Inlägg från: Strimma |Visa alla inlägg
  • Strimma

    Septemberbarn 2009 del 2

    Åh gud va bra emma. Tack :)

    Här har vi oxå varit krassliga hela julen. Igår när vi kom hem från köpcentret hade Nova 40 graders feber, så ingen lek i snön idag.

    Min förkylning har satt sig i bihålorna, men Miliam börjar må bättre.

  • Strimma

    Vi har börjat med barnstol/matstol till Miliam. Han verkar trivas, men orkar bara korta stunder. Det är ju påfrestande för ryggen.
    Samma med Bilstolen. Ska börja med nästa stol nu, Besafe Izi Kid. Han är så lång i överkroppen så han blir helt ihoptryckt i babyskyddet och trivs inte alls. kan dock bara ha bilstolen korta sträckor, så ska vi på långtur får han sitta i babyskyddet. Öronproppar till föräldrarna då ;)

    Har ni funderat på nästa stol? Vad blir det då?

    Vi har haft Besafe till tösen också. och varit kanonnöjda. Vi har även en Britax Highway som extra stol, men inget jag rekomenderar. Vilken j-a skit rent ut sagt.

  • Strimma
    Emma skrev 2009-12-30 20:33:56 följande:
    Strimma: Vi har funderat på en Maxi cosi mobi eller britax hi-way. Men nu undrar jag vad som är fel med den =) Har inte hört ngt eller läst så mkt om den bara sett i baby butiker att det är dom två stolarna som verkar ta så lite plats som möjligt i baksätet då vi inte har världens största bil. Mattias tar också väldigt stor plats i babyskyddet. Speciellt med dessa förbannade vinterkläder... Jösses säger jag bara. Jag är inget större fan av detta -25 graders väder kan jag säga. Vi har inte heller börjat med barnstol än. Men M gillar verkligen att sitta och försöker ofta ta sig upp i sittande ställning när han ligger ner i babysittern. Han bara älskar när man tar tag i hans armar och hjälper honom upp! Är det någon som helammar? Jag har nog nästan tänkt vänta till typ 5 månader innan han får ngt annat än bröstmjölk. Det känns som att det funkar så pass bra med amningen. Fast jag pumpar ju ur en del så sambon kan ge också. Vill ju gärna kunna slappna av helt ngn gång. Läste ngnstans att läkemedelsverket rekomenderar att man inte börjar med annat än ersättning/bröstmjölk förrän efter 5 månader. Men som sagt, man läser olika precis överallt. Säkrast känns ju nästan att prata med BVC faktiskt. Och se vad dom rekomenderar för just det barn dom har framför sig. Vad har ni för bilar? Har ni era små i framsätet eller baksätet? Vi har en Toyota corolla kombi. Där sitter M i baksätet för det är Krockkudde fram. Det är tyvärr ett ganska litet baksäte. Och med facit i hand så önskar jag nässtan att vi skulle ha köpt en större bil. Men det vågar jag inte säga till sambon Sen så har vi en vw vento. Men den är inte direkt säker att åka i. Behöver nya bussningar. Den kommer dock M aldrig att få åka i. Då är det ngt annat som gäller när det är dags för det.
    Hi-way: Visst barnen sitter skönt i den. Men den sitter inte stabilt alls. Sen krånglar bältet jämt. Det fastnar ofta på baksidan. Och grenbältet förlängs hela tiden. Så knappen sitter alltid på magen när barnen är mindre. Och för att korta det, måste man montera ur stolen. Har pratat med fler som har den stolen och alla tycker samma.

    Har haft flera olika bilar och tycker fortfarande Besafen är klart bäst (och bäst i test). Okej den är lite stor, men det går att knö.
    Vi började med smakisar till Nova när hon var 4 månader och det gick kanon, så vi ska göra samma nu med Miliam.

    Fan va jag börjar bli trött på amma nu. Inatt fick han mat 4 ggr och nu vaknade jag med mjölkstockning. Blir en underbar nyårskväll...
  • Strimma

    Ja man är som sagt lite less på amningen. På nyårsafton åkte jag på mjölkstockning. Fick åka till akuten. När jag inte kunde amma honom på hela det dygnet, så resulterade det i att mjölken började sina. Så nu har jag haft några helvetesdagar med amning i stort sett hela ätterna. Så jag längtar faktiskt till smakisarna och gröten. Det är ju väldigt praktiskt och billigt att amma. jag tror dock inte att han kommer gå upp på nätterna ändå, för att mata.
    Förutom nätterna är min sambo världens bästa pappa. Han ställer upp så gott han kan och hjälper till med allt. Vi försöker dela på allt.

    Som idag vaknade jag med hög feber. Han stannade hemma och tog med båda barnen ner till BVC, som jag egentligen skulle gjort.

    Tampong- ja fy satan va ont det gjorde, då även med mini.

    Hur går det med sexlivet hos er andra?? Här klagas det ofta på det. Första gången gjorde ju så sjukt ont att jag bara ville avbruta. Kändes ju som man var oskuld på nytt.

