• Izze

    LCHF redning

    Jag undrar om det är npgon som är bra på LCHF? Jag vill reda en sås men inte använda mjöl. Hur gör jag?!

  • Svar på tråden LCHF redning
  • lillie

    Jag äter enligt LCHF. Vad är det för typ av sås du vill reda? Jag brukar mest använda vispgrädde och/eller creme fraiche. Vill du ha lite mer tjockare sås eller vad är det ingredienser i såsen du gör?

  • Izze

    Jag gör en citronsås i gryta. Bottenredning i början.

    Smör
    Vetemjöl
    Vatten
    Buljong

    Vispa ett ägg med citronsaft
    Blanda i såsen

    Såsen blir fluffig och tjöck av ägget.

    Vad kan jag använda istället för vetemjöl är alltså min undran...... vet du?

  • Delfinen77

    Varför inte cremee cheese.... (philadefiaost)

  • lillie

    Jag har inte provat att göra bottenredd sås sen jag började med LCHF. Kanske kan prova toppreda den med grädde eller CF?

  • M C

    Skit i redningen, använd grädde och CF bara. Det blir tjockt som tusan av CF.


    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet.
  • Izze
    M C skrev 2010-01-10 14:37:48 följande:
    Skit i redningen, använd grädde och CF bara. Det blir tjockt som tusan av CF.
    vad är CF?
  • musli

    Jag använder mycket grädde och turkisk yoghurt men annars är äggula bra att reda med, se bara till att inte koka såsen under och efter du rör ner äggulan! ;)


    Hanna 050511 & Elias 090910
Svar på tråden LCHF redning