Inlägg från: 2små2stora |Visa alla inlägg
  • 2små2stora

    Vi som har prematura sammandragningar

    Bläää, idag har jag inte kunna göra någonting utan att få sammandragningar.  I morgon är det meningen att jag ska jobba hoppas innerligt att det är lugnt på jobbet. Har bara 1 natt och sedan är jag ledig i drygt 2 veckor.


    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    PennyJenny skrev 2010-06-07 08:38:29 följande:
    Samma här :( Så fort jag kommer till jobbet börjar sd igen... Har två veckor kvar sen har jag semester i 2 veckor. Efter det kommer jag nog inte kunna/få jobba mer.
    Jag sitter nu och försöker få tag på min BM men det är bara upptaget.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora

    Fick tag på BM så nu blir jag hemma helt denna vecka och sedan ska jag till läkaren på måndag så lär jag väl bli heltidssjukskriven igen.


    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    Demyra skrev 2010-06-07 09:58:48 följande:
    Vad bra Busfrö att du får bli hemma så du inte behöver stressa med jobbet.

    Har nu fått sova en natt ordentligt, vet inte när jag skulle ha sovit så där bra senast. Steg upp glad och pigg för en gång skull och lagade morgonmål och kaffe på säng åt sambon :)
    Förkylningen börjar gå över som tur är men sammandragningarna får bara mer och mer kraft.
    Nu har jag igen fått sammandragningar så fort som jag rör mig. 5 veckor till skulle den iallafall gärna få stanna sen är det ingen stress mera.
    Vilken vecka är du i nu?
    Jag ska försöka ta mig ut på en liten promenad med hunden snart.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    MariaOMarkus skrev 2010-06-07 10:10:11 följande:
    usch idag är ingen bra dag.. en trotsig 1 åring som verkligen testasr sina gränser + en trött mamma är inge kul als :(  va nyss i affären och känner hur magen är hård..

    ni andra som får SD trycker de neråt i magen på er oxå?
    Det börjar uppifrån och trycker sedan nedåt.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    Demyra skrev 2010-06-07 12:45:55 följande:
    Busfrö:
    Är i vecka 30+4 idag :)

    MariaOMarkus brukar ju vara så att dom känner av när man är trött och då sätter dom igång och testar för fullt.
    På mig så trycker det nog neråt. Butiksresorna börjar vara över för min del, får gå med benen i kors när jag far till butiken, känns precis som lillen skulle trilla ut. Samt att ja får molvärk i ryggen också tillika med SD.

    Välkommen med Schnappi!! {#emotions_dlg.flower}
    Nog kan man väl öppna sig fast man har oregelbundna sammandragningar.
    Så har jag förstått det iallafall. Vissa av mina SD kommer med sån kraft att jag måste andas annorlunda, känns jätte obehagligt, och ont i ryggen sammtidigt.
    Har funderat på att beställa en nya tid och kolla tappen men känns så onödigt på nåt sätt när inget hänt på dom förra gångerna. Får se nästa vecka vad BM säger.
    Jag har starka SD med dotter både regelbundet och oregelbundet från v. 25 men hade ingen tapppåverkan förrän sista veckorna.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    PennyJenny: jag är i v.22+4 nu och har haft sammandragningar sedan v. 18 men de har inte blivit besvärliga förrän för 1 vecka sedan. Jag väntar mitt 4:e barn och har haft samma problem med alla barnen. Fick äta bricanyl från v.27 med dottern. Frågan är bara när jag måste börja äta det regellbundet denna gång.

    Mitt mål är att ha lillen kvar i magen till v.33+0

    Schnappi: tänk att vi ska hänga även i denna tråd tillsammans
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    PennyJenny skrev 2010-06-07 15:48:49 följande:
    Tack alla ni som hittills svarat på min förfrågan i tråden. Det hjälper och stöttar mig nåt enormt att höra att fler haft/har det som jag och ändå börjat komma upp i några veckor. Ser att det är fler här som har prematurer sedan tidigare, precis som mig.

    Hade helst velat bli nedsövd nu fram till v28 då mitt riktigt stora mål är att nå. Bara få vakna upp och känna "YES" liksom... Första delmålet är v24, sen v28 och sen v30. Känns så himla långt borta bara. Som icke gravid hade sommaren sprungit iväg i 190 men nu kommer den sniiiigla sig fram. Innan tänkte jag att vilken tur att man är gravid över sommaren, men det tänker jag inte längre. Det känns mkt jobbigare att vara gravid nu under sommaren än vad det gjort när jag varit det under vinterhalvåret. För nu är det så himla mkt "måsten" att man ska vara ute och promenera, bada, cykla, grilla - ja ni vet! Det känns liksom inte lika ok att ligga på soffan och ta det lugnt som det gör vintertid när det är kallt och mörkt ute :(

    Det kanske är så som du skrev Noemi att man har en del obearbetad sorg från tidigare prematura förlossningar/graviditeter osv. Det känns som jag är klar med bearbetningen men just rädslan kommer man aldrig ifrån tror jag. Är är så fruktansvärd rädd för att förlora denna bebisen också.
    Jag tänker sitta i en bekväm stol hela sommaren Var sjukskriven hela vintern 2007 och det var bedrövligt.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    JennyHjortron skrev 2010-06-07 17:59:16 följande:
    Nu har lillebror Dante kommit !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Efter en snabb förlossning på nationaldagen fick vi vår efterlängtade Dante, 2610 gr och 48 cm. Vi mår alla bra. Har precis kommit hem och ska nu vila och hitta lite ordning i tillvaron... Skönast av allt var att han kom i 37 + 0 vilket gör honom till en fullgången bebis, ingen prematur denna gång

    Har varit lite frånvarande ett tag så jag har inte läst i kapp i tråden. Hoppas ni alla har det bra trots era sd och andra bekymmer. Vila och ta det lugnt, det lönar sig i längden har det i alla fall visat sig för mig. Ha det så bra så återkommer jag med mer info senare....
    Grattis till Dante
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    060810 skrev 2010-06-07 18:53:09 följande:
    3bus:
    Ja jag blev förvånad när jag såg dig här i tråden, trodde inte du hade såna här problem..

    Har haft en väldigt konstig känsla i kroppen ikväll.. Sd, illamående och allmänt orkeslös i kroppen.. Antingen börjar jag bli sjuk eller nåt.. Synd bara att min 2 årige son inte vill sova... 3 åriga dottern sover sen 1 timme tillbaka men sonen vägrar sova...
    Hoppas han somnar snart så jag kan vila ordentligt..
    Jo du, är helt sjukskriven denna vecka och sedan får vi se hur det blir när jag träffar doktorn nästa vecka.
    Jag är mest trött då jag inte får sova för att jag dels vaknar av SD och att det hugger i bäckenet när jag vänder mig och J som antagligen börjar blir sjuk igen, för hon hostar och rosslar massor.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar