• Cs mamma

    Allergitråden

    Åxå... sitter och myser och tittar på alla mina smarta inköp gjorda utomlands som ska underlätta livet (kom hem idag) ska berätta lite om mina fynd senare..

    Grattis till 4:e allergikern... alltså inte allergierna utan trollet

  • Cs mamma

    C får multivitamin varje dag och har fått det sista halvåret... resultatet (frågan är orsak verkan med ålder, ny astmamedicin mm som faktorer) är att tills nu har hon inte haft någon större infektion men nu kör vi urinvägs och påbörjan till dubbel lung... ska man så ska man rejält?! *suck* Ja det finns säkert en massa som hon inte behöver och även jag ställdes inför tjaffset om att hon växer och därför inte behöver fram tills vi träffade dietisten på Kungsbacka som klart rekomenderade mig att ge just pga den inte fullvärdiga kosten. Sen har jag vid ett par tillfällen själv gjort en näringsberäkning som jag har dietisternas program på datorn och sett att hon fyller (otroligt nog men troligtvis mycket pga Neocaten) majoriteten av näringsämnen men vissa var oerhört låga nivåer.

  • Cs mamma
    Kavat skrev 2010-01-11 18:55:43 följande:
    Intressant det med vitaminer. Speciellt eftersom min son har samma dietist som C och de äter ju ungefär detsamma (vi äter bovete och något mer) men vi ska inte ge vitaminer för det han får i sig ska räcka... Men men, alla barn äter ju inte samma, men det känns ändå lite som att hon iblanda säger hipp och ibland happ.
    Ha ha ha jaaa lustigt... fast å andra sidan så är inte C en storätare heller och det har jag klargjort med matlistor så vi fick den rekomendationen, men som du säger ibland hipp ibland hopp
  • Cs mamma

    Ja just det nu kom jag på dagis nya upptåg... dom vill ta fram playdoh fast den är på vetemjöl och då var deras fråga till mig om hon tål Latex. Deras plan var att hon skulle ha handskar! Jag sa som jag tänkte, det är väl ändå att kasta sten i glashus. Glöm inte totalsanera efteråt och se till att hon inte kliar sig i ansiktet eller att någon annan rör henne efteråt utan att ha nooooooga tvättat ansiktet. Se till att ingen unge rör något efter lera men före tvätt osv osv osv Dom hade svårt att se vad som skulle kunna gå fel. Behöver någon av er att jag gör en lista eller är det så uppenbart som jag tycker?

  • Cs mamma
    Kavat skrev 2010-01-12 22:17:11 följande:
    Ähummm. Nu är ju C lite äldre men min lille hade inte fått testa. NOWAY! Men han stoppar ju allt i munnen för det är kul typ..
    Ja det skulle vara svårt att förklara för C varför sist dom lekte med deg på dagis så fick dom äta (jag hade med pepparkaksdeg till alla) och nu ska hon helt plötsligt ha handskar och det kommer bli hysteriskt med sanering, tvätt, skrubbande av bord osv osv Jag tycker inte dom verkar se på frågan med öppna ögon hur mycket jobb det kommer innebära för dom.
  • Cs mamma

    Ser att det inte bara är jag som reagerar... skönt, trodde alla andra skulle se det som ett bra förslag och klassa mig som hysterisk. Min tanke just nu är att dom ska få försöka EN gång just bara för att själva inse hur svårt det är. Jag vet dock att det är dumt mot C för så mycket vetemjöl kan inte ge annat än stora problem! Enligt historien så bör hon få diarée till uttorkningsgränsen men samtidigt när McD gav henne mjölk så blev hon förstoppad?! (har aldrig hänt innan) så hon behövde sjukhusvård så jag vet inte vad vi kan vänta oss mer än problem och sjukhusbesök/inläggning. *suck* Jag vill inte men samtidigt känner jag att säger jag nej och inte låter dom pröva så är jag åter igen negativ, icke samarbetande osv osv

  • Cs mamma

    Saffe: Orsaken till varför dom bråkar så om Neocate är pengar...
    1 burk på 400g Neocate LCP 530kr sen efter 1år så kommer Neocate Advance som kostar 1295kr för 10påsar med 100g vardera.

    1burk på 400g Nutramigen 199kr och dom blir inte direkt dyrare efter barnet fyller 1år. Nutramigen AA som jag hört ska vara samma som Neocate LCP kostar 529kr.

    Tyvärr är det skattepengar dom försöker spara genom att smått tvinga oss föräldrar till att ge billigare ersättningar tills dom kan komma undan. Dottern fick leva sina första 12v på Nutramigen fast hon hade diaréer så hon blev inlagd redan som 10dagars. Dom ville då egentligen vid 12v ge Profylac men just då hade Profylac leveransproblem pga fabriksbyte så vi fick testa Neocate som sedan blivit kvar.

    Varje sändning hem kostar 120kr men man får hicka när man ser summan som subventioneras... det handlar om MASSOR med tusenlappar! DOCK är det ändå billigare än inläggning på inläggning på inläggning pga olika allergireaktioner.
    Stå på dig!

