Inlägg från: Snorkfröken 77 |Visa alla inlägg
  • Snorkfröken 77

    Barn 07/09 *snackis*

    Tjena!
    Här är jag också. Varning för långt inlägg

    Helen: Min stora tjej Ester tog lillasyster Vegas ankomst över förväntan. Hade bävat för det eftersom hon var väldigt intensiv (är kanske jag ska skriva). Jag var dessutom fruktansvärt rädd för att Vega skulle vara som Ester var när hon var bebis men tack och lov var hon inte det utan en lugn och nöjd tjej. Ingen 2-barns chock här inte, första barns chocken var däremot inte att leka med.
    Ester går på dagis tis-tor 9-15. Måndagar går vi på syskonkyrkis på eftermiddagen vilket Ester uppskattar mycket. Var där idag första gången efter juluppehåll och hon hade så kul med alla kompisar, nya som gamla. Fredagar har vi inget "bokat" men vi umgås en del med några andra från kyrkisgruppen.
    Jag har börjat jobba en del. Jobbar inom vården så jag går in helger och nätter när det passar. Skönt att komma härifrån och få längta lite efter tjejerna.

    Sigtuna: Hoppas operationen går bra och att Moa mår okej efteråt! Ska tänka på er och hålla tummarna!!

    Ester är så sjukt trotsigt nu så jag vet inte vad! Igår sa jag upp mig som mamma ett 10-tal gånger. Hon driver mig till vansinne ibland!
    Och så i nästa sekund (eller några timmar senare) hör jag henne och Vega leka tillsammans och då smälter jag verkligen. Som idag när jag höll på med maten. Vega var grinig och ville upp till mig men Ester kom och hämtade henne, drog in henne i hennes rum (satt i gå-stolen) och efter en stund hörde jag Vegas härliga skratt. Då stod Ester och busasde framför henne, hoppade i sängen som en tok och de tyckte Vega var helt otroligt roligt och stod och hoppade i gå-stolen. Kan man bli arg då? Nää, jag tog fram videokamran istället och filmade.   

    Vega kryper för fullt nu. Äntligen! Det underlättar en hel del tycker jag, hon blir mycket nöjdare när hon kan ta sig fram. Däremot är hon grymt jobbig att byta blöjor på eftersom hon ska stå i diverse konstiga ställningar. Hon står stadigt utan stod och kan gå några steg själv. Igår stod hon själv, gick 4 steg, stanade upp och gick 3 steg till innan hon ramlade ner i mitt knä. Men det är ju inte alls så att det känns som att hon kommer att börja gå de närmaste månaderna, men det gör inget. Hon tar det i hennes takt.

    Idag har jag kört igång med GI rivstart. Någon annan som kört GI-metoden någongång? Vill så gärna att det ska fungera. Är så trött på kilona som inte försvinner hur mycket jag än tränar. Men vet å andra sidan med mig att jag äter väldigt fel, jag och mat är inte en bra kombo så jag hoppas att detta ska hjälpa mig. Kom just hem från ett sjukt jobbigt spinningpass och är så sugen på att stoppa i mig något, vad som helst! Men nu i början ska man ju inte ens äta frukt. Skit också. Ska kämpa på i alla fall och hoppas på att se resultat (helst på vågen imorgon bitti, hahaha )

    Angående vårat bygge (Helen: vi har lyft på en övervåning på huset) så meddelade byggnissen i onsdags att han går i konkurs, så här står vi med ett halvfärdigt hus

    Nä, nu är det en välbehövlig dusch som gäller och sen hopp i säng. Imorgon är det dags för väckarklockan att väcka oss kl 7 för att hinna till dagis och det har ju inte skett på 4 veckor. Tjejerna har ställt om sig rejält under lovet och har sovit till 8-8.30. Men nu är det vardag och rutiner som gäller igen. Skönt tycker jag som gillar att ha koll!

    Ha det!

  • Snorkfröken 77

    Majjlo: Här hemma är det kaos vid påklädning. Ester ska springa omkring och retas medans jag försöker hota med diverse, vi missar bussen, hon kommer inte komma till dagis i tid, Vega är varm för hon sitter påklädd och väntar, hon blir snart inskickad på sitt rum och får sitta där resten av dagen osv.
    Imorse hade jag bestämt att vi skulle ta bussen till dagis så att jag och V kunde gå på promenad efter lämning. Jag började proceduren 40 minuter innan bussen skulle gå. Vi bor ca 200 m från hållplatsen och jag fick springa (så gott det gick i snödrivor, med vagn och ståbräda) och hann med tackvare att det slog om vid rödlyset så bussen fick vänta lite. Jag längtar till våren så man slipper alla dessa kläder.

    Här hemma vill Ester helst gå naken också men jag tvingar henne att ha trosor och strumpor/tofflor/moccisar på sig åtminstone. Oftast åker de av ca 10 gånger innan hon accepterar det hela. 

    Är det någon som har tips på bra vantar för denna kyla. Jag har kört med polarns men hon fryser i dem. Nu har jag köpt ett par från everest men samma sak. Jag menar då självklart inte stickade fingervantar utan fodrade

    Vi har betalt 3/4 av priset. Vi har betalat för det vi har fått gjort. Sen tappade de ju tyvärr en massa fönster så det har ju blivit ett försäkringsärende. Och dem har vi ju betalt för redan. Så det känns surt, fönster är ju inte gratis direkt.
    Byggkillen var här och snackade för en stund sedan men jag vet inte vad ded kom fram till.

