Inlägg från: pingstlilja |Visa alla inlägg
  • pingstlilja

    I dag fick jag avslag, nu tar jag livet av mig!!!

    Movie Freak skrev 2010-01-06 12:48:28 följande:
    ja men vad tusan! FK går ut med kreterierna "hur jävligare du är detsto bättre då vill vi att du jobbar för oss" förbannat synd att de avliva Hussein han hade nog platsat bra på FK!
    Först vill jag bara säga att jag tycker detta är förj*t att man bara får behandla människor på detta viset. Stå på dig, du verkar ha en bra läkare som verkar vilka hjälpa dig.

    Jag är föräldrarledig o miste mitt jobb under denna tiden, försäkringskassan ringde till mig innan somaren och erbjöd mig ett handläggarjobb. Jag besökte dom innan jag gav besked o ni ska veta hur de jobbar. De har ständig kontroll på sig från sina över chefer. Allt mäts i statistik, de ska hinna med så mycket som möjligt osv. Jag tackade nej då jag hade turen att välja ett annat jobb. Men ett 10 tal av min bästa kompisar jobbar där o de tycker det är fruktansvärt att föklja vissa praxis de har. Så jag tycker inte man kan gå på de anställda generellt utan fk läkare o regeringen. Enbart dem.
  • pingstlilja
    ming skrev 2010-01-06 13:47:43 följande:
    Det beror lite på vad handläggarna har för kompetens och utbildning. Som alla vet är det inte särskilt attraktivt att arbeta på FK, vilket gör att de mer kompetenta är mer benägna att söka sig till andra arbetsplatser. Kvar blir människor som i större utsträckning kanske saknar kompetensen och utbildningen som krävs, och då kan mycket bli fel.Men hur som helst. För att inte förstöra ts tråd med politik, så tycker jag att hon ska överklaga.
    Har du nog fått om bakfoten. Alla vi som blev erbjudna arbete som handläggare har stor kompentens inom området så det är nog inte där felet ligger utan på reglerna som handläggarna MÅSTE följa.
  • pingstlilja
    ming skrev 2010-01-06 15:20:31 följande:
    Som sagt, de har kompetens och utbildning (oftast socionomexamen?), men uppenbarligen saknas en hel del kompetens då många av de avslagna fallen är felaktigt avslagna. Länsrätten följer samma lagar och regler som FK, men lyckas tolka annorlunda. Jag ser inte hur dett kan bero på annat än bristande kompetens hos FK.
    När ett fall som dettta inkommer så säger fk läkare sitt. Handläggaren måste då gå efter det beslutet. Tyvärr inget de kan gör någonting åt och då menar jag tyvärr. Detta är den största andledningen till jag tackade nej till arbete då jag inte skulle kunna få ta egna beslut. Det är ju där det felar. Regeringen har bestämnt att läkarna ej behöver träffa personen i fråga bara läsa läkarutlåtandet. Är det det minsta otydligt så körs personen över så det tjongar. Men själva handläggarna gör bara som de blir tillsagda.
Svar på tråden I dag fick jag avslag, nu tar jag livet av mig!!!