• Äldre 2 Jan 20:02
  87566 visningar
  1316 svar
  1316
  87566

  Allergitråden

  Allergitråden


  VÄLKOMNA TILL ALLERGITRÅDEN! Här är kan vi med allergiska barn eller egna allergier/överkänslighet ska kunna diskutera och utbyta tips, idéer, recept m.m. med varandra

  Allergiinformation, recept m.m. hittar du bl.a. på:
  www.allergimat.com och
  www.celiaki.se

  Astma-tråden:
  www.familjeliv.se/Forum-11-309/m49032597.html
  Mjölkallergi hos bebisar:
  www.familjeliv.se/Forum-3-318/m46383093.html
  Mjölkallergi hos äldre barn o vuxna:
  www.familjeliv.se/Forum-11-258/m46383244.html
  Äggallergitråden:
  www.familjeliv.se/Forum-11-258/m48587193.html
  Sädesslagsallergitråden:
  www.familjeliv.se/Forum-3-318/m49207819.html
  Kostråd vid överkänslighet mot salicylsyra, bensoesyra och färgämen:
  www.familjeliv.se/Bloggar-4-51/b93380.html

  Den gamla allergitråden:
  www.familjeliv.se/Forum-3-318/m47724257.html

  Läkemedel i samband med graviditet & amning, kolla på www.janusinfo.se (eg för läkare och vårdpersonal)
 • Svar på tråden Allergitråden
 • Äldre 2 Jan 20:04
  #1

  välkomna!!!

 • Äldre 4 Jan 15:44
  #8

  Finns det någon som vet ett ställe norröver (Umeå-trakten) som gör lapptest?

 • Äldre 7 Jan 17:58
  #35
  Mamsie skrev 2010-01-06 21:04:17 följande:
  Hej på er! Tack Kavat för en ny tråd Jag tänkte på er strax innan jul faktiskt, då jag läste innehållsförteckningen till Fazers Wienernougat. Vår lille multiallergiker kan äta den igen! Jag kommer inte ihåg vad det var i den gamla innehållsförteckningen som gjorde att vi uteslöt den - kanske spannmålen? Eller "rester av" något...? Men nu är den iaf ok för Max som är allergisk mot: Komjölk (plus get- & fårmjölk) Soja (plus alla baljväxter, ärtväxter och släktingar till dessa) Hönsägg Vete (inkl glukossirap/glukosstärkelse mm) Havre Råg Korn (inkl malt mm) Och mer än så har vi inte letat upp eftersom han klarar sig bra med Aerius, Tavegyl, Forlax, Kortisonkrämer och hudkrämer i allmänhet. Enligt läkaren mår han "ganska bra" och vi har ingen anledning att dra in fler livsmedel. Ha en megagod fortsättning på nya decenniet
  Åkte direkt och köpte! Åh, vad gott det ska bli!

  Kan tilläggas att det är mandel och kan finnas spår av hasselnötter, så det var kanske därför du inte velat ge tidigare Mamsie?
 • Äldre 7 Jan 18:00
  #36
  Kikki70 skrev 2010-01-07 12:49:44 följande:
  Kontaktade barnmottagningen idag och undrade om vi kunde göra en allergiutredning på lill-prinsen, då han har utslag i ansikte och på armarna, mkt gaser i magen, sover dåligt p.g.a. magknip, och har inatt även haft diarré-liknande avföringar (slemmiga gröna). De hänvisade mig till BVC och då vår sköterska är ledig till måndag tyckte de att vi kunde vänta tills dess, då det ju inte var något "akut". Jag kan tycka att de borde vara intresserade av att själva se honom istället för att först gå till BVC bara för att konstantera att han behöver träffa en doktor och på så sätt drar det ju ut på tiden innan det händer något. Suck!!! Kan tillägga att i min mans familj är ALLA 6 syskon allergiska och av våra 4 har 2 st konstanterade allergier och vi misstänker ju som sagt även att lill-prinsen är allergisk. Tösen har ju varit på utredning på barnmedicin på Östra (symtomen kom från magen och tillväxten) och nu vill de överföra oss till primärvården. Hade det inte varit bättre att överföra oss till allergologen, för att få bättre uppföljning?! Dottern är allergisk mot pälsdjur, pollen, sojaprotein, mjölkprotein, vete, havre, råg och korn. Reagerar ibland även på morot (rå) och äpple. Är det någon här som har kontakt med (barn) allergologen i Göteborg?!
  Ja, du. Jag hade sagt att det är löjligt och slöseri med tid att gå via dem. Men det är ju jag. Blivit något tuffare i mina läkarkontakter efter allt vi varit igenom senaste åren...

