Inlägg från: soder76 |Visa alla inlägg
  • soder76

    Vi som har prematura sammandragningar

    Paincake skrev 2010-01-24 13:42:43 följande:
    Här är allt fint, men som du säger, det är segt och lite deppigt att inte få göra något. Jag har numera nedräkning till v 35+0 då jag slipper ta bricanyltabletter längre. Jag får fruktansvärda biverkningar med rejäl hjärtklappning, hög puls och migrän som vägrar ge med sig.  Men nu är det bara 11 dagar kvar! Heja!
    Vill bara skicka några hejarop till alla er som kämpar både liggandes hemma och på sjukhus. Jag vet hur det är, låg själv inlagd exakt 4 veckor med yngsta sonen pga prematura sammandragningar. Han föddes i vecka 33+1, dagen efter att jag avslutat en brikanylkur som jag verkligen mådde skit av.

    Paincake: konstigt att du måste äta brikanylen ända till vecka 35+0. Mina läkare sa att efter vecka 33+0 så gör det inget för att stoppa en förlossning och då kunde de heller inte motivera att jag skulle äta brikanyltabletter och må dåligt av dem.
  • soder76
    Paincake skrev 2010-01-25 14:20:18 följande:
    soder76: Märkligt, både när jag låg inne på Lunds Lasarett i julas och här i Linköping (jag hälsade på hos mina föräldrar när värkarna startade, därav Lundabesöket) har jag fått höra att v 35+0 är den "magiska gränsen".  Är just nu uppe i maxdos bricanyl och mår rätt kasst. Så fort tabletternas effekt avtar kommer sammandragningarna igång igen med mellan fem och tio minuters mellanrum. Samtidigt är det rätt skönt att ha bebisen inne i magen så länge det går så att den får växa till sig ordentligt. 
    Visst är det bättre att bebisen stannar i magen så länge som möjligt. Så länge bebisen inte påverkas av att man själv mår dåligt av bricanylet så kan man kanske stå ut. Håller tummarna att du klarar någon vecka till.
  • soder76

    Är det någon här som har koll på vad som räknas som mycket sammandragningar? Är lite orolig då min yngsta föddes i vecka 33 efter vattenavgång redan i vecka 29. Det jag inte hade koll på då var om jag hade mycket sammadragningar innan vattenavgången eller inte. Jag är nu i vecka 29 igen och sammandragningarna börjar tillta. Har ett ganska stillasittande arbete men får ändå sammandragningar varje timme.

  • soder76

    De gör ju inte direkt ont, mer en känsla av att benen domnar bort. De släpper inom 1 minut ungefär.

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar