• Fiansess

    Fler med graviditetsdiabetes? Del 2

    Här fortsätter vi snacket om allt vi kan komma på vare sig det gäller diabetesen eller annat roligt, i väntan på våra efterlängtade bebisar!
    En del har fått, en del är NÄRA och en del har snart sina med .

    Välkomna alla nya som gamla graviddiabetiker!

    Del 1 hittar ni här: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47871042.html

  • Svar på tråden Fler med graviditetsdiabetes? Del 2
  • himla
    babyfia skrev 2010-01-23 21:53:31 följande:
    Klarar inte heller Mcdonalds, men det händer ju väldigt sällan som tur är. Pizza däremot med massa sallad går utmärkt .Igår åt vi varma mackor, visserligen med fiberbröd men å andra sidan med chapinjonstuvning. 7,8 blev värdet. Trist, men jag hade inte väntat mig annat eftersom jag är så himla känslig för bröd . Tacosen ikväll gick dock super! 5,3 . Sockerfri sås och massa massa grönsaker. Hecate: Så härligt med förlossningsberättelse! Vill med skriva min NU! .
    nämen vad gör du här ... var säker på att du var på BB vid det här laget ... men snart bara MÅSTE det ju va dags....

    ja taco funkar bra för mig med ... Tänkte oss på att göra hemmagjord pizza med specialmjöl... får se hur det går !
    jennsans skrev 2010-01-23 21:57:34 följande:
    pizza med massa sallad fungerar här med.. känslig för bröd så har inte vågat prova hamburgare ännu iaf.. o behöver nog betydligt mer sallad till än vad som är på mc donalds eller max.. däremot går kebab med ris utmärkt också =)fick recept i en annan tråd på kladdkaka som är gi inspirerad..  förevärde 5.0 o eftervärde på 6,5.. mumma! (eller ja helt klart bättre i min mening med min vanliga kladdkaka men denna var helt klart godkänd!)
    ja men det lät väl bra, var det utan insulin då va !?... skulle va kul att se skillnaden i värdet med en "vanlig" kladdkaka ....  Åt kebab + ris + pitabröd häromkvällen å det funkade här ...
    ♥Pontus 040812 v.35+4♥Sanna 061002 v.40+2♥Lill-T Bf 100318♥
  • jennsans

    himla: vad ska du ha för specialmjöl då??  ja tacos fungerar det med.. vart lite förvånad att det var mindre kolhydrater i mjuka brödet än i skalen..

    jo det var till fika så utan insulin men med grädde .. vanlig kladdkaka tror jag skulle höja sockret massor för min del iaf.. mjöl o vanligt socker osv...

  • Fiansess
    Himla:
    Ja nu hoppas vi snart det är dags. Väldigt frustrerande att den hotade att komma i förtid och nu inte vill komma alls ;).
    Men det är inte så drygt som jag trodde att gå över ändå. Var värre innan BF då man kände efter hela tiden Jennsans:
    Åh kladdkaka! Vill du dela med dig av receptet?? Jag försökte göra sockerfri kladdkaka till min 25-årsdag och använda sötningsmedel istället. Haha, big nono! Det blev en enda stor kola typ. Gick inte ens att vispa ihop .
    www.fiansess.blogg.se ♥ Ellenova 080411 ♥ ♥ ♥ Mini BF+3 ♥
  • himla
    jennsans skrev 2010-01-23 22:20:01 följande:
    himla: vad ska du ha för specialmjöl då??  ja tacos fungerar det med.. vart lite förvånad att det var mindre kolhydrater i mjuka brödet än i skalen..jo det var till fika så utan insulin men med grädde .. vanlig kladdkaka tror jag skulle höja sockret massor för min del iaf.. mjöl o vanligt socker osv...
    ja tänk om jag var den som fixade i köket här hemma .... men sambon har köpt något spec vetemjöl !!! som funkar för mig när han gör bröd ivartfall ...

    får prova mig på den där kakan ... men inte nu ... FÖr nu är det sovdags ...natti natti !
    ♥Pontus 040812 v.35+4♥Sanna 061002 v.40+2♥Lill-T Bf 100318♥
  • jennsans

    ha ha gott försök med sötningsmedlet dock! men då vet jag att jag inte behöver prova det.. fungerar det i andra kakor? såsom sockerkaka??

    visst här kommer receptet:


    Receptet på GI-kladdkaka, som även är bra för diabetiker:

