Inlägg från: stratosfär |Visa alla inlägg
  • stratosfär

    Gotland VS Öland?

    Det beror på. Stränderna är bättre på Öland. Landskapet och naturen är ungefär likvärdiga kan jag tycka. Själv av det jag har sett tror jag många underskattar Öland när det gäller natur, det är extremt vacker både på norra och södra sidan. Delar av Gotland tycker jag är helt ointressant naturmässigt men det finns riktigt vackra pärlor också. 

    Självklart slår Visby allt som Öland har i städer (vilket egentligen bara är Borgholm). Det är också en historisk skatt över hela Gotland med många intressanta kyrkor tex men också andra fina gamla byggnader. Öland har också gamla byggnader och en skviljon väderkvarnar. Jag var en gång på södra Öland i Eketorp själv när turistsäsongen var över. Känslan var magisk och något jag aldrig kommer att glömma. 

    Är man intresserad av nattliv är det Visby som gäller såklart... det är inget jag är intresserad av längre men då jag var det så var det nästan inget som slog Visby under sommaren. 

    Nu väljer jag Öland pga bekvämlighet, lite billigare och att det går hem så bra hos barn. Samt att den Öländska naturen tilltalar mig.

Svar på tråden Gotland VS Öland?