• Mor till Ella

    kycklingfilé i stekpåse?

    Jag tänkte höra med er om det är någon som använder stekpåse till kycklingfilé. kycklingen har en benägenhet att bli lite torr i ugnen annars tycker jag.
    Hur länge ska de vara inne i ugnen då?
    Jag tänkte marinera i ca 4 timmar innan kan jag då steka kycklingen i marinaden?
    175 grader i 30 min kycklingfiléerna är ju tinade. jag kan ju inte använda stektermometer så det blir ju svårt att veta när de är färdiga.

  • Svar på tråden kycklingfilé i stekpåse?
  • Maria40

    Har fått för mig att man använder stekpåse när man har större bitar kött, typ hel kyckling. Vet inte om kycklingfile är för litet, men ugnstiden måste bero på hur stora filéer du har och om det är många som du packar ihop tätt. Men, 30 minuter borde räcka, du kan ju öppna påsen och dela en för att se om den är klar och om inte lägga tillbaks in i påsen och ugnen.

Svar på tråden kycklingfilé i stekpåse?