Inlägg från: Mattiasegna |Visa alla inlägg
  • Mattiasegna

    Diabetiker som planerar graviditet

    kim86 skrev 2010-01-22 10:46:13 följande:
    haha.. man får väl hoppas på det.. =)
    ja då var positiv=)
    Jag ska till min diabetesköterska på måndag=) Vi skulle planera hur vi ska lägga upp allt sen ska hon få kolla lite på min mage för vet inte riktigt var ja ska sticka längre.. blicit lite uppsvullet å så verka de va lite känsligare nu för de börja blöda ofta när ja sticker...
  • Mattiasegna
    kim86 skrev 2010-01-22 10:51:04 följande:
    okej.. stick bak i skinkan istället eller i benet.. går ju lika bra.. =) Kul, så får du säkert träffa de på spec MVC snart med.. =) är sååå glad, vill bara att det ska vara min tur snart.. =)
    ja de kan ja iof men vet inte riktigt var det är heller.. har bara tagit i magen... Ja de får ja nog=) ska bli spännande...
  • Mattiasegna
    kim86 skrev 2010-01-22 10:56:16 följande:
    jaa, super kul.. Hon får visa dig vart du kan sticka, men det går bra nästan vart som helst.. Jag har ju pumpen på benet tex.. o det funkar jättebra,.. =)
    Aha ja har inte haft så bra socker så ja har kunnat ha pump ännu... men har funderat på att skaffa de senare=)
  • Mattiasegna
    kim86 skrev 2010-01-22 11:05:31 följande:
    jag tycker det är helt underbart.. man kan finjustera in i det minsta på alla timmar på dygnet.. så för mig har det fungerat utmärk.. =)
    men du hade bra blodosocker när du fick den va?? hur stor är pumparna? dom är inte ivägen för kläder å så?
  • Mattiasegna
    Anhörig skrev 2010-01-22 15:46:08 följande:
    Till Pernilla, skit också :(  Men jag håller tummarna för er! Till Mattiasegna, jag har haft pump i ca ett år och fick den dels för att mitt blodsocker inte var så bra. Nu efter detta året är mitt blodsocker mycket jämnare och allt annat är mycket lättare och friare. Pumpen t.o.m räknar hur mycket insulin jag ska ta beroende på vad jag ska äta...helt fantastiskt! Jag bär min pump i en liten väska i behån, om jag ska ha klänning eller vara extra fin eller ha urringat så bär jag den i troskanten eller i en ficka om det finns. Den syns inte alls om man inte vet att jag har den där och kollar lite extra, är ca stor som en liten mobiltelefon eller som blodsockermätaren kan man säga. Jag håller tummarna för er andra också, och hoppas att denna tråden finns kvar när jag själv ska börja bebisgörandet :)
    ska nog prata lite med sköterska om de.. fast kanske inte täyy läge att skaffa de nu när ja precis blivit gravid..
  • Mattiasegna
    Anhörig skrev 2010-01-22 15:52:45 följande:
    Nä, det är klart :)  kanske ingen bra idé att börja ställa om mitt i...
    då väntar ja=) det går bra med sprutorna nu=) kan ju aknske fixa de efter graviditeten=)
  • Mattiasegna
    kim86 skrev 2010-01-25 09:25:54 följande:
    Ja, glömde skriva här. Jag fick svagt positvivt igår och idag.. Men väldigt svagt.. Ska testa imorgon också, men visst ser det positivt ut.. =) Hoppas på det iaf,.. Inte lika starkt på långa vägar som bilden du skickade till mig. Men är bim -5 idag, så det finns tid kvar. =) Såg att du var med i tråden för bf sep okt också.. kul.. =)
    Ohh men då äör de säkert positivt=) då har bdrottn ingen funkat för dig med=) jag väntar med att säga grattis till du är säker=) men ja tror på att de är positivt=)

    Idag ska ja till diabetessköterskan och planera lite=)
  • Mattiasegna
    kim86 skrev 2010-01-25 09:30:29 följande:
    Ja, just det.. Vad kul.. =) Ja, jag känner mig lite restriktiv, men jag hoppas och tror.. för jag ser svaga streck inom den tiden som man får läsa av på 3 olika streck, men jag testar imorgon igen. Mannen har sett dem också, så helt kan jag inte inbilla mig.. =) du får berätta sen hur det gick hos diabssk.. O när du får träffa spec mvc.. =)
    Ja ja kan skriva här igen sen=)
    Får säkert en tid till spec mvc med=)
  • Mattiasegna

    nu har ja varit hos min diabetes sköterska och pratat lite.. mitt hca1b låg på 5.2...=)
    Har fått en tid till diabetesbarnmorskan den 22/2.. ska bli spännande=) men så noga de är med blodsocker nu.. hon sa till mig att innan måltid ska de ligga 4-6 och efter högst 8.. så de ska helst inte gå över 8... trodde de va 10 så nu blir de att fixa riktigt... mitt är inte högre än 10 mend e kan v på 9-10efter måltiderna..

Svar på tråden Diabetiker som planerar graviditet