Inlägg från: Lycka05 |Visa alla inlägg
  • Lycka05

    Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 4

    Pepsikatten- tack för att du startade en ny tråd.

    God Jul allesammans!

    Ursäkta att jag inte varit så aktiv den senaste tiden- Jag vill att ni håller en extra tumme för min systers barn. Jag blev nämligen moster i veckan 12 veckor för tidigt! Julen blir inte som vi tänkt oss, men alla våra tankar är hos dem just nu.

  • Lycka05

    Gott Nytt år på er allihopa!

    Här var det också lungt igår. Mindra gallskrek just på tolv-slaget Hon har nu i några veckors tid haft ont i magen på kvällen så idag har jag varit och handlat Profylac och ska se om det hjälper ist. Exakt 1 h efter senaste amning har skrikandet börjat. Jag hoppas att detta ska hjälpa, är inte kul att se henne lida.

    På nyårsafton blev hon 8 veckor, tänk vad tiden gått fort. Det bara flyger fram. Hennes kläder börjar hon växa ut så idag var jag i förrådet och hämtade massa kläder i större storlekar från systers kartonger.

  • Lycka05

    Mindra har börjat med stl 62 på pyjamasar men på bodys kan hon ha 56 ännu, vissa även stl 50, men jag ska börja rensa ut jag också. Sista barnet för oss också så man blir lite sentimental.

    Jag vet att vissa ibland ger messmör i ersättningen för att få bebisen att bajsa. Har ni testa det? Vissa säger även olja, men hör med BVC.

  • Lycka05

    Vi var på 2 månaderskontroll igår. Min tös är ganska liten och nätt tror jag, 4500g och 55 lång.

  • Lycka05

    Halloj på er! Ni som flaskmatar, hur ofta ger ni flaska och hur mkt ger ni? Jag ska nämligen bort på tjejmiddag imorgon och maken ska vara med Mindra. Eftersom jag vanligtvis ammar hela dagen förrutom 1 flaska på kvällen Ca 80 ml så är jag lite osäker.

    hur gör ni andra? Är det fri flaskmatning som gäller som med amning?

  • Lycka05

    Vi ska ha dop den 5:a april. Fick idag klart med min sångpedagog som kommer sjunga på dopet. Denna vackra sång:


    ">



    Vi har också börjat med nattningsrutiner. Lägger henne i sängen efter sista amingen och då får vi gå och sätta in nappen några ggr, men sen sover hon gott i flera timmar tills det är dax att amma.

    JaAz- jobbigt med mjölkstockning!

  • Lycka05

    Pluppdrupp- åh, vad skönt! Längtar till den natten

    Jag är så lat vad det gäller träning, usch och fy, men jag har iaf bestämt för att köpa löpardojjor och bege mig ut när den värsta vintern är borta

  • Lycka05

    Plumdrupp- jag har pumpat ut till dottern flera ggr. Du bör nog öva lite med flaskan några ggr så du vet att hon tar den. Glöm sen inte att värma den ordentligt, dock inte i micro. Vårt problem då vår första dotter inte tog flaska var att bröstmjölken inte var tillräckligt varm.

    Min mjölk räcker inte till så jag ger tillägg 1-2 ggr per dygn. Det fungerar bra för oss.

    Pinkmoe- jag ska också börja med smakisar då Mindra är 4 månader. Om en vecka är hon 3 månader så det är dax snart

  • Lycka05

    Thez- ja, de växer så fort. Min lilla tjej är tre månader nästa vecka! Får lite panik över att denna tid gått så fort och att detta är vårt sista barn, men jag njuter i massor.

    Jag är också tillbaka på min vikt innan inskrivningen eller eg väger jag mindre än på inskrivningen. Dock är inte kroppen detsamma så nu har jag inhandlat nya joggingskor för att kunna börja promenera och springa mer till våren. Måste försöka att bli lite nyttigare snart eftersom M är snart tre mån och vid fyra mån ska jag börja dra ner på amningen, den bästa bantningsmetoden

  • Lycka05

    Pinkmoe- med mitt första barn rann alla graviditetskilon av inom några månader, men då jag slutade amma gick jag upp. Ska försöka att inte göra samma misstag igen, utan försöka börja äta lite nyttigare redan nu när jag ammar så jag inte hamnar i samma mönster. Eftersom då jag ammar kan jag äta vad som helst utan att gå upp och sen då jag slutar amma så fortsätter jag äta och går självklart upp.

    JaAz- min kompis dotter har också fått tänder och är tre månader. HOn fortsätter amma iaf och hoppas att hon inte ska bilta henne När min dotter fick tänder rekommenderade BVC att gnugga lite alvedon i tandköttet. Men hon var ju lite äldre, vet inte hur tidigt man kan göra det.

Svar på tråden Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 4