    100 gram mörk choklad (70 % funkar bra)
    50 gram smör (jag tar mjölkfritt) (inte jag)
    1.5 dl sojamjöl
    1 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker
    1/2 dl fruktsocker
    1 fint riven morot
    1/2 dl grädde (jag har sojagrädde) (inte jag men från orginalet fungerar med vanlig)

    Blanda allt och in i ugnen i 30 min ungefär, 200 grader. Klart

    dock blev vår lite för smulig tyckte jag kanske hade den inne aningens för länge?? ingen bra koll riktigt

  • jennsans
    himla skrev 2010-01-23 22:24:01 följande:
    ja tänk om jag var den som fixade i köket här hemma .... men sambon har köpt något spec vetemjöl !!! som funkar för mig när han gör bröd ivartfall ... får prova mig på den där kakan ... men inte nu ... FÖr nu är det sovdags ...natti natti !
    kolla gärna vad det är.. vi funderade på lite om man kunde göra typ pannkaka på soja mjölet eller nåt..  måste ju testa lite
    nattis
  • Fiansess
    jennsans skrev 2010-01-23 22:26:09 följande:
    ha ha gott försök med sötningsmedlet dock! men då vet jag att jag inte behöver prova det.. fungerar det i andra kakor? såsom sockerkaka??visst här kommer receptet: Receptet på GI-kladdkaka, som även är bra för diabetiker:100 gram mörk choklad (70 % funkar bra)50 gram smör (jag tar mjölkfritt) (inte jag)1.5 dl sojamjöl 1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker1/2 dl fruktsocker1 fint riven morot1/2 dl grädde (jag har sojagrädde) (inte jag men från orginalet fungerar med vanlig)Blanda allt och in i ugnen i 30 min ungefär, 200 grader. Klartdock blev vår lite för smulig tyckte jag kanske hade den inne aningens för länge?? ingen bra koll riktigt
    Tack .

    Prova måste man haha. Sockerkaka vet jag inte, men jag gjorde kolakakor och lussebullar med sötningsmedel och det gck bra
    www.fiansess.blogg.se ♥ Ellenova 080411 ♥ ♥ ♥ Mini BF+3 ♥
  • Momaloma

    Åh, vilken suktartråd detta blev nu; kladdkakor, hamburgare och tacos {#lang_emotions_tongue_out} Den där kladdkakan måste jag testa, tack för recept!

    Jag har fått höja mitt insulin till: 8 6 6. Så nu är mina värden skitbra :) Rätt skönt att slippa ha ångest över att jag så ofta ligger nära och ibland över gränsvärdena, jag kan ju inte rå på det. Äter bra (hm, bortsett från nybakad baguette då...) och rör på mig mycket, ändå drar det upp. Min läkare sa att det är inget mer jag kan göra annat än ta lite mer insulin.

    Nu ska jag in och läsa din förlossningsberättelse, xXHecateXx.

  • xXMaLoXx
    himla skrev 2010-01-23 19:34:34 följande:
    nä, verkligen inte ofta ...men som idag när man åker iväg innan 12 och inte hemma förrän 15,30 ... så måste man ha något å det är svårt att hitta något som är "bra" ute ... så det här kändes ju ivartfall OK ... tja någon gång så där ! å vart in å läst din förlossningsberättelse ... *tår* i ögat .. mycket känslor som kommer fram när man läser om en förlossning ... (har mina två andra i min blogg om någon vill läsa ) ...  Sen måste jag säga att TT är verkligen en supersötis !!!
    Precis, någon gång då och då funkar ju. Det är som du säger skitsvårt att hitta något som är bra på riktigt när det gäller att käka ute, då får man nöja sig med ok värden istället :)

    Ska kika på dina förlossningberättelser också, det har helt plötsligt blivit mer spännande än någonsin att läsa om förlossningar nu..undra varför :)

    Det ska bli riktigt skoj när alla i tråden har fått sina små underverk :)
  • himla
    jennsans skrev 2010-01-23 22:27:15 följande:
    kolla gärna vad det är.. vi funderade på lite om man kunde göra typ pannkaka på soja mjölet eller nåt..  måste ju testa lite nattis
    kungsörnen   vetemjöl special med fullkorn.....för brödbak och matlagning ... har tom pannkaksrecept på baksidan
    ♥Pontus 040812 v.35+4♥Sanna 061002 v.40+2♥Lill-T Bf 100318♥
Svar på tråden Fler med graviditetsdiabetes? Del 2