Inlägg från: babybloggen |Visa alla inlägg
  • babybloggen

    Fler med graviditetsdiabetes? Del 2

    Till frukost äter jag 2 smörgåsar (osötat bröd) med skinka och färska grönsaker (typ gurka, tomat eller paprika). Och så en kopp kaffe med mjölk i. Tidigare åt jag nästan alltid någon form av vitt bröd där det mest var vetemjöl i men det funkar inte längre...


    ~ BF 12 februari ~
  • babybloggen

    Jag har inte "vågat" ta ut svängarna än... Det är ju första veckan jag tar värden och då vill man liksom rapportera in bra värden. Törs inte chansa eftersom diabetesläkaren började prata om insulin direkt, men jag propsade att jag ville få en chans att ändra kosten först.


    ~ BF 12 februari ~
  • babybloggen

    Vad säger läkarna när man har lite väl låga värden? Idag hade jag 3,8 innan jag skulle äta lunch - är det för lågt? Och innan frukost ligger jag ofta på 3,9. Jag antar att det inte är bra att ligga för lågt heller? Men hellre lågt än högt, väl??


    ~ BF 12 februari ~
  • babybloggen

    Proppen: Tack! Jamen då så - vad bra!


    ~ BF 12 februari ~
  • babybloggen
    Momaloma skrev 2010-01-10 21:28:13 följande:
    Om man har ett värde på under 4 betyder det att man antingen har för stor dos insulin eller att man "svälter" sig. Kanske skippar man ett mellanmål i sin iver att vara duktig och få godkända värden.
    Jo jag måste nog erkänna att jag missar mellanmålen ibland, så det är nog därför jag får för lågt (jag tar inte insulin utan ska i första hand försöka fixa detta med hjälp av kostomläggning). Ska träffa läkaren på torsdag, får höra vad de säger då.
    ~ BF 12 februari ~
  • babybloggen
    Momaloma skrev 2010-01-10 21:45:06 följande:
    Aja baja, inte missa mellanmålen :) Känner du av när har låga värden? Jag blir helt groggy.
    Nä jag känner inte av det direkt faktiskt, det är därför det är lite knepigt...
    ~ BF 12 februari ~
  • babybloggen

    Min diabetesläkare sa först att jag skulle börja med insulin direkt men jag propsade på att få försöka med kostomläggning först vilket jag är väldigt nöjd med! Vill inte hålla på men insulinsprutor i onödan. Och eftersom jag haft bra värden hela tiden så bevisar det att jag hade rätt...

    Trist att ni upplever det så negativt och får dålig information och så. Jag upplever det här med grav.diabetesen precis tvärtom! Jag mår mycket bättre och kan njuta av graviditeten. För några veckor sen var jag skitless men nu känns allt kanonbra!


    ~ BF 12 februari ~
  • babybloggen
    Momaloma skrev 2010-01-15 18:27:32 följande:
    En fråga om HbA1c (långtidssockervärdet). Vet ni andra vad ni har? Jag tog ett prov precis före jul och det var på 4,1, vilket ju är bra. Jag tolkar det som att jag kan vara hyfsat lugn med att det är just vid graviditet som jag har diabetes. Iofs har jag anlag och kommer nog att utveckla typ 2 senare i livet, men just nu i alla fall.
    Jag har bara testat en gång (ska testa en gång i månaden) och då hade jag 4,1.
    ~ BF 12 februari ~
  • babybloggen

    Jag kunde rapportera in bra värden i torsdags så läkaren sa att jag bara behöver mäta blodsockret varannan dag nu. SÅ SKÖNT! Precis som någon skrev här ovan så är det lite pyssligt med alla tider man ska passa när man mäter.

    Försöker äta rätt även de dagar jag inte mäter men måste erkänna att jag inte kunde motstå en semla i fredags när det bjöds på jobbet...


    ~ BF 12 februari ~
  • babybloggen
    Madreh skrev 2010-01-18 11:24:25 följande:
    Har ni insulin allhopa här inne? (har inte läst alla inlägg)
    Nix, jag har inte insulin. Än så länge har det räckt med kostomläggning och jag har lyckats bra. Träffade diabetesläkaren förra veckan som till min stora glädje sa att jag numera bara behöver testa mig varannan dag. Lycka!!
    ~ BF 12 februari ~
  • babybloggen

    Åt några godisbitar en stund efter middagen och fick värdet 8,6 lite senare. Shit alltså! Snacka om att man inte kan unna sig ens några fjuttiga godisbitar!! Men det borde jag väl ha förstått, men vad sjutton - var sååå himla sugen!!


    ~ BF 12 februari ~
  • babybloggen

    Jag noterade i min lilla bok att det höga värdet berodde på lite godis så vi får väl hoppas att läkaren inte tar någon större notis om det när jag rapporterar på torsdag. När jag sköter mig håller jag ju alla värden.


    ~ BF 12 februari ~
  • babybloggen

    Jag ligger hemma och är sjuk, totalt däckad i en förkylning. Måste säga att det märks på mina värden direkt eftersom jag inte kommer ut på några promenader. Så det där med motion gör tydligen en hel del för sockervärdena (för mig iallafall).

    Idag är det dock en mätfri dag vilket känns skönt. Idag ska jag också rapportera in mina värden. Jag gissar att jag kommer få fortsätta mäta varannan dag även om jag helst skulle vilja höra orden "du behöver inte mäta mer". Men det är nog en utopi...

    Skulle ha åkt till förlossningen idag för ett vändningsförsök, då min lilla busa ligger i säte. Vi gjorde ett försök i måndags som misslyckades, men  läkaren tyckte att vi skulle prova igen. Det är med blandade känslor jag går med på ytterligare ett vändningsförsök då det gjorde så jäkla ont!! Men samtidigt vill jag väldigt gärna föda vaginalt så jag får nog snällt stå ut med ett försök till. Misslyckas nästa försök blir det planerat snitt och då lär det ske någon vecka före BF, så det känns ju bra iallafall. Och då är det nära!! Har ju BF 12 feb, men säg att det blir en vecka innan - så kanske 5 feb istället? Ouiiii - längtar efter min bebis!!


    ~ BF 12 februari ~
  • babybloggen
    jennsans skrev 2010-01-21 09:07:24 följande:
    skulle åkt dit? blir inget pga förkylningen??infektion i kroppen kan höja blodsockervärdena hos en icke gravid person iaf så lär ju vara lika för oss.. så är nog inte enbart promenaderna även om motion har stor betydelse!
    Precis - det blir inget pga min dunderförkylning. Jag känner själv att jag inte skulle palla det där vändningsförsöket idag för jag känner mig helt däckad.

    Aha, det är så kroppen funkar! Då vet jag att förhöjda värden kan ha med infektionen att göra. Bra att veta, tack!
    ~ BF 12 februari ~
  • babybloggen
    jennsans skrev 2010-01-21 09:12:34 följande:
    hoppas du kryar på dig snabbt! kommer de "hinna" göra något mer vändningsförsök eller blir det snitt nu då pga att du är sjuk?
    Jag vet faktiskt inte än. De skulle ringa mig senare idag för att boka en ny tid för vändningsförsök. Jag gissar att vi planerar in ett till nästa vecka. Får verkligen hoppas att förkylningen inte blir långvarig, men i och med att man har nedsatt immunförsvar som gravid så har jag hört att en sån här förkylning kan ta tid att bli av med...
    ~ BF 12 februari ~
  • babybloggen
    himla skrev 2010-01-21 09:14:17 följande:
    men åååå då är det ju inte låångt kvar ... verkligen nedräkning..... Min lille herre han ligger precis som han vill han så jag hoppas verkligen att han lägger sig tillrätta som han ska snart.... Vill SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ gärna föda vaginalt !!!! Önskar lycka till med vändningsförsöket !!!!
    Ja det känns som nedräkning nu faktiskt! Jag vill också VÄLDIGT gärna föda vaginalt så jag hoppas vändningen lyckas.
    ~ BF 12 februari ~
  • babybloggen

    Jag åt på Max idag och tog deras Delifresh Low carb, dvs utan bröd. Funkade finfint! (Fast jag har inte mätdag idag, men jag ville mäta ändå bara för att kolla).


    ~ BF 12 februari ~
  • babybloggen

    Jag ser nu slutet på denna graviditet (och graviditetsdiabetes också för den delen - är ju "bara" kostbehandlad). Min busa i magen ligger i säte så jag har fått tid för planerat snitt nu på onsdag 3 feb. Har knappt fattat det än, men så underbart det ska bli!

    Jag behöver inte fortsätta mäta sockret efter förlossningen men ska göra en uppföljning (glukosbelastning) om 6 månader och då borde allt vara "som vanligt" igen dvs bra värden. Hoppas verkligen inte att jag har drabbats av något bestående utan att denna diabetes är just GRAVIDITETSdiabetes. För även om jag har fixat det här bra så är det ett pyssel att hela tiden behöva tänka på vad man äter och läsa innehållsdeklarationer så att det inte är för mycket kolhydrater och socker i det man ska köpa. Ser fram emot att gå tillbaka till det "vanliga" livet, även om jag lärt mig en del under den här resan. Ska givetvis fortsätta äta bra, men ska bli skönt att slippa det här strikta livet.


    ~ BF 12 februari ~
  • babybloggen
    himla skrev 2010-01-30 09:26:12 följande:
    jobbigt med säte (vill du berätta mer om det ... har ju själv en i säte just nu , blir det alltid KS eller varför fick du det ? )  3/2 är ju typ jättesnart... ååå såå avis på digg som har bebis i famnen såå snart !!!
    Jag bor i Östergötland och här är det alltid så att förstföderskor får planerat snitt om bebisen ligger i säte. Så jag hade inget val. Är man däremot omföderska så diskuterar man med läkaren om hur man vill göra och vad som är bäst. Då kan man få föda i säte om man vill. Först var jag lite ledsen över att "gå miste" om en vanlig förlossning men det var ju bara att gilla läget och nu fokuserar jag på de fördelar som finns med ett planerat snitt. Så nu känner jag mig bekväm med det och ser fram emot det! (Btw, så försökte vi vända barnet 2 gånger men det lyckades inte. Hon har kilat ner sig med rumpan i bäckenet så det gick helt enkelt inte att få henne att slå en kullerbytta).
    ~ Planerat snitt 3 februari ~
Svar på tråden Fler med graviditetsdiabetes? Del 2