  • Snorkfröken 77

    Sigtuna: Vad skönt att allt är bra med Moa nu! Förstår att det måste varit svinjobbigt att lämna henne till operationen. Mår dåligt bara jag tänker på det. Jobbigt att ni var tvungna att åka in igen men skönt att det löste sig utan större åtgärder för att stoppa blödningen.

    Ska Linus börja redan i april alltså? Wow!!
    Du som jobbar på förskola är ju mera van och vet kanske att det brukar funka bra men jag tycker det känns så tidigt (nu klankar jag inte ner på dig utan pratar om mig själv). Maken tycker nämligen Vega ska börja i maj medan jag känner att hon är för liten för att bara sova en gång/dag då. Sen känns det som att hon hinner gå så kort tid innan semester och att det kanske kommer bli knas att börja sen igen efter flera veckor borta? Dessutom går ju Ester upp till storbarnsavdelningen efter sommaren och det kanske är bättre att Vega börjar i samband med det och inte går på samma avdelning som Ester först före sommaren och sen efter sommaren så är hon borta. Eller så skulle det gå alldeles utmärkt

    Ester är så FRUKTANSVÄRT jobbig just nu. Får hon inte som hon vill så kommer världens utbrott med skrik, gråt och väldigt många "dumma mamma, jag vill ha min pappa". Det tar grymt på mina krafter, speciellt eftersom hon även spårat ur totalt när det gäller att sova i sin säng utan kommer in till oss runt halv 1 varje natt.
    Men någongång emellanåt kommer ett solskensögonblick. Som igår, då sa hon plötsligt när jag slet och kämpade för att få på henne ytterkläderna "Mamma, du är världens bästa mamma!" Bara att suga åt sig och ta fram när hon senare skriker massa dumt till mig.

    Ha det!

  • Snorkfröken 77

    Japp, här är vi också insnöade. Eller inte riktigt, det går ju att ta sig ut. Tack och lov att jag har bil att åka med vid dagislämning och hämtning, annars hade jag blivit galen.

    Här hemma är vi sjuka hela bunten. Eller nu är Ester frisk. Förra veckan låg hon i öroninflammation men efter antibiotika är den borta. Tobbe har bihåleinflammation, Vega lunginflammation och öroninflammation och jag är bara förkyld.

    Nää, är så trött så jag orkar faktiskt inte skriva mer.
    Hoppas allt är bra med alla?!

  • Snorkfröken 77

    Hallå tjejer!

    Var ett tag sedan jag var inne. Kul att se att några varit lite aktiva

    Här hemma rullar allt på i vanlig ordning. Det bankas på huset fortfarande, undrar om de kommer bli klara innan jag lämnar detta liv vid 90-års ålder?
    Ester utvecklas som bara den. Pratar mycket har hon gjort länge men nu märker man hur mycket hon går och funderar på saker och ting. Hon har (peppar peppar) just tagit sig ur en väldigt jobbig period med mycket skrikande och ilska så det känns skönt att hon är gladare igen.

    Vega utvecklas såklart också till tusen. Denna vecka har hon äntligen börjat gå själv. Hon har kunnat gå sedan januari men inte vågat själv utan velat hålla i ett finger (väldigt mycket fegare än sin storasyster var). Men nu går hon på heltid verkar det som och det är skönt (för ryggen om inte annat )

    Vega börjar på förskolan i aug och Tobbe skolar in henne. Jag har lagt in schema frfån 2:a aug. Känns läskigt att börja jobba igen, har ju varit hemma i närmre 3 år. Att vara inne och jobba helger ibland är inte samma sak som att vara tillbaka på heltid eftersom jag då kan välja att göra det jag bara "vill" göra, slipper alla måsten som att städa sköljar, byta massa grejer som ska göras på måndagar osv. Men det blir nog bra när jag väl är där.

    Vi ska åka till Spanien i mitten av maj och vara där 2 veckor. Har hyrt ett hus tillsammans med min syster och hennes familj. Hoppas vi kommer iväg bara. Man blir ju lite lätt stressad av att flygen inte börjat gå som de ska och vad jag förstår kan det dröja...
    Annars blir det nog inte mycket med sommaren. Vi måste prioritera att bygga på övervåningen så det fortsätter väl i samma stil som det gjort sedan oktober, jag är med tjejerna och Tobbe fixar däruppe.

    Nu ska jag byta en mindre trevlig blöja som Vega springer runt med.

    Ha en superskön helg! Hoppas det vackra vädret håller i sig!

  • Snorkfröken 77

    Tjenis igen!

    Var inne och kollade på några profiler av er för att tyda ut vad jag skulle kunna söka på för namn på FB men det gick sisådär... Har ni lust att bli "vän" med mig där så är jag Stina Feijen. Kollar FB mycket oftare än FL så det är lite lättare att hålla kontakt där.

    Nu ska jag försöka tvinga Ester i säng. Hon somnade i bilen idag påväg hem från min syster vid 17-tiden och är inte ett dugg intresserad av att gå och sova nu

Svar på tråden Barn 07/09 *snackis*