• carro22

    100g socker hur många dl är det??

    som det står i rubriken

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-15 13:59
    och så undrar jag när man siktar mjölet gör man det med en sil då eller?

    och i receptet så står det att jag slå upp smeten i smorda formar.Kan man ha vanliga muffinsformar eller fastnar det,smeten ska vara i formarna i frysen i 10 min också?

  • Svar på tråden 100g socker hur många dl är det??
  • Birgitta2

    1 dl strösocker är 85 gram. Resten får du räkna ut själv

  • Birgitta2

    Siktar med mjöl gör man med sil.

  • carro22

    tack för svaren!

    Så här står det i receptet:


    1. Smält smör och choklad.


    2. Vispa äggen med sockret.


    3. Vänd ihop allt och sikta i mjölet.


    4. Slå upp i smorda formar och frys.


    5. Baka av från frys (ca 200 grader i 10 minuter).


    6. Häll hallon och sockret i en mixer och kör en slät sås och sila bort hallonens frö


    7. Vid servering: Gör en spegel med hallon såsen på en kall tallrik, lägg på fondanten och lägg lite färska hallon på toppen.


    Om jag tar pappersmuffinsformar tror ni då att det fastