Inlägg från: Pasadena |Visa alla inlägg
  • Pasadena

    I dag fick jag avslag, nu tar jag livet av mig!!!

    TS, det jag funderar på är om det riktigt framgår i intygen hur du mår, precis det som du beskriver för oss här i din ts? För ibland kan läkarna missa att beskriva det som är ett faktum.
    Kanske det är nåt i intyget man har hakat upp sig på. För annars är det ju något som alla vet att ingen orkar arbeta precis under tiden man får cellgifterna men man kan må bättre mellan perioderna..

    Bara en tanke.

  • Pasadena
    ming skrev 2010-01-06 12:37:37 följande:
    Tråkigt att ts tråd har förvandlats till en politiktråd istället, när det ts behöver inte är att höra vem man ska rösta på, utan få stöd och råd om vad hon ska göra. Ni kanske kan ta politikdelen i en annan tråd istället? Hur som helst undrar jag fortfarande ts om du har provat att byta handläggare eller om du har överklagat till länsrätten?
    Hon behöver nog inte överklaga till länsrätten i första hand.
    Först och främst går ärendet till omprövningsenheten men då msåte TS skriva ett brev där hon överklagar beslutet. Om omprövningsenheten inte ändrar beslutet kan hon sedan gå vidare till länsrätten osv..
  • Pasadena
    Movie Freak skrev 2010-01-06 12:23:20 följande:
    FK kan ta sig i röva! Hela jävla högen! hur fan kan man välja o jobba på ett ställe där chefer o andra kräver att man behandlar folk som skit jag hade ta mig fan hellre gått arbetslös. Om varenda jävle bara tog sitt pick o pack o drog där ifrån kunde stå där sedan med ett rövhålt till organisation o med sina jävla idiot ideer om hur det skall vara! Som sagt FK kan ta sig i röva o hoppa ifrån en bro!
    Vad vet du om människorna som jobbar på fk, de kanske söker jobb men är svårt att få annat i dessa tider..?

    Dessutom innebär inte arbetet på fk att tänka inhumant och att göra avslag på löpande band. Förstår man det, förstår man också att jobbet på fk är lika normalt som att jobba på en bank eller hos polisen tex.
  • Pasadena
    ming skrev 2010-01-06 13:24:05 följande:
    Ja, jag håller med, FK har verkligen gjort fel. Troligtvis tolkat reglerna fel, eller tyckt att det inte har framgått tydligt i sjukintygen hur pass dålig ts faktiskt är. Därför tycker jag att ts ska överklaga till länsrätten, om hon inte redan har gjort det. Sen tror jag verkligen inte att det blir bättre med sosseregeringen, för de har inte precis i sitt partiprogram att "cancersjuka människor under behandling ska ha rätt att vara sjukskrivna på heltid", det är ju något som handläggarna på FK bedömer utefter sjukintygen.
    Alltså det HAR med åtstramingarna att göra sedan alliansen tog över rodret, det finns ingen tvekan om det.. Man kollar mycket mer noggrant och gör strikta bedömningar vilket är order uppifrån att kolla på arbetsförmåga istället för sjukdom, som det tidigare var..
  • Pasadena
    ming skrev 2010-01-06 13:26:06 följande:
    Ja, fast eftersom hon redan har överklagat men fått avslag så antar jag att det är den omprövningen som FK själva tar hand om, inte att hon har gått vidare till länsrätten ännu. Det borde vara hennes nästa steg i ett försök att förändra detta, om jag inte har misstolkat det och hon redan har varit där med ärendet.
    Jaha okej, då har jag missat att hon överklagat redan. Trodde det var det första beslutet hon hade fått igår. Ja då är det iså fall länsrätten som gäller!
  • Pasadena
    ming skrev 2010-01-06 13:37:52 följande:
    Ja, fast jag tror att det i många fall, speciellt när det handlar om svåra sjukdomar, handlar om att FK-handläggarna tolkar reglerna fel. De är ju trots allt inte mer än människor.
    Hm, mja..Ett avslag går igenom flera personer. Från den enskilda handläggaren, sedan vidare till en specialist eller kvalitetssäkrare som kan lagarna mer ingpende än handläggarna. Visst kan det bli fel ändå men risken att lagen har tolkats fel är inte så stor.
    Snarare så är det intyget som läkaren skrivit, väldigt undermålig och svårbedömt alternativt inte går att bedöma hel nedsättning av arbetsförmågan.

    För just cancerdiagnoser är bland de lättaste att bedöma om man säger.
  • Pasadena
    ming skrev 2010-01-06 13:47:43 följande:
    Det beror lite på vad handläggarna har för kompetens och utbildning. Som alla vet är det inte särskilt attraktivt att arbeta på FK, vilket gör att de mer kompetenta är mer benägna att söka sig till andra arbetsplatser. Kvar blir människor som i större utsträckning kanske saknar kompetensen och utbildningen som krävs, och då kan mycket bli fel. Men hur som helst. För att inte förstöra ts tråd med politik, så tycker jag att hon ska överklaga.
    Alla handläggare som jobbar inom sjukförsäkringen har akademisk utbildning, antingen juridisk, samhällsvetenskaplig eller humanistisk. Det är de krav som ställs idag för att få jobba inom fk. Dessutom får personalen ständigt nya interna utbildningar, informationsmöten med alla nya regler och förändringar inom sjukförsäkringen och lvalitetskontrollen är hög på alla ärendeslag.

    Så kompetens är inget som saknas hos de anställda.
  • Pasadena
    ming skrev 2010-01-06 13:57:43 följande:
    Enligt Aftonbladet (okej, inte bästa källan, men de har ju tagit sin statistik från FK själva) hade var tolfte ärende ändrats, efter FK:s egna omprövning, och 25% av de ärenden som går vidare till länsrätten ändras. Det tyder ju ändå på att saker kan gå fel i tolkningen av reglerna. Jag tror definitivt att ts är en av de som skulle få sitt ärende ändrat om hon överklagar.
    Men om du betänker att det är ca 1% som får avslag så är det inte särkilt många ärenden det gäller.
  • Pasadena
    ming skrev 2010-01-06 14:14:29 följande:
    Enligt Aftonbladet är det visserligen 3% som får avslag, men med tanke på hur pass få procent det är som får avslag så ska ts vara bland de som INTE får avslag. Då lär det inte finnas något annat än att FK har tolkat reglerna fel.
    Fast det kan ju inte du veta. Det kan lika gärna vara så att läkarintyget är undermåligt eller att läkaren inte skriver ut hur pass sjuk ts är.
  • Pasadena
    ming skrev 2010-01-06 15:20:31 följande:
    Som sagt, de har kompetens och utbildning (oftast socionomexamen?), men uppenbarligen saknas en hel del kompetens då många av de avslagna fallen är felaktigt avslagna. Länsrätten följer samma lagar och regler som FK, men lyckas tolka annorlunda. Jag ser inte hur dett kan bero på annat än bristande kompetens hos FK.
    Du kan ju nu inte jämföra handläggare på försäkringskassan som har samhällsvetenskaplig utbildning med personer som arbetar på länsrätten?
Svar på tråden I dag fick jag avslag, nu tar jag livet av mig!!!