  Vi går hos en toppenbra allergolog i Kungsbacka och jag tycker att det är superbra att ha kunniga att vända sig till när det dyker upp nya saker osv.
 • Äldre 7 Jan 18:01
  #38
  Kavat skrev 2010-01-07 18:00:07 följande:
  Ja, du. Jag hade sagt att det är löjligt och slöseri med tid att gå via dem. Men det är ju jag. Blivit något tuffare i mina läkarkontakter efter allt vi varit igenom senaste åren... Vi går hos en toppenbra allergolog i Kungsbacka och jag tycker att det är superbra att ha kunniga att vända sig till när det dyker upp nya saker osv.
  Skulle även skrivit att man får ju själv välja vart man vill gå. Angel Gbg går ju med C här i Kungsbacka. Hon är toppen!
 • Äldre 7 Jan 19:18
  #41
  saffe skrev 2010-01-07 19:05:42 följande:
  Någon som vet ifall Althera kan vara ett alternativ för en som reagerar på dom minimala mängder mjölk som finns i Nutramigen och Profylac? Eller är det Neocate som gäller då?
  Jag trodde det var som Nutra/profylac, men vet inte, låter ju inte så på nedanstående fårn nestles hemsida. Althera, specialnäring för behandling av komjölksallergi

  - Althéra är en höggradig, komplett hydrolyserad specialnäring för
    behandling av komjölksallergi och som även fungerar som en del
    i den komjölksfria mer varierade kosten till barnet.

  - Althéra säljs via apotek efter rekommendation från läkare, dietist
    eller barnhälsovård.


  - Althéra innehåller renframställd laktos som inte är kontaminerad
    med komjölksprotein. Laktos ger Althéra en god smak och bidrar
    även till en hälsosam bakterieflora i barnets tarm. 


  - Mer information om komjölksallergi, om Althéra och recept på hur
    du kan använda Althéra kan du får via Barnhälsovården.


 • Äldre 7 Jan 19:31
  #44
  EL I skrev 2010-01-07 18:00:33 följande:
  Någon här som kan detta med eksem som vill gå in i mitt galleri och titta på bilderna jag lagt upp på min komjölks-och sojaprotein allergiska son har haft sedan i oktober? Tänkte om ni känner igen dessa. Det är BARA på kinderna han har detta. Hade INGA eksem eller sånt innan dess. De är olika röda/bleka olika dagar men ALDRIG borta. Haft den konstant sedan början av oktober. Vad tror ni?
  Oj!!! Ja, jag skulle också sagt kraftiga eksem, kanske via kontakt till och med.

  Min son såg ut så där när han fick i sig havre och vete eller t.ex när vi bakade en dag innan vi kom på allergin...

  Men kan givetvis vara något annat än just det, eksem tycker jag det ser ut som i alla fall!
 • Äldre 7 Jan 19:32
  #46
  saffe skrev 2010-01-07 19:23:20 följande:
   Nää, jag fattar inte heller. Trodde som sagt att den var som nutra/profylac, men vete katten....
 • Äldre 7 Jan 19:46
  #50
  saffe skrev 2010-01-07 19:37:43 följande:
  Min yngsta dotter (6 mån) ser oxå ut så där i ansiktet. Jag har funderat på om det kan bero på att hon får ligga på en filt i köket (enda stället som storasyster inte kan komma åt henne). Jag äter ju utan allt, men min man smular ner köket med knäckebröd varje morgon... Hon blev bättre över jul när min man var hemma och vi kunde ta hand om varsitt barn= mindre tid på köksgolvet.. Sen blossade det tyvärr upp och blev värre än innan när jag lyckades få i henne lite större mängd av Profylacen..Så hon verkar vara mer känslig mot både vete och mjölk än vad hennes storasyster är..
  Låter precis som min son... Jag kan inte ta i honom om jag inte tvättat mig nyligen. Det räcker att någon tar i havre/vete och sen i honom utan att han ser ut så som ELIs son...
  Det är speciellt ansiktet, kinderna som blir utsatta, samt händerna men har han kortärmat så blir armarna eksemiga och röda osv. Och i hans fall är det BARA kontak. Märks supertydligt.
  Sen om han nu dessutom skulle komma ut i kyla efter att ha fått vete/havre på sig så blir han illlröd!

  Jag smörjer ett tjockt lager med Locobase Repair flera gånger per dag där det behövs och det gör att han blir lite mindre känslig mot kontakt.
Svar på tråden Allergitråden