• Kavat

    Allergitråden

    EL I skrev 2010-01-31 15:20:21 följande:
    Ok I måndags hade han fått pannkakor på dagis och hemma och då var han KNALLRÖD på kinderna dagen efter men sov hela natten denna gång han fick pannkakor så var han vaken 2½ timme men var inte röd på morgonen. Däremot  blev han röd på EN kind när han hade varit vaken kanskee 4 timmar!!! Fattar nada! Hmm jag får börja skriva matdagbok igen. Gjorde det under en veckas tid innan han började dagis men får nog börja igen då. Väntar på tid till läkare...
    Om han bara blev röd på en kind så är det nog risk för att det är kontakt med något som orsakar eksemen.
    Får min son i sig så blir han illröd på båda. Får han på sig så blir det där man tagit, så är han endast röd på en kind så skulle jag ju gissa på kontakt.

    Matdagbok är toppen. Nästan enda sättet att komma ihåg och även kunna gå tillbaks. Här skrev jag nog 3 månader och det var gult värt för annars hade jag ju aldrig kommit ihåg hur han reagerade när han åt vad.

    Sen är ju frågan.. Vad gör dagis sina pannkakor på? Vad gör du dina pannkakor på? Gör du alltid lika dant med samma märke på "smör", samma recpept osv. Vad fick han för sylt till pannkakorna? Innehållsförteckning på den? Vad drack han till osv. Åt han något till efterrätt?
  • Kavat
    EL I skrev 2010-01-31 20:45:26 följande:
    Jag har börjat skriva matdagbok, samt hur han sover på natten och dagen samt hu rhan varit under dagen (glad, ledsen, nöjd, missnöjd osv) o hur kinderna sett ut han fick härom dagen ( igår tror jag) utslag även i nacken... precis likdant men sen försvann det på en timme ungefär... kanske kontakt då ändå?! Dagis vet jag inte hur de gör pannkakorna mer än att de är mjölk o sojafria. Jo han får sylt till pannkakorna. Oftast får han hallonsylt, ca 1 tsk till en pannkaka. Jga gör alltid på samma smör...men inte alltid på samma "mjölk", ibland på ris och ibland på havre för att variera. Han får även varierat havre och rismjölk att dricka samt i annan mat jag gör. Han får inte de där ILLRÖDA kinderna jätteofta,  kanske 1-2 ggr/v men han är ALLTID mer elle rmindre röd. Har ALDRIG varit borta sedan han fick det i oktober.
    Skriv då också upp om du gör på havredryck eller risdryck - om det är det gör skillnad. Jag gissar att du ger även i annat, så försök att uppskatta mängden havredryck per dag och se om det gör skillnad. Äter han smörgås varje dag? Välling? Köttbullar med ströbröd i? Smörgåskex. Försök uppskatta mängden vete per dag och se om det gör skillnad.
    Försök även ha lite koll på sojasläktingarna/baljväxter och se om det gör skillnad och om han ens får i sig?

    Sylt, innehåller t.ex de flesta E 202 Kaliumsorbat som min dotter reagerar på.
    Hallon kanske funkar men inte jordgubb osv. Det kanske inte ens är pannkaksmålen som gör honom dålig?Ja, jag tror du fattar hur jag tänker. Skriv upp allt!  Man måste vara detektiv för att komma fram till vad det är.
  • Kavat
    EL I skrev 2010-01-31 21:10:02 följande:
    ok ja jag ska försöka skriva upp allt jag kan komma på. Nä jag ärockså tveksam till att det är pannkakorna utan det är nog bara en slump. Det som var märkligt var att han fick i nacken i går men det var bara där i ca 2 timmar sen var det borta igen. Har sett att det varit på "g" förut där men inte "blommat ut" förut. Sen har han haft lite grann på handryggen på båda händerna men i dag var det borta. Har försökt tänka om det kan vara citrusfrukter eftersom det ju är rätt vanligt. JAg misstänker att hans "gnällighet" och hans röda kinder inte har med varandra att göra. För i tisdags morse var han ju ILLRÖD!! då sov han hela natten. så det känns som 2 skilda saker. därför tänker jag att jag måste skriva upp sovningen samt gnälligheten och det röda för att se nåt mönster. svårt när han går på dagis att veta exakt...men man kan  ju i alla flal skriva upp det han får hemma o sen vet jag att de gör allt på havreprodukter o inte ris på dagis...
    Du har rätt att få reda på vad han äter på dagis och vad det innehåller. Vill de inte samarbeta frivilligt så behöver du ev. en läkare som skriver "intyg" på att ni utreder allergier och att du måste få reda på det.
    Men du kan ju alltid prata med dem och fråga hur de brukar göra, om du kan få innehållsförteckningar osv.
  • Kavat
    Miralicia skrev 2010-01-31 21:39:45 följande:
    Ja, inte lär det bara vara "den torra, kalla vinterluften" som gör att han ser ut sådär i varje fall
    Håller med övriga.
    Så där såg vår son ut också. Och ser ut så när han fått på sig eller i sig numera med.
  • Kavat
    JPL skrev 2010-02-02 08:27:08 följande:
    tål era barn sempers magdroppar?
    Lilleman fick när han var liten (ca 6 mån, om jag minns rätt, en period), men vete katten om de gjorde till eller från, om vi märkte någon skillnad. Kan inte minnas det. Tror vi gjorde slut på två flaskor, så ett tag åt han.
  • Kavat
    Mela78 skrev 2010-02-04 16:00:45 följande:
    Kan man få Sempers mjölkfira risgröt på livsmedelsanvisning (eller vad det nu heter)?
     Nej, iaf inte när jag frågade.
    De anser att när man får modersmjölkersättning så kan man berika sin egenkokta gröt,
  • Kavat

