• Kris

    Vad gör ni med mögelost?

    Jag tycker verkligen om olika typer av mögelost. Men det är svårt att komma på vad man ska ha den till. Vad har ni för recept med olika typer av mögelost? Eller hur använder ni den på annat sätt?

  • Svar på tråden Vad gör ni med mögelost?
  • Kris
    Majsan70 skrev 2010-01-12 18:32:52 följande:
    Gorgonzola eller Danablue...gissar att det går bra med vilken ost man än vill ha.
    Nej, inte gorgonzola. Däremot Danablu är bra. Hur tillreder du såsen?
  • Majsan70
    Kris skrev 2010-01-12 18:35:47 följande:
    Nej, inte gorgonzola. Däremot Danablu är bra. Hur tillreder du såsen?
    Jag kokar med mjölk o matlagningsgrädde tillsätter osten o sen kryddar jag efter det...hur enkelt som helst.
  • Kris
    Majsan70 skrev 2010-01-12 18:41:35 följande:
    Jag kokar med mjölk o matlagningsgrädde tillsätter osten o sen kryddar jag efter det...hur enkelt som helst.
    Blir det inte som soppa då? Vilka kryddor har du?
  • Majsan70
    Kris skrev 2010-01-12 18:47:26 följande:
    Blir det inte som soppa då? Vilka kryddor har du?
    Varför skulle det bli som soppa? Det reducerar ju och osten binder. Kryddor..jag har krossad svartpeppar o salt. Man kan göra som man vill med kryddorna...jag tar alltid sånt jag tycker om. Tycker du att såsen blir rinnig om du inte reducerat ordentligt innan så reder du bara av den lite.

    Supragottigt!
  • WildaMathilda

    Äter den. Rå och kletig och frossar ordentligt. Inget kex eller annat trams. {#lang_emotions_smile}

    Men i matlagning är det gott om man snittar marinerade kycklingfiléer och trycker in lite (så mycket man får plats med) ost i snittet. Sen in i ugnen som vanligt.


  • Majsan70
    WildaMathilda skrev 2010-01-12 18:56:56 följande:
    Äter den. Rå och kletig och frossar ordentligt. Inget kex eller annat trams. Men i matlagning är det gott om man snittar marinerade kycklingfiléer och trycker in lite (så mycket man får plats med) ost i snittet. Sen in i ugnen som vanligt.
    Det skall jag pröva tror jag. Bra inspiration!!
  • parvati

    Fyller ett pajskal med stekta kycklingbitar, gröna oliver,äggstanning och blåmögelost.

  • Kris
    Majsan70 skrev 2010-01-12 18:53:40 följande:
    Varför skulle det bli som soppa? Det reducerar ju och osten binder. Kryddor..jag har krossad svartpeppar o salt. Man kan göra som man vill med kryddorna...jag tar alltid sånt jag tycker om. Tycker du att såsen blir rinnig om du inte reducerat ordentligt innan så reder du bara av den lite. Supragottigt!
    Jag brukar använda vispgrädde och blanda ut. Men jag tycker det kan bli rinnigt ändå. Jag ska pröva att reda den med mjöl.
  • Kris
    parvati skrev 2010-01-12 19:01:49 följande:
    Fyller ett pajskal med stekta kycklingbitar, gröna oliver,äggstanning och blåmögelost.
    Hur tillreder du äggstanning? Vad är det?
  • Lilja84

    Ha den till ?
    Jag äter den i alla fall , ibland på ett kex , ibland rakt av , i vissa fall i grantänger av diverse slag eller pastasåser eller gratineringar på tex en bit fläskfilé
    Men defintivt äter jag mögelosten ,som tapetklister , färg och rengöringsmedel fungerar dom inte speciellt bra ,har visserligen inte provat själv , men jag har det på känn .

    Men vanlig grevé eller prästost som blivit luden av för lång bostättning i kylen åker i soporna .


    Jag är en mupp , det är bara att acceptera .
Svar på tråden Vad gör ni med mögelost?