  • Strimma

    lite rus-dryck hade nog gjort bra:) svårt att få in det med amningen bara. Då kanske det hade släppt. Lust, föder lust, säger de ju. Och här finns nada lust längre {#lang_emotions_undecided}
    köpte ett nytt silikonglidmedel nu, så det borde väl hjälpa...
    tyvärr är man ju så slut på kvällarna, att orken inte finns till massa aktiviteter och på dagen är han antingen på jobbet eller så är 3åringen i full fart.
    det är ju lite så at för kvinnan ska ju allt annat funka, innan sexlivet funkar. men för mannen är det tvärtom. inget annat funkar förän sexlivet funkar. Ond cirkel det där.

    Sephiroth- sikken sötnos

    mjölkstockningen är bättre, men inte bra. igår fick jag nya knutar, men hann få väck dem innan det blev knas igen. tyvärr inte så mkt mjölk i det bröstet längre.

    På söndag ska vi på Disney on ice med 3åringen. Miliam ska få vara ensam hemma med mormor och morfar. Känns lite sådär faktiskt, eftersom han helt plötsligt inte vill ta flaskan. Han har ju inte fått den på ca 2månader, så nu ville han inte alls ta den. För hoppningsvis tar han det om han blir riktigt hungrig och jag inte finns i närheten. Jag har ju fått pumpat en 80ml- och en 140ml flaska.

  • Strimma

    gomorron tjejer!
    vilken härlig natt vi haft här. gnäll gnäll gnäll... han förkyld och jag förkyld= ingen bra kombination. och det är ju ingen risk att någon annan vaknar och hjälper till. just nu är jag lite lätt irriterad på honom...
    jag gick upp före honom igår. -Glöm inte att slänga ut katterna, stäng av datorn (som jag precis stängt av men han startat upp igen) och stäng av TV:n.
    och när jag kom upp helt slut vid halv sju i morse så mötte jag tre katter, datorn stod och lös och tv:n i full gång och han låg med alla kläderna på sig i soffan och sov... precis som varje dag... och han gnäller på att han får för lite sex... inte så billigt heller att ha allt i gång till ingen nytt, som sovsällskap bara... usch jag var bara tvungen att gnälla av mig lite

    Vi bor på Orust. En större Ö, strax norr om Göteborg. Är uppvuxen i förorten till Gbg så ibland känns det lite ensligt att bo så här rätt ut i skogen som vi gör.

  • Strimma
    Erkegris skrev 2010-01-07 15:57:57 följande:
    Vi bor i Södra småland. Fast jag är från början från Västkusten. Vi har inte börjat med smakisar än. Men en dum fråga kanske, va e de för gröt man ska ge dom egentligen som alla pratar om? Köper ni en eller vad för sort ger ni?  Här sover vi inte heller så jättebra på nätterna. Vi nattar honom vid 9, sen brukar han vakna för mat mellan halv tolv och 2, sen vid 4-5 igen. Och det hade väl varit okej om det inte är för att han vaknar emellan där också och gnäller så man får gå upp och ge honom nappen, då somnar han på stört igen. Ingen aning om vad det kan vara med honom? :/  Var sover era små? Har de eget rum nu att sova i eller sover de i ert rum?Det är ganska mysigt att vara föräldraledig, men jag tycker det e lite tråkigt att inte ha någon kompis att umgås med i närheten och ibland är det verkligen svårt att komma på något att göra för oss två på dagarna.Idag åt vi Pasta-Pesto Kyckling. :D Och sedan blir det en semla som sambon hade köpt med sig hem :D Good surprise! Inte för att det underlättar för viktnedgången men ja ja, man kan inte vara nyttig varje dag :D
    känner igen det dr. miliam somnade nio igår. vaknar 01, 03, 05 och 06:30. klockan sju gav jag upp. då gick vi upp. och då fick han 100ml ersättning ihop med amningen på kvällen. men det hjälpte inte....
    så här har det varit i flera nätter nu...
  • Strimma

    Idag har Miliam fått sin första smakportion {#lang_emotions_smile} Det blev potatispuré blandat med lite Semper ersättning. Han verkade tycka om det. gapade som en fågelunge. Hade lite svårt att styra maten, men han fick ju i sig det{#lang_emotions_laughing} (Han är 4mån den 14:e)

  • Strimma
    Sephiroth skrev 2010-01-08 23:12:02 följande:
    Menar du mig? Vi får koka egen välling. Finns ingen mjölkfri från 4 månader verkar det som. :S Vi kokar majsstärkelse och vatten och tillsätter sen nutramigen.
    jo men finns inte det på apoteket. det hade vi till min bror när han var liten. han var så dunderallergisk.
    sojavälling finns ju också
    men kan man göra själv är det ju rätt smidigt:)
  • Strimma

    orkar inte läsa igenom tråden, men har ni börjat med gröt också ni som börjat med smakisar??? kom fakiskt inte ihåg hur vi gjorde med grodan.

Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2