Inlägg från: Ulle73 |Visa alla inlägg
  • Ulle73

    I dag fick jag avslag, nu tar jag livet av mig!!!

    Orkar tyvärr inte läsa allt, men jag sitter själv uppkopplad med cellgifter just nu.. och är vansinnig på fk. De har inte bråkat med min sjukskrivning än, men är livrädd hela tiden att de skall bråka. Fattar inte hur de kan med.. de vet inte alls hur det är med cellgifter och hur man mår.

    Att sedan ha cancer och inte veta om man överlever är bara det i sig tillräckligt för sjukskrivning enligt mig.

  • Ulle73
    Semper Idem skrev 2010-01-07 09:30:47 följande:
    Men vad är det som är fel i detta fallet. TS skriver ju själv att hon känner sig bra på fredagen och börjar inte behandlingen förrän tisdagen. Det betyder ju att TS är arbetsför 4 dagar av 7. Man skall ju inte sjukskriva mer än nödvändigt.
    Jag har inte läst hela tråden, men jag hoppas du skojar när du skriver det här!
  • Ulle73
    bakeacake skrev 2010-01-07 08:31:46 följande:
    Fast det står ju faktiskt i lagboken att man ska vara döende för att få förländ sjukpenning.. och döende är man när det inte finns nått att göra längre.. Alltså när kroppen är döende och det inte går att häva, när man bara ägnar sig åt palliativ vård...Så att gå på cellgifter, eller att en annhörig dött är inte att vara döende...
    Herregud!! Jag ligger själv uppkopplad med cellgifter just nu. Det är helt sjukt. Hoppas ingen av er som tycker vi skall jobba den dagen vi mår bra får gå igenom det här. VI har tydligen ingen rätt att må bra en dag utan att lägga den på jobbet. Vi har även ett liv med barn osv.. den dagen jag mår bra skulle jag gärna lägga med mina barn.

    Sedan så är det inte många arbetsgivare som vill ha en anställd som inte vet från dag till dag hur de mår.. som kan ringa när som helst och säga att de mår dåligt.. osv.
  • Ulle73
    Semper Idem skrev 2010-01-07 10:13:37 följande:
    Det är väl inte så bra att komma bort från arbetsmarknaden. Det är nog bättre att ha en fot kvar där. Skulle TS tappa synen så är det ju ett nytt läge såklart så då får man väl ta ett annat jobb där man inte behöver syn. Precis som andra synskadade.
    För dig verkar livet vara att jobba.. för mig är det ett jobb att få leva.

    Visst är det viktigt att behålla en fot på jobbet. Det har jag genom att ha kontakt med dem via datorn och hälsa på ibland. Sedan är det inte ok att jobba bara för att man är piggare i några dagar. OM du inte visste det så bryter cellgifterna även ner de friska cellerna vilket innebär väldigt dåliga värden.. man måste in ibland och få blod och annat.. Det finns många komplikationer.. jag har haft infektioner med över 300 i sänka.. legat på hjärtintensiven pga fullt med proppar i lugnorna osv. Det sista jag tänker på då är att jobba..

    Jag blir så jävla förbannad. Jag tror ingen av oss väljer det här istället för att jobba. Jag hade hellre jobbat sju dagar i veckan.
  • Ulle73
    Semper Idem skrev 2010-01-07 10:34:46 följande:
    Ja jobba måste man ju göra för att leva.
    Vad menar du? Jag har arbetat i hela mitt liv. Sommarjobbat och jobbat på helger sedan det har varit möjligt. Jag är absolut inte någon arbetsskygg person, men jag vägrar att lägga den lilla tid jag mår bra och kan jobba för att mina värden är ok på att jobba typ någon dag i månaden. Jag har en famlij som jag vill njuta av någon dag.

    Jag vill bara gratulera dig till att ha levt ett liv utan problem.. eller så är du bara ute efter att provovera.
  • Ulle73
    Semper Idem skrev 2010-01-07 10:50:51 följande:
    Jag tror inte jag förstår riktigt vad du menar? Klart att du kan vägra att jobba om du vill. Ingen tvingar dig till att jobba.
    Jag förstår inte dig riktigt heller... jag har aldrig sagt att jag vägrar att jobba!! Jag har jobbat sedan mellanstadiet.. inte varit sjukskriven innan det här. Varför tror du att man måste vara arbetsskygg för att vara sjukskriven?? Som jag sa tidigare. Jag hade heller jobbat sju dagari veckan än fått den här skiten!!!!

    Det kan vara så enkelt att du har ett jobb som du inte kan ringa samma morgon och säga att idag känns det som att jag mår bra bra.. jag kommer i några timmar. Sedan efter fyra timmar är du så slut att du måste gå hem. Jag kan lova dig att det inte är många arbetsgivare som kan ha såna anställda.
  • Ulle73
    Semper Idem skrev 2010-01-07 10:57:58 följande:
    Mellantingen är väl just när man t.ex anses vara 50% arbetsför. Valet att jobba eller inte har man ju alltid. Många är hemma helt enkelt om de har sin försörjning säkrad av t.ex sin make eller släktingar.
    Fy fan va lite du vet om livet!!! Lyckliga dig.

    Jag kan ärligt säga att jag går minus varje månad.. min mamma får snällt hjälpa mig. Jag har inget val!! Efter att ha klarat sig själv och flyttat hemifrån när jag blev myndig så känns det fruktansvärt att inte klara sig själv. Så kom inte och säg att man väljer att vara hemma!

    Antingen så spelar du dum eller så provocerar du bara.

    Visst finns det såna som väljer att vara hemma och sjukskrivna, men jag tror inte någon med cancer eller andra dödliga sjukdomar väljer det. Det är dem den här tråden handlar om.
  • Ulle73
    A C skrev 2010-01-07 11:01:21 följande:
    det är lätt att vara kaxig när man själv är frisk men de som är det brukar ändra åsikt snabbt när de själv är sjuka, du vet den friske har många önskningar den sjuke bara en dvs att bli frisk.
    Bra skivet.. Fan ligger i sjukhussängen och är så arg.. fattar inte hur folk tänker.
  • Ulle73
    Semper Idem skrev 2010-01-07 11:06:17 följande:
    De finns många som väljer att vara hemma. Hemmafruar eller hemmapappor t.ex. Inget konstigt i det.
    Nej.. men nu pratar vi väl om sjukskrivna.. det är ju det som den här tråden handlar om.
  • Ulle73
    Semper Idem skrev 2010-01-07 11:10:14 följande:
    Nej, du missuppfatter nog. Det svaret syftade på de som känner sig tvingade att arbeta. Ingen är tvingad att arbeta det är ett val man har. Men har man ingen annan försörjning så måste man ju arbeta såklart, hur skall man annars sätta mat på bordet.
    Jo, jag hade känt mig tvingad att arbeta.. för jag kan inte som det är nu.. och om de skulle ta bort min sjukskrivning så måste jag ju jobba även när jag mår jättedåligt och mina värden är alldeles för låga för att träffa folk eller annat. Vilket hade varit risker för mitt liv.. fattar de inte sånt i regeringen.. för FK gör väl bara vad de blir tillsagda därifrån.

    Förstår inte hur du tänker.. för nu pratar vi fortfarande om cancerpatienter eller andra med liknande sjukdomar. Vi pratar inte om de som kanske väljer att vara hemma och sjukskriva istället för att jobba ( om det nu finns såna.. jag vet ju inte ).

    Jag har en cancerdiagnos och en behandling som är dokumenterad och även alla biverkningarna. Min handlläggare har inte sagt något än om att jag skall "tvingas" ut i arbetslivet för hon förstår mitt problem.. sedan de som är arbetslösa och sjukskrivna.. vem vill anställa någon som vet om i förväg att man kanske kan jobba typ fem dagar i månaden??? Många sjukdagar som skall betalas ut.
Svar på tråden I dag fick jag avslag, nu tar jag livet av mig!!!