• Äldre 2 Jan 10:59
    11732 visningar
    21 svar
    21
    11732

    Gotland VS Öland?

    Åh, båda öarna ligger mig varmt om hjärtat. Öland har jag varit på varje år då min mamma är därifrån så där har jag liksom inte varit som turist. Där är otroligt vackert och på större delen av ön inte särsklit turistiskt.

    Men jag skulle ändå säga Gotland om jag skulle rekomendera någon att välja. Där har jag varit en vecka varje sommat de senaste åren då min mans släkt är därifrån. Som de andra säger, det är lite som att komma utomlands. Och åker man en bit in i augusti är där varmt i vattnet och inte så vansinnigt mycket folk. Nu har vi ju bara bott privat hos släkt så jag har ingen koll på vad boende kostar. Men bo inte så nära Visby. Dit kan man åka på utflykt en dag eller två. Det finns så mycket annat fint på ön. Bara att sitta på en stenstrand och plocka bland stenarna för att hitta fossiler är väldigt avkopplande. Kanske något för er 8-åring. Stränder finns det gott om runt ön, både fina sandstränder och intressanta stenstränder.

    En nackdel finns det med Gotland. Det är dyrt att resa dit. Vet ni redan när ni ska åka finns det stor andledning att boka färjan i god tid, för priserna blir dyrare ju längre man väntar och en del båtar blir fullbokade.

  • Äldre 2 Jan 19:36
    #15

    Ja det är Destination Gotland. Hmm, nej tydligen kan man bara boka fram till mitten på april nu. De har samma typ av pris-system som SJ att de billigaste biljetterna tar slut efter hand. Om du klickar på priser kan du se min och max-priser för hela säsongen. Det går ju att ringa dom och höra när de släpper sommarens biljetter.

Svar på tråden Gotland VS Öland?