• Kikki7­0
  Äldre 3 Jan 21:53
  87587 visningar
  1316 svar
  1316
  87587

  Allergitråden

  Grattis Trållmor till lillflickan!
  Hur upptäckte ni att hon var allergisk?!
  Har ju själv en liten "nying" och finns ju en viss oro för att han också ska vara allergisk, med tanke på storasysters allergier. Hennes upptäckte vi ju först vid 7-8 månaders ålder, då hon var konstant förstoppad. Allergierna växte bort - trodde vi - för att senare åter konstanteras i våras.

 • Kikki7­0
  Äldre 4 Jan 21:54
  #10
  JPL skrev 2010-01-04 12:52:03 följande:
  Tex röd rumpa, fisande, kräkande, dålig sömn, rosslig och snörvlig. Dock inte särskilt mycket prickar för mina barn verkar förskonade mot eksem. Symtomen kan nog av de flesta räknas bort som normalt för bebiser. Min uppfattning är att allt som är vanligt för bebisar inte därmed måste vara normalt.
  Det låter tyvärr lite grann som min lille knodd. Han hade hormonplitor i början, men de har övergått till röda utslag på kinder och även på bålen. Röd i rumpan av och till, mycket gaser och verkar av och till ha ont i magen. Kräks sällan - tack och lov! Hmmm... det kanske blir till att utesluta en del ur kosten då. Inte för att det blir särskilt svårt egentligen, har ju gjort det förrut och med tanke på allt som vi uteslutit i vår dotters kost är det egentligen en baggis.
 • Kikki7­0
  Äldre 7 Jan 12:49
  #33

  Kontaktade barnmottagningen idag och undrade om vi kunde göra en allergiutredning på lill-prinsen, då han har utslag i ansikte och på armarna, mkt gaser i magen, sover dåligt p.g.a. magknip, och har inatt även haft diarré-liknande avföringar (slemmiga gröna). De hänvisade mig till BVC och då vår sköterska är ledig till måndag tyckte de att vi kunde vänta tills dess, då det ju inte var något "akut". Jag kan tycka att de borde vara intresserade av att själva se honom istället för att först gå till BVC bara för att konstantera att han behöver träffa en doktor och på så sätt drar det ju ut på tiden innan det händer något. Suck!!!

  Kan tillägga att i min mans familj är ALLA 6 syskon allergiska och av våra 4 har 2 st konstanterade allergier och vi misstänker ju som sagt även att lill-prinsen är allergisk.

  Tösen har ju varit på utredning på barnmedicin på Östra (symtomen kom från magen och tillväxten) och nu vill de överföra oss till primärvården. Hade det inte varit bättre att överföra oss till allergologen, för att få bättre uppföljning?!
  Dottern är allergisk mot pälsdjur, pollen, sojaprotein, mjölkprotein, vete, havre, råg och korn. Reagerar ibland även på morot (rå) och äpple.

  Är det någon här som har kontakt med (barn) allergologen i Göteborg?!

Svar på tråden Allergitråden