• jmmm

    Campingtråden längtar efter våren !

    Hej alla campare!

    Jaha, nu har vi nytt år och en ny säsong börjar närma sig för oss som inte vintercampar!

    Några här inne har ju lyckan att gå i väntans tider o vi hopaps att ni meddelar oss andra när lyckan är total. Så vi har en chans att bli lite avis  
    Ja givetvis skall ju ni som plötsligt blir med vagn elelr bil oxså berätta, här inen glädjs vi med vaandra o följs åt i väntan (under vintersäsongen) på säsongen 2010

     www.familjeliv.se/Forum-11-240/m48056792.html
    (vår gamla tråd)

    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m45543049.html
    (vår förr förra tråd)

    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m45543049.html...://www.familjeliv.se/Forum-11-240/m43295786.html
    (bildtråd)

    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m45543049.html...://www.familjeliv.se/Forum-11-240/m46019220.html
    (camparnas hemma campingar)

    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m45747788.html
    (vilka är vi tråden)

    ja jag testar så här så länge o hoppas att ni alla hittar hit o att länkarna funkar.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-14 21:31
    Jag har inte problem med stavningen, bara problem med snabba fingrar på tangentbordet Sorry hoppas ni fattar ändå!
  • Svar på tråden Campingtråden längtar efter våren !
  • MiaB72
    libero: Nej, tyvärr! Hade vi hunnit ner så hade jag gärna lagt en vecka på Saxnäs även i år men som Chris skriver så blir det lite långt så det får bli nästa år!
  • Chris

    Just nu håller jag på och "brottas" med värmen i våran vagn. Vi testade den förra veckan för att se att allt e OK innan vi skall till fjällen senare i vinter. OCh då visar det sig att den inte blir varm +22gr inne om det är minusgrader ute. Alltså då man kör på 2kW som är det man kan köra på om det är 10A säkring i stolpen ( som det är på nästan alla campingar).

    Våran gamla vagn klarade av att hålla +22gr även ner mot -20gr ute. Vi har ju köpt en Kabe för att kunna vintercampa och måste man stöda med gasol redan vi -2gr så anser jag inte att det är en "vintervagn".

    Blir att höra med Alde och Kabe idag och se vad dom säger

  • libero
    Chris skrev 2010-01-25 15:08:57 följande:
    Nej det blir Finland för besök hos mina föräldrar och sen åker vi via Haparanda och campar oss ner genom Sverige mot Göteborg. Så det blir inget tid över för Öland iår....men vi ska absolut dit igen.....
    Chris skrev 2010-01-25 15:08:57 följande:
    Nej det blir Finland för besök hos mina föräldrar och sen åker vi via Haparanda och campar oss ner genom Sverige mot Göteborg. Så det blir inget tid över för Öland iår....men vi ska absolut dit igen.....
    Det låter ju som en mysig campingtur för er ändå. Öland finns ju kvar framöver också.

    Hoppas att det löser sig med värmen
  • mrseriksson

    Hej hej

    Hittar inga beg vinterförtält på blocket ..? Ni som har sådant vilket märke har ni...för som det ser ut nu så blir det att köpa nytt....Mycket som måste fixas innan vi kan ställe upp den vid lillebror i mars.....

    Cris: min lillebror har en kabe ...ska fråga han om värme i hans vagn...han står vinter säsong på www.hasselaski.se och var där när det va som kallast här uppe...kring -30...................

  • jmmm

    Chris: fick du bukt med värmen? klart den skall klara mer än -2 utan att stödvärma, men med denna kyla vi har nu är det nog inte omöjlligt att du behöver stöda med gasol för o få 22* om du bara kan höra på 2kw.  Har du dragit ner varioventen så den inte flåsar på full vädring?
    Om du haft en ny hade jag tippat att du glömt ändra schuntarna, där kan man ju styra golvvärmen o elementen separat. men kolla med din service verkstad i första hand.


    mrsericsson: rent prismässigt skiljer det inte mycket mellan varken svenska tält, isabella el. venturas vintertält. Vi pratar ett par hundiringar hit o dit, alla hamnar runt 6000kr i rakt utpris till konsument. Storleken på tälten varierar dock lite, så bestäm dig för hur stort tält ni behöver o utgå från det skulle jag säga, Sen kan din handlare ha mer eller mindre lätt att släppa nån rabatt på olika märken. om man köpt vagn på firman jag jobbar så har man alltid 10% på tillbehör tex.

  • Chris

    jmmm:
    Känns som jag har testat och kollat allt. Varioventerna (båda) står på min. Jag mätt så jag får ström till pannan os.v.

    Jag har kollat med Safari som har en likadan vagn och dom klarade ifjol iaf ner till -13gr utan att behöva stödköra. Men dom hade också haft något värmeproblem med sin då den var ny...ev. har vi samma problem.

    Har pratat med min serviceverklstad och dom kunde inte hjälpa mig vidare. Så dom skulle kontakat Kabe...så det väntar jag på nu att höra vad dom säger. Skall även testa mera i helgen då det ska bli kallare.

  • jmmm

    chir: ja de låter ju skumt, vet bara att folk haft variovent på max o då inte fått full värme, därav min fråga har du provat vad som händer på 3kw?

  • Chris
    jmmm skrev 2010-01-28 15:41:10 följande:
    chir: ja de låter ju skumt, vet bara att folk haft variovent på max o då inte fått full värme, därav min fråga har du provat vad som händer på 3kw?
    Jag har jaft upp frågan på husvagnsforum så jag har fått massa tips. Så varioventer var uppe, lika så att kolla effektvakten. Även mätt så jag har hyfsat med spänning in till vagnen.

    Har ej ännu testat på 3kW men det blir väl nu i helgen då jag skall testa mera. Med gasol är det inga problem. Även testat att köra på både 12V cirkulationspumpen och på 230V c.pumpen.
  • jmmm

    chris. trist med sånna problem, tur du testa innan: de ska nog lösa sig ska du se, Kabe e ju bäst KUNG KABE hihihi Försöker dra mig till minnes om de sa nåt om värmen på kabeskolan.... men de handlade ju lite om deras nya system proII.
    ja du har väl garanti kvar iallafall, så de får de ju fixa till er om de e nåt som e  trasigt

  • Chris

    Ja det var väl lite det som var vitsen att testa innan vi åkte upp.

    Vi garanti, problemet är att nu då jag ringt 2 Kabe återförsäljare så säger dom att det ska vara så...och jag köper inte riktigt det så därför vill jag ha lite info från andra med liknade vagnar och så får jag ju försöka kolla upp sjlv om jag hittar nåt fel.

    Jag väntar fortfaramde på svar från Kabe om dom vet om något som har strulat med dessa modeller.

Svar på tråden Campingtråden längtar efter våren !