• JPL
  Äldre 4 Jan 12:52
  87596 visningar
  1316 svar
  1316
  87596

  Allergitråden

  Kikki70 skrev 2010-01-03 21:53:47 följande:
  Grattis Trållmor till lillflickan! Hur upptäckte ni att hon var allergisk?! Har ju själv en liten "nying" och finns ju en viss oro för att han också ska vara allergisk, med tanke på storasysters allergier. Hennes upptäckte vi ju först vid 7-8 månaders ålder, då hon var konstant förstoppad. Allergierna växte bort - trodde vi - för att senare åter konstanteras i våras.
  Jag är inte trållmor men jag sitter med en tredje liten allergiker, nu två månader. jag har inte ätit mjölk- eller soja alls sen han kom. Ändå kom  det symtom ganska direkt. Tex röd rumpa, fisande, kräkande, dålig sömn, rosslig och snörvlig. Dock inte särskilt mycket prickar för mina barn verkar förskonade mot eksem. Symtomen kan nog av de flesta räknas bort som normalt för bebiser. Min uppfattning är att allt som är vanligt för bebisar inte därmed måste vara normalt. Särskilt fisande som barnet lider av tycker jag är tydliga som symtom. Det kan inte var meningen att en liten bebis ska behöva ligga vaken av att fisa och ha ont av det.

  Nu har vi konstaterat äggallergi men det räckte inte utan jag slutade att äta vete igår. Jag kan också påpeka att vi gjort ett pricktest som inte visade något alls. Inte ens ägg, vilket vi har provocerat två gånger med mycket tydligt resultat.
 • JPL
  Äldre 5 Jan 11:13
  #11
  Kikki70 skrev 2010-01-04 21:54:51 följande:
  ja det är ju lika bra att testa. är det inte det så vet man ju iaf till senare. gav som sagt upp vetet igen och det var inte så hemskt som jag hade väntat mig. trist att behöva baka så mycket bara för jag äter mer bröd än sönerna tillsammans...
 • JPL
  Äldre 5 Jan 11:14
  #12

  vad konstig citeringen blev...

 • JPL
  Äldre 5 Jan 15:02
  #14

  bra att det funkat för er trållmor, men jag vill nog varna för att fokusera enbart på vikten. alla mina har gått upp som raketer i början. det har avstannat märkbart först i ettårsåldern. då är de ändå multiallergiska. jag skriver det för att vården är så fixerade vid relationen mjölkallergi=viktnedgång att de verkar missa de andra allergikerna.

 • JPL
  Äldre 5 Jan 19:04
  #22
  2små2stora skrev 2010-01-05 15:50:09 följande:
  Min tjej gick upp bra i vikt hela tiden, hon åt och skrek. Hon är allegisk mot både mjölk och soja.  Men hon hade bara kolik fick jag höra.
  ja eller hur, de är helt fixerade vid vikten. sen vill jag såklart inte förringa viktnedgång heller. måste vara väldigt ångestfyllt när bebisar inte ökar som de ska.

  ang att vara förberedd så slutade jag med mjölk och soja inför bebisens ankomst. jag ser helt enkelt chansen för att han ska tåla det som alltför liten. trodde att bebistiden därmed skulle bli lugn, men nu är han bara två månader och jag har redan slutat med både ägg och sädesslagen. men man gör dem visst en otjäns om man tar bort för mycket i förväg. kroppen ska övas i att klara födoämnena från tidig ålder enligt senaste forskningen.
 • JPL
  Äldre 7 Jan 12:14
  #32

  tack för tipset mamsie, mums!

  är era barn känsliga för lök eller vitlök? på bvc är det ju en standarslösning för kinkiga och fisiga barn. jag är verkligen väldigt tveksam till att lite lök utspätt via bröstmjölk skulle kunna ge särskilt rejäla symtom. men nu när min lille är rätt gnällig trots begränsad diet hos mig kan jag inte låte bli att undra om han kanske kan få ont i magen av vitlök? någon som upplevt det?

 • JPL
  Äldre 8 Jan 20:43
  #97

  perfekt, glasstrutar ska testas! har tyckt synd om grabbarna som alltid blir utan. tack!

 • JPL
  Äldre 11 Jan 11:31

  Det finns en koppling mellan multivitamintillskott och allergier. Har tyvärr ingen länk. Gissar attt de inte känner till vilket som är orsak och vilket som är verkan. Man kan ju tänka sig att barn med allergier oftare får tillskott tex. Men tills jag själv undersökt det ytterligare så är jag försiktig med sådana preparat. Laktobaciller och fiskolja är jag däremot noga med och kalcium inkl D-vitamin.

  Jag har försökt få dietiserna intresserade av att diskutera mina barns näringsstatus men de är helt ointresserade och anser att brister inte kan föreligga. Då är det enda de har kollat vikten och längden, inte något om barnens näringsintag.

 • JPL
  Äldre 12 Jan 09:22
  Snutten skrev 2010-01-12 02:10:22 följande:
  Ok! Funderade bara på vad man vinner med att kunna äta getmjölk, mer än att kunna äta fetaost? Men det kanske bara är jag som är okunnig på området
  för egen del saknar jag verkligen goda pålägg till frukosten och det finns hårdost ("vanlig ost") av getmjölk att köpa. oftast rätt dyrt men det hade det varit värt om mina småttingar hade tålt getmjölk. man kanske tänker sig att det har en rätt speciell smak men det finns med trevlig neutral smak. 
 • JPL
  Äldre 12 Jan 14:20
  saffe skrev 2010-01-12 13:31:51 följande:
  Har du något namn på en sort med neutral smak? Finns det i vanliga mataffärer eller är det special? Kan ju vara värt att prova...
  jag fick inte fortsätta att äta så jag vet inte så noga. själv gick jag till en ostaffär och bad om hjälp och luktade mig fram. ska man bara testa kan ju priset kvitta.

  enligt den tråd på annat forum som jag hängde i då brukar man kunna hitta getost i ostdisken på större varuhus, typ coop forum, Ica maxi, såna ställen. Ockelbo nånting hade vi hemma häromveckan, tror jag den hette i alla fall. En hårdost, och god! Inte så mycket getsmak, mer vanlig medellagrad ost.

  folk hade även sett på willys.
Svar på tråden Allergitråden