hon bra ganska många timmar å det är ju skönt. Hon sover mellan 4 och 7 timmar, så oftast är man ju bara uppe en gång per natt numera. Vårt stora problem är ju att vi är trångbodda och sover alla 4 i samma rum, så man måste ju plocka upp henne så fort hon piper till så hon nte väcker sin storasyster.
    Här har inte heller mensen kommit tillbaka ännu, å det är man ju glad för. Ska på efterkontroll på måndag, å har inte funderat så jättemycket på preventivmedel. Tror att det blir minipiller efterso jag har haft det innan å det har funkat bra. Funderade också lite på spiral, men vet folk som har blivit gravida ändå. Å så tycker jag att det verkar lite läskigt. Fördelen är ju att de håller i fem år, å får sambon bestämma så verkar det inte bli fler barn här...å då är det ju bra med ett så långvarigt skydd. Men hn kanske ändrar sig, vem vet.
    Jag har hört många som säger att det funkar jättebra att resa med små barn. Vi håller också på att planera resa, men det blir i så fall Thailand i dec-januari någon gång. Å då har ju lillan hunnit fylla ett så det blir förhoppningsvis inga problem.

Svar på tråden Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 4