LCHF redning
Jag undrar om det är npgon som är bra på LCHF? Jag vill reda en sås men inte använda mjöl. Hur gör jag?!
Jag undrar om det är npgon som är bra på LCHF? Jag vill reda en sås men inte använda mjöl. Hur gör jag?!
Jag äter enligt LCHF. Vad är det för typ av sås du vill reda? Jag brukar mest använda vispgrädde och/eller creme fraiche. Vill du ha lite mer tjockare sås eller vad är det ingredienser i såsen du gör?
Jag gör en citronsås i gryta. Bottenredning i början.
Smör
Vetemjöl
Vatten
Buljong
Vispa ett ägg med citronsaft
Blanda i såsen
Såsen blir fluffig och tjöck av ägget.
Vad kan jag använda istället för vetemjöl är alltså min undran...... vet du?
Varför inte cremee cheese.... (philadefiaost)
Jag har inte provat att göra bottenredd sås sen jag började med LCHF. Kanske kan prova toppreda den med grädde eller CF?
Jag har hört att äggula ska funka att reda en sås med. Har dock aldrig prövat själv.
Skit i redningen, använd grädde och CF bara. Det blir tjockt som tusan av CF.
Crème fraîche.
Jag använder mycket grädde och turkisk yoghurt men annars är äggula bra att reda med, se bara till att inte koka såsen under och efter du rör ner äggulan! ;)