    Tipsar om gröt på Sagogryn och risdryck och pytte salt. Den blev supergod!
    Jag är något anti Pama, får bara inte i mig det pga konsistensen. Vanlig risgrynsgröt är helt ok, iaf med mjölk..  
    Men sagogrynsgröt på risdryck var helt ok. Åt med hallonkräm till, blev som risifrutti.
    Nyttigt?, men gott!

  • Kavat
    Kavat skrev 2010-02-04 16:48:37 följande:
    Tipsar om gröt på Sagogryn och risdryck och pytte salt. Den blev supergod! Jag är något anti Pama, får bara inte i mig det pga konsistensen. Vanlig risgrynsgröt är helt ok, iaf med mjölk..   Men sagogrynsgröt på risdryck var helt ok. Åt med hallonkräm till, blev som risifrutti. Nyttigt?, men gott!
    Sagogryn är potatisstärkelse som ser ut som runda små gryn.
  • Kavat
    Mela78 skrev 2010-02-04 17:48:13 följande:
    Va synd, eftersom vi inte fått ersättning heller.
    Men det har ni rätt att ha om det är mjölkproteinallergi.
    Varför får ni det inte?
  • Kavat
    Mela78 skrev 2010-02-04 18:43:15 följande:
    Från början tyckte läk på BVC att hon var "för gammal för ersättning, hon ska ju äta välling nu", då var hon drygt fyra månader. Ungefär samma hos första läkaren på mottagningen och dietisten. De tyckte även att eftersom jag ammade henne behövde vi inte ens prova ersättnig, och så tyckte de att hon var så gammal att hon inte skulle ta ersättning då det är "äckligt". Som du hör väldigt mycket bortförklaringar och jag har inte orkat bråka, har lagt energin på att få allt att fungera istället och prova mig fram vad hon är allergisk mot. Har provat med Nutra, hon äter gröt och välling med Nutra utan problem smakmässigt, men tyvärr reagerar hon på Nutran. Har inte orkat/hunnit prova någon annan ersättning än. Blir ju lite dyrt att köpa flera burkar för flera hundra kronor bara för att prova igenom hela sortimenten. Läkaren som jag har begärt till dottern nu (bytte så att jag har samma till båda barnen) har jag inte ens orkat ta upp det med.
    Jag fick till min son utan problem när han var 7 månader. Han äter fortfarande och nu är han 2.5 år. I vårt fall var det ju nödvändigt eftersom det senare visade sig att han inte tålde vare sig sinlac eller enago..

    Orkar du testa Profylac? Det är ju vassle och inte kasein som Nutramigen är gjort av.
    Annars så är det väl Neocate som gäller, men det brukar ju vara lite svårare att få utskrivet utan att ha testat Profylac (eller annan gjort av vassle)

    Visst, klarar hon sig på mjölkfria gröter/välling (Semper, Enago) om det funkar för er, men vill ni har modersmjölkersättning så stå på er!
Svar på tråden Allergitråden