• camillas1985

    Göra köttbitar av fransyska. Blir det bra? Snabbt svar tack.

    Är inte så hemma på kött och hur de tillagas på bästa sätt men jag vet att man brukar göra stekar av fransyska. Vi har ingen stektermometer så det blir ju svårt att veta när den är bra så jag undrar om man kan göra köttbitar och steka istället eller om det inte blir så bra? Börjar bli ganska hungrig så jag hoppas någon vet.

  • Svar på tråden Göra köttbitar av fransyska. Blir det bra? Snabbt svar tack.
  • mimmi14

    gör en god köttgryta av dom. dela köttet i tärningar bryn i en stekpanna. häll över i gryta gör i ordning buljong på 1 1/2 liter. låt köttet puttra i buljongen som du fyller på under tiden. lägg i lök, senap, morötter mm. red av med maizena när köttet mört.

  • Eleni

    grytbitar av fransyska funkar bra. Det är ju ett lite finare kött så det behöver inte kokas lika länge, men bara steka och äta går inte, du måste köttet en bra stund så det inte blir segt oavsett vilken metod du väljer. Stek lätt, häll på vatten och kryddor och puttra nån timme under lock, red såsen, klart. Ganska enkelt, men det tar ju tid.. lägg gärna lök och morot i grytan för xtra krydda..

Svar på tråden Göra köttbitar av fransyska. Blir det bra? Snabbt svar tack.