• Ellia

    Sahlgrenska - Del 13

    Här är jag med- nylandad i vardagen hittade jag denna 13:e tråd. Kanske ett turnummer...?

  • Ellia

    Hej på er. Jag har ju varit borta ett tag (sol och värme finns på andra sidan jorden!!) men nu är jag tillbaka och inväntar spraystart- igår, idag eller imorgon, typ. Intressant att det i många par är tjejen som är mer positivt inställd till adoption. Så är det här med. Ivf tar ju tid, ca ett år för försök ett för oss med och ska man vänta fem år på adoption så känns det som läge att ställa sig i kö så snart som möjligt.
    Jag har tänkt mig de tre försök som man får och sedan adoption men det kan ju hända att man känner annorlunda framöver.

  • Ellia

    Rimfrost- Shit, vilka krav! Vi stöper på det kristna samfundet och att delar av nettoförmögenheten rök på senaste resan ( ) Men, vem kollar upp om man varit sambo innan?
    För vår del är det i alla fall som du tänker med planerande, jag är lååångt fram och känner mig också mycket tveksam till om ivf ska ge resultat (det känns ju lite osannolikt efter så många försök på egen hand). Men, men, nu har jag fått akupunktur och ska börja på en softare yoga (kundalini) och vara EXTREMT j-la avslappnad och tänker inte låta några negativa tankar sabba mina chanser (as if.. )
    Har varit i Asien (jag hade tillräckligt med vaccinationer sedan innan som tur var) så underbart med värme, djur o natur!

  • Ellia

    Grattis Rimfrost- nu håller vi tummarna för er!

    Dolus: Välkommen! Jag har gjort akupunktur inför detta försök för att maxa förutsättningarna. Få se om det gör någon skillnad.

  • Ellia

    Katja: Hur kommer det sig att du ska spraya två veckor till innan sprutstart? Hoppas ok att jag frågar!

    Ego: Mensen är nu 4-5 dagar sen, skulle ha börjat spraya i söndags. Men jag tog gravtest häromdagen som visade minus... Hade nästan fått upp hoppet. Det vore så fantastiskt underbart om jag slapp gå igenom det här på SU en gång till!! Ringde och pratade med dem idag o fick rysningar... Om det inte funkar den här gången och om inte man agerar väldigt annorlunda så hoppar vi nog sista SU-försöket och går någon annanstans. För jobbigt med alla olika läkare och att ingen har koll på något.

  • Ellia

    Felisa: Ledsen för din skull. Kram!

    Jam08: Duktig du är som kämpar på! Kan rekommendera chokladte som finns i Vegagatanschokladbutik samt 96% chokladkaka.
    Har inte berättat för chefen, har ett fritt jobb som jag kan planera mycket själv och vid förra ÄP plus ET skyllde jag på maginfluensa då jag inte var i form att jobba.

    Drömmar: Lycka till med nästa försök o att hitta tabletter. Jag har tyvärr inga.

    Vienzi: Börjar man på dag 21 gör de vanligtvis inget blodprov men om man startar på cd så testar men efter två veckor. Kolla med dem om du känner dig osäker.

    Ego: Här pendlar vi mellan hopp och konstaterande - igår tyckte vi oss se ett mycket svagt plustecken på stickan men idag kom mensen (6 dagar sen) så nu blir det att skruva ihop sprayflaskan och ta ett djupt andetag... Here we go!

  • Ellia

    Tack Rimfrost och Boo för uppmuntran! Jag har typ ALLA biverkningar på sprayen så jag är inte så rolig att vara med (eller vara) just nu. Men om allt går som det ska blir det nu bara 13 dgr till sprutstart istället för 17 enl. tidigare planering- vore fantastiskt!

    Wiley: Grattis till nya inneboende!

  • Ellia

    Heja06: Åh, så tråkigt att höra! Hur hanterar man sådant!? Stor kram till dig.

    Katja: Jag tror att det blir ÄP v. 6 eller v.7 för mig.

    Dizzi82: Tråkiga och chockartade besked att få, inte lätt att fatta allt- särskilt inte som ivf känns som värsta Arkiv X - tyckte jag i alla fall. Självklart är du välkommen hit, kom med alla frågor så svarar vi!

    Tack igen Rimfrost och Wiley. Uppmuntrande ord från er som vet vad det handlar om betyder mycket! Jo, jag försöker intensivt tänka på resultatet och försöker föreställa mig ett (eller ännu hellre två) exemplar av sorten MYCKET söta och OSEDVANLIGT kloka barn. Jag är rätt säker på att min stackars man resonerar likadant...

  • Ellia

    Vi gör provrör/ivf allihop här. Kortfattat så funkar det så här:
    Nedreglering av egen äggproduktion under ca två veckor med nässpray 4ggr/dag, därefter tar man sprutor en gång per dag för att sätta igång äggproduktion med målet att få fram fler ägg än ett som man vanligtvis får varje månad (förutsatt att man har äggproduktion/ägglossning). Man fortsätter med nässpryen för att inte ägglossa. Vid ett eller ett par tillfällen gör man gynundersökningar med ultraljud för att kolla så att äggblåsorna växer som de ska och man beräknar dag för uttag (ca 10 dgr efter sprutstart). Kvällen innan tar man på en exakt angiven tidpunkt en spruta som sätter igång ägglossningen. På uttagsdagen lämnar mannen sitt "bidrag" på fm och kan sedan vara med dig vid uttag/äggplock (ÄP). Under ÄP så tar de ut äggen genom slidväggen med en nål. Vissa upplever detta som jätteobehagligt för andra känns det knappt. Man kan få lugnande, smärtstillande, morfin och lustgas under tiden. Sedan möts ägg och spermier i en liten burk och förhoppningsvis uppstår tycke och befruktning sker,  alt. får de - om man sedan tidigare vet att det behövs- ytterligare hjälp (ISCI) Efter 2-5 dagar kollar man så att det befruktade ägget har delat sig som det ska och isf sätts ägget in i dig igen- embryo transfer (ET). Finns det flera fina befruktade ägg fryser man in de andra. De kan senare tinas upp och sättas in i dig - frozen embryo transfer(FET).
    Det är väl så det generellt går till men det finns många olika varianter och en hel del som kan haka upp sig på vägen. Men, så ska det inte gå för oss i den här tråden så du har tur som har hittat hit!

  • Ellia

    Hahaha, så kan det gå... Snacka om bra service i den här tråden!
    Vi fick också vänta lite mer än tre månader, från okt till mars tror jag.

Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13