• Blå Flygare

    Allergitråden

    Kavat skrev 2010-02-05 13:35:27 följande:
    Osäker, men jag vet att de INTE gör det på Drottning Silvias på Östra i Gbg, och de är ju stora och "kända". Och när jag pratade med dem så verkade de inte ens känna till det. Och det är ju ändå en av de största i sverige. Så vet de inget så får du be om remiss, och stå på dej angående det för de är inte alltid så sugna på att remittera.. Inte alla läkare anser att det är ett "bra" test. Men vi, liksom många andra har fått jätte hjälp av testet och kan det hjälpa er så är det ju värt det. Astman kan ju också bli värre genom mat de inte tål, så det kanske förbättrar flera problem, om ni får reda på vad det är hon inte tål.
    När jag sa till östra att vi gjort lapptest sa de att de aldrig hört talas om det o undrade om det var samma sp, patch-test.
  • Blå Flygare

    DermaSilk är ett specialbehnlat silke, men vet någon var man kan få tag på obehandlad silke? Jag hade vävda sånna bitar till S och hennes röda rumpa, och de var fantastiska, de smörjde in huden naturligt. Hade velat ha samma nu men kan inte hitta (hittar stickade men vill ha vävda), hade även velat ha vantar mm i samma matrial!

  • Blå Flygare
    EL I skrev 2010-02-05 20:42:20 följande:
    jag lägger in dig på min adresslista så kan du titta på bilderna i mitt galleri. vi går inte på hud. jag har inte haft möjlighet att visa sonens kinder förut eftersom de var väldigt nonchalanta på barn och de trodde det berodde på kylan vilket jag VET att det INTE gör. ok. jag fick höra från barn att jag skulle gå upp till 3 ggr/dag med mildison men det har inte gett någon förbättring, men kanske ska ta uppehåll någon dag nu då. för du menar väl mildison och inte miniderm, för det är väl ingen kortison va? har inte hört talas om dermasilk. ska kolla in det, men ska nog vänta tills jag varit på barn på tisdag med att ändra nåt tänkte jag.
    Man kan behöva en mjukgörande som miniderm utöver kortisonet som mildison. kortison 2 ggr/dag och mjukgörande några ggr efter behov.
  • Blå Flygare
    EL I skrev 2010-02-05 21:11:03 följande:
    ja men om jag kör med locobase repair, är inte det bra eller?
    Den är bra om man vill ha något fett som skyddande lager och ger fukt åt huden. Det bra med miniderm är att den mjukar upp huden också. Bra när det är "krokodilhud".
  • Blå Flygare
    EL I skrev 2010-02-06 09:02:03 följande:
    Nu kommer jag med mina dumma frågor igen hihi men ni kan ju så mkt. Jag har sett ett mönster gällande sonens utslag och sånt och det är att han är glad och nöjd när han är röd om kinderna och sover bra på natten då men dagen efter så är han på uruselt humör!! Känns så konstigt, man tycker han borde vara kinkig NÄR han är röd. Någon som känner igen detta? dagen efter så går han bara runt och gnäller, ska vara i famnen och inget är bra. han är bara nöjd korta stunder, o han sover sämre på natten efter...
    Låter som att han får i sig något, reagerar inom några timmar med eksem och efter många timmar med mage o humör. Det är inte ovanligt att de reagerar med flera reaktioner som tar olika länge.
  • Blå Flygare

    Har fått brev från FK: telefntid för genomgång av VB-ansökan. Har nyss skicket in den. Då är utredningen igång? Eller kommer det ändå ta massa månader till beslut? Vill gärna ha beslut snart så jag vet om jag ska slänga iväg en till ansökan på båda barnen, eller om jag får igenom på S ensam.

  • Blå Flygare
    Kavat skrev 2010-02-06 19:21:30 följande:
     Om du ska söka på båda, ha i åtanke att du inte får från försäkringen om du inte får minst 1/2 vb på båda barnen tillsammans. De skiter ju fullständigt om den ena är hundra gången sjukare än den andra, så fort båda står med i anmälan så räknas det som de delar på vb.
    Det är därför jag bara sökt för S nu, annars hade jag sökt för båda direkt. A's astma är ju en del med... Men känner jag FK rätt så ger det ingen fjärdedel på enbart honom.
  • Blå Flygare

    Alltså, FK har precis fått in papprena, låter konstigt om de ska ta beslut så direkt? Är det varningsflagg på direkt avslag?? Eller har de så olika rutiner på olika ställen om när man har telefonmötet? Knepigt om det ska ha så olika handläggningstid i gbg och mölndal, jag o snutten har ju intyg från samma läk.

  • Blå Flygare
    Snutten skrev 2010-02-06 20:19:36 följande:
    Blå Myran: från det att vi hade intervjun sist så tog det ganska lång tid har jag för mig. De kanske handlägger ärendena på olika sätt på olika ställen. Vå omprövning har ju snart tagit 5 månader. Suck!
    Ok. Tråkigt när det tar tid bara för att papprena ska ligga o samla damm. Drygt med så lång väntan!
  • Blå Flygare
    Snutten skrev 2010-02-08 21:58:30 följande:
    Vi fick avslag på vår begäran av omprövning av vårdbidraget hos fk! Nu ska jag förmodligen överklaga till länsrätten.
    Jag undrar också hur de motiverat det. Och hur de kan avslå första ansöken utan ordentlig motivering! Du är duktig du som orkar ta upp det till länsrätten {#lang_emotions_flower}
Svar på tråden Allergitråden