  • Cs mamma

    Catten: Baka bottnar på Leilas gula och köp färg på tex Coop om du inte råkar bo i Gbg för där finns bra och roliga färger på English Store vid Haga bion

  • Cs mamma

    Saffe: Jag förstår preciiiis vad du menar... jag var inlagd med dottern ett antal ggr och dom sa magsjuka! Det var först när jag blev riktigt arg och bad om hjälp via FL som jag fick veta om Neocate och "magsjukan" som min då inte längre nyfödda dotter sk haft försvann på bara någon dag. Jag hade det rätt lätt att förstå vad som inte funkade som jag inte ammade.

  • Cs mamma
    Miralicia skrev 2010-01-29 20:50:39 följande:
    SoyaToo har en risgrädde på sprutflaska, men den är betydligt mer sällsynt i butikerna än sojagrädde och sojaspraygrädde. Själva flaskan ser ganska lika ut.bild på risspraygrädden på förstasidan www.soyatoo.com/SoyaToos rissprutgrädde innehåller gummi arabicum (E414)
    Jag har smakat denna risgrädde hemma hos Blåmyran som verkar vara upptagen. Kan säga att jag INTE gillande den... först när du tar den i munnen... åhhh va gott! du hinner preciiiiiiiiis tänka innan det kommer en asvidrig eftersmak i munnen.... Nepp jag som tål soja kan säga att den är mycket godare...
  • Cs mamma

    Snutten: Jag köper mestadels frukt till C på Fram som ligger i Linné mitt emot Babyproffsen och Hemköp. Alternativt på Ecostore på Ekelundsgatan.

    Min plan är att skaffa Årstidernas fruktlåda när vi väl är åter i Gbg så vi får frukt hemlevererat.

  • Cs mamma
    EL I skrev 2010-03-15 22:44:49 följande:
    tack tack!en dum fråga men kan man äta glutenfritt om man är veteallergisk? Trodde det var skilda saker. Veteproteinet och gluten?? Eller har jag fattat fel??Ok får kontakta läkaren igen och höra med honom vad han säger om livsmedelsanvisning.
    Många saker som är glutenfritt innehåller i Sverige vetestärkelse så det får man se upp med. Sen kan det innehålla andra saker man inte äter så man får lusläsa även om det står glutenfritt (gf).

    Naturligtglutenfritt (ngf) däremot innehåller inte vetestärkelse eller något sånt och är det som en veteallergiker äter. I många länder är ngf det som kallas glutenfritt, USA tex... men självklart gäller även här att läsa så det inte innehåller annat...
  • Cs mamma
    Kavat skrev 2010-03-19 22:31:02 följande:
    Börja försiktigt. Alltså det räcker säker med ett kryddmått första dagen och se? Eller vad tror ni andra är lämplig mängd?
    1krm=1ml är i mesta laget tycker jag som start... jag hade nog tagit en millilitenspruta från apoteket och tagit halva och det efter att ha gjort kontakttest före osv osv *nojjig men med all rätt?!*
  • Cs mamma

    Kavat: Ja ang dagis så vet jag inte vad man har rätt att kräva men alla rekomenderade mig att flytta till Kungsbacka när jag bråkade om C för i gbg är hon inte välkommen på något kommunalt dagis, varesig vanligt eller allergi så... Så som det är gjort nu som funkar för C är ett dagis som INTE lagar maten i anslutning till lokalerna just för att inte mjöl ska kunna yra via ventilationen. Bröd serveras endast till mellis och soppa men matsalen är endast en matsal och inget som hon leker i eller något sånt. Inneskor speciellt i matsalen (gäller alla barn) olika procedurer och rutiner i samband med mat, tvätt osv. Och för att säkerställa allt så tar jag med mat, hon har egen servis i porslin, använder INGEN plast överhuvudtaget, bordet och stolen torkas efter alla måltider, hon har bordstablett osv osv osv

  • Cs mamma

    Vi har varit på Lekstan och C har utslag lite överallt och det gör ont... Hur kommer det sig att hon reagerar sämre och sämre för varje exponering? Jag är så trött på alla som säger "det växer snart bort" när faktum är att det utvecklas åt precis andra hållet. Att gå från diaréer och lätt astma till svår astma och kaskadkräkningar en helnatt därefter påverkat allmäntillstånd och matvägran i 4-5dagar tex (soja)

  • Cs mamma
    Mamsie skrev 2010-04-01 16:34:15 följande:
    Vi har alltså fått släppa på principerna, men det är det värt - för Max skull!
    Jag måste säga att det är en av dom klokaste saker jag lärt mig som allergimamma. Det är lite som Dr Phil brukar säga "vill du ha rätt eller vill du vara lycklig?" Man kan välja mellan att bråka och tjaffsa och jävlas i all evighet (för det ÄR faktiskt så att dom SKA) eller så kan man ta större ansvar/arbete på sig själv och genom det tjäna massor både genom samarbete och framför allt hur ens barn mår och får leva sin vardag!
Svar på tråden Allergitråden