Inlägg från: ming |Visa alla inlägg
  • ming

    I dag fick jag avslag, nu tar jag livet av mig!!!

    Ts har du överklagat till Länsrätten eller bara hos FK? Har du bytt handläggare?

  • ming

    Tråkigt att ts tråd har förvandlats till en politiktråd istället, när det ts behöver inte är att höra vem man ska rösta på, utan få stöd och råd om vad hon ska göra. Ni kanske kan ta politikdelen i en annan tråd istället?

    Hur som helst undrar jag fortfarande ts om du har provat att byta handläggare eller om du har överklagat till länsrätten?

  • ming
    Movie Freak skrev 2010-01-06 12:47:16 följande:
    självklart behöver hon hjälp! men hur o främst VARFÖR skall en cancer sjuk människa i vårat land behöva lägga all sin energi på FK istället för att lägga den på att bli frisk o resterande energi på sin familj! VARFÖR! jag betalar ta mig fan inte skatt för att pucko organisationer som FK skall existera. Vad som bör ske är att vi resterande icke sjuka vi som inte behöver FK (för annat en möjligtvis vab o FL) protesterar o säger ifrån att vi inte vill att våra grannar o medborgare blir behandlade på detta sätt! Det är förjävligt att sjuka människor skall spottas på när det är för dem detta systemet öht existerar! O inte fan kommer det bli bättre med sosse sverige som kommer att komma efter nästa val då kommer det gå käpprakt åt helvete!
    Ja, jag håller med, FK har verkligen gjort fel. Troligtvis tolkat reglerna fel, eller tyckt att det inte har framgått tydligt i sjukintygen hur pass dålig ts faktiskt är. Därför tycker jag att ts ska överklaga till länsrätten, om hon inte redan har gjort det.
    Sen tror jag verkligen inte att det blir bättre med sosseregeringen, för de har inte precis i sitt partiprogram att "cancersjuka människor under behandling ska ha rätt att vara sjukskrivna på heltid", det är ju något som handläggarna på FK bedömer utefter sjukintygen.
  • ming
    Pasadena skrev 2010-01-06 13:22:53 följande:
    Hon behöver nog inte överklaga till länsrätten i första hand. Först och främst går ärendet till omprövningsenheten men då msåte TS skriva ett brev där hon överklagar beslutet. Om omprövningsenheten inte ändrar beslutet kan hon sedan gå vidare till länsrätten osv..
    Ja, fast eftersom hon redan har överklagat men fått avslag så antar jag att det är den omprövningen som FK själva tar hand om, inte att hon har gått vidare till länsrätten ännu. Det borde vara hennes nästa steg i ett försök att förändra detta, om jag inte har misstolkat det och hon redan har varit där med ärendet.
  • ming
    Pasadena skrev 2010-01-06 13:27:26 följande:
    Jaha okej, då har jag missat att hon överklagat redan. Trodde det var det första beslutet hon hade fått igår. Ja då är det iså fall länsrätten som gäller!
    Det kan ju vara jag som har misstolkat också, för nu när jag dubbelkollar står det att hon överklagade den första sjukskrivningen, den som var i samband med att hon var gravid.
    Så om ts inte har överklagat denna sjukskrivningsperioden så borde då det första steget vara att överklaga hos FK, och sedan, om hon får avslag igen, gå vidare till länrätten.
  • ming
    Pasadena skrev 2010-01-06 13:26:23 följande:
    Alltså det HAR med åtstramingarna att göra sedan alliansen tog över rodret, det finns ingen tvekan om det.. Man kollar mycket mer noggrant och gör strikta bedömningar vilket är order uppifrån att kolla på arbetsförmåga istället för sjukdom, som det tidigare var..
    Ja, fast jag tror att det i många fall, speciellt när det handlar om svåra sjukdomar, handlar om att FK-handläggarna tolkar reglerna fel. De är ju trots allt inte mer än människor.
  • ming
    A C skrev 2010-01-06 13:40:52 följande:
    Tanken har inte slagit dig att det är alliansens utformning av reglerna som är helt felaktiga, eller ja visst ja alliansen är heliga och totalt ofelbara
    Jo, tanken har slagit mig, men eftersom jag inte tror att ens de elaka onda högerpolitikerna vill att svårt cancersjuka människor som står under tuffa cellgiftsbehandlingar ska tvingas jobba, så tror jag inte att det är reglerna som är utformade så.
  • ming
    Pasadena skrev 2010-01-06 13:41:54 följande:
    Hm, mja..Ett avslag går igenom flera personer. Från den enskilda handläggaren, sedan vidare till en specialist eller kvalitetssäkrare som kan lagarna mer ingpende än handläggarna. Visst kan det bli fel ändå men risken att lagen har tolkats fel är inte så stor. Snarare så är det intyget som läkaren skrivit, väldigt undermålig och svårbedömt alternativt inte går att bedöma hel nedsättning av arbetsförmågan. För just cancerdiagnoser är bland de lättaste att bedöma om man säger.
    Det beror lite på vad handläggarna har för kompetens och utbildning. Som alla vet är det inte särskilt attraktivt att arbeta på FK, vilket gör att de mer kompetenta är mer benägna att söka sig till andra arbetsplatser. Kvar blir människor som i större utsträckning kanske saknar kompetensen och utbildningen som krävs, och då kan mycket bli fel.
    Men hur som helst. För att inte förstöra ts tråd med politik, så tycker jag att hon ska överklaga.
  • ming
    Pasadena skrev 2010-01-06 13:50:53 följande:
    Alla handläggare som jobbar inom sjukförsäkringen har akademisk utbildning, antingen juridisk, samhällsvetenskaplig eller humanistisk. Det är de krav som ställs idag för att få jobba inom fk. Dessutom får personalen ständigt nya interna utbildningar, informationsmöten med alla nya regler och förändringar inom sjukförsäkringen och lvalitetskontrollen är hög på alla ärendeslag. Så kompetens är inget som saknas hos de anställda.
    Enligt Aftonbladet (okej, inte bästa källan, men de har ju tagit sin statistik från FK själva) hade var tolfte ärende ändrats, efter FK:s egna omprövning, och 25% av de ärenden som går vidare till länsrätten ändras.
    Det tyder ju ändå på att saker kan gå fel i tolkningen av reglerna.
    Jag tror definitivt att ts är en av de som skulle få sitt ärende ändrat om hon överklagar.
Svar på tråden I dag fick jag avslag, nu tar jag livet av mig!!!