Inlägg från: Blå Flygare |Visa alla inlägg
  • Blå Flygare

    Allergitråden

    Ida83 skrev 2010-02-09 08:12:04 följande:
    Hej på er! Va ett tag sen jag va här nu, men inser igen hur mycket man kan hitta här i receptväg o så. Min Alva, snart 2 år är allergisk mot mjölk, ägg och soja- funderar nu hur ni andra snor ihop nå lättbakat, som en kladdkaka tex. utan detta. Noegg funkar de i istället för ägg tex? Har inte så stor erfarenhet av Noegg- bakade en tårta med det som blev misslyckad (kan ju ha berott på annat med iofs) Tacksam för svar :)
    Lyxig kladdkaka

    150 g mjölkfritt margarin
    2 msk ljus sirap
    3,5 dl socker
    3 dl mjöl
    1 dl kakao
    1,25 dl vatten

    Smält margarinet.
    Rör i 2 msk ljus sirap.
    Blanda i socker och sikta i mjöl och kakao.
    Blanda i vätskan.
    Grädda i 175 grader i 30-40 minuter.

    Denna kladdkaka känns som de man köper på café; tjock med ett krispigt täcke och naturligtvis kompakt och lagom kladdig i mitten. Samma dag man bakar den smakar den lätt av sirapen, men nästa dag smakar den perfekt.
  • Blå Flygare
    Ida83: Här har jag fler recept som jag prövat och tycker om www.nogg.se/blogg.asp&idBloggCategory=67193&m=2&y=2010&intShowMenu=a2
    De recept jag inte testat än har jag samlat i mina fl-bloggar.
  • Blå Flygare
    Mamsie skrev 2010-02-11 22:27:09 följande:
    Hej hej tjejjer! Jag bara måste få skriva av mig till någon som förstår! (Kavat, Myran och alla fantastiska allergimammor) Nu känns det bättre när jag fått skriva här. Tack för att ni finns! Jag ska kolla hans hud inna jag lägger mig så att jag kan sova lugnt inatt.
    *Kram*
    Stackars maxen! {#lang_emotions_nalle}
  • Blå Flygare

    Frisören: *ryser* Vilken hemsk reaktion, jag hade blivit helt skakis! *kram*

  • Blå Flygare
    JPL skrev 2010-02-17 08:55:57 följande:
    Probiomax innehåller citronsmak från apelsinolja så det är kanske inget för citrusallergiker. Beroende på hur känslig man är. Annars är de goda och bra och killarna gillade dem på den tiden jag fortfarande våga ge dem det. Jag prenumererar på Råd och Rön och i senaste numret var det en insändare ang att d-dropparna innehåller butylhydroxianisol. Ett konserveringsmedel som är känt för att vara allergent och kan ge humörsvängningar och hyperaktivitet hos barn. Svaret var ett urvattnat att det ju är godkänt i EU och att vi i Sverige minsann gett (A)D-droppar sedan 1973. Som om det hjälper de som har reagerat sedan dess och inte vetat om det ...
    Jösses, en så reaktion på ett så litet barn som 1 mån och fram till 2 år, hur många tänker på att testa andra droppar?? Jag ska genast berätta för en bekant med en mycket pigg och aktiv 1-åring med sömnproblem.
  • Blå Flygare
    Mamsie skrev 2010-02-17 08:11:37 följande:
    Jag ringde dagisavdelningen och sa att de inte ska tveka på att ge honom Aerius. GE FÖRST, FUNDERA EFTERÅT. RING MAMMA/PAPPA. TA DET LUGNT jag fick upprepa de flera gånger: Ge medicinen först och fråga sen. Börja inte fundera på om och eventuellt och de andra barnen är ju röda av uteluften och man kan väl klia sig på benet om tex tyget kliar. Ge medicinen först och fundera först efteråt!!!  Hur svårt kan det va???
    Jadu, det kan man fråga  sig. Jag har gett samma info ang astman till småbarnsavd utan att få fram det. De gav nästan aldrig medicin, och när de väl gav hamnade hon ändå på akuten. Nu på storbarnsavd har jag gett precis samma info och jag får veta då och då att de gett medicin utifall att. Och ist för att få höra att "hon är förkyld - hon har hostat hela dagen och varit hängig" får jag nu veta  "hon var lite trött och hostig så vi gav medicin och då blev hon pigg så det var nog det". Halleluja!
  • Blå Flygare
    Mamsie skrev 2010-02-18 22:22:14 följande:
    Myran, Ja snälla nån... De svaren vi får är att: - Ang röda kinder o haka så är ju de andra barnen också röda när de varit ute... - Ang röda kinder vid måltid så finns det andra barn som är känsliga för vissa saker och då blir de röda. - Ang hud; eksem / utslag / rött / torrt / klåda så har de andra barnen sååå torr hud nu på vintern och de får be föräldrarna smörja dem. MEN JAG SKITER I DE ANDRA BARNEN! Hör vad jag säger : Ge medicin först och fundera sen. OK? Tänk när vi också når dithän att de inte gör en egen medicinsk bedömning utan handlar istället enligt instruktioner om det enskilda barnet?! (hur mår dina knoddar nu förresten?) //
    Jadu. Byt avd Skillnaden nu är främst att dessa fröknar LYSSNAR och respekterar den info de får. De ifrågasätter direkt till mig när infon ges, inte i kafferummet efter jag gått.

    Och hur mår mina. Tja, S mår riktigt bra i astman. Så bra att akuten genast ville minska medicinen för det kan ju inte vara bra med så mycket kortison. Öööhhh, kan det vara så att det är kortisonet som gör att hon mår så bra kanske, att vi inte varit inne till akuten på ett helt år för astman. Och som vår läk sa; det är väl skönt om hon får må bra med NÅGOT. Magont dagligen. Förstoppad och lös varefter laktuosen ändras och vad hon äter. Äter ffa små portioner. Humör efter det. Men nu har hon växt lite, och är inte längre underviktig Krävs bara att måltiderna tar över en timme varje gång...

    Albin? Ja, han växer och frodas, flåsar och väser En glad liten skit, men som föredrar bröst före sked. Synd bara att jag måste jobba snart, annars hade det väl inte gjort så mycket. Eller något alls Har sluppit förkylningar nu sen han övermedicineras - dock inte med så hysteriskt mycket kortison som akuten tyckte vi skulle ge (så det är ok att ge honom väl över fass-rekomendationer men inte S en bit under max-dos?? Nåja, han tar en annan sort som är från 4 år, så...) Snart ett år, så det börjar väl bli dags att provocera snart. Borde nog göra det medans jag ammar men vet inte om jag vågar innan jag kollat med läk. Ska kolla upp hur jag ska ge betapred i så fall, även om han bara reagerat med magen innan. Denna tråd har ju varit lite olycksdrabbad på sistone Är väl ägg jag vill provocera, fisk o skaldjur känns läbbigt!
  • Blå Flygare
    Jasusu skrev 2010-02-20 08:50:28 följande:
    Blå myran Du har ett recept på chokladpinnar 50 st i bloggen. Jag provade att baka härom dagen  men degen flöt ut väldigt mycket. vad gjorde jag för fel? De blev goda,men en stor del blev hård och inte alls så där halvmjuk.
    Felet var att du följde receptet Jag gör färre rullr så de blir tjockare. Skulle vara duktig en gång och då flöt de ut och blev alls inte lika bra.
  • Blå Flygare
    Mela78 skrev 2010-02-20 07:53:47 följande:
     I Blå myrans blogg har jag hittat två recept på något som heter Marshmallowfondant, förstår av beskrivningen att man kan täcka tårtor med detta men hur smakar det, hur är det att arbeta med och går de att använda karamellfärg? I Blå Myrans blogg hittade jag även recept på sugarpaste, någon som provat denna?
    MMF och SP är i princip samma sak, men görs på olika sätt. Jag har bara testat att göra MMF. Smakar som socker. Går bra att färga med karamellfärg, men man kan inte få till så skarpa färger som om man använder pulverfärger. Jag tycker det är lättast att färga från början, svårt att blanda i färdig deg och få jämt.
  • Blå Flygare

    Vår läk - som är samma som Snuttens - säger att vi ska ge lite av det hon inte tål så länge vi inte märker någon reaktion. Märker vi någon reaktion ska vi backa. Låter lätt nog, men med en trotsålders, matvägrande-ålders bestämd tjej som reagerar med matvägran och utbrott ... Vi ger inget som vi märker ger reaktion, men hur vet man om det är en reaktion eller inte när det bara är lite? Magont klagar hon på dagligen, men det har inte blivit bättre när vi inte gett något av det vi vet hon inte tål och vi har ingen aning om vad vi ska ta bort härnest. Så nu tar vi inte bort något mer!

    Vi har börjat ge Lomudal GI nu, ska se om det hjälper mot magontet och den dåliga aptiten. Någon annan som ger den? Finns den inte i 5 ml doser?? Så urbota att det är i flaskor med 10 ml som är vuxendosen, och att de saknar kork. Hemma ställer jag den upp, men hur gör man när man åker bort? Hittils har jag slängt halva. J-a jox att ge 4 ggr/dag och komma ihåg i lagom tid, men det blir väl en vana. Skulle magontet och aptiten lösas är det värt det!! Annars inte

    Miralicia: Lycka till, känner igen modellen från min utbildning. Urbota! Men man får ingen examen av att klaga på det

Svar på tråden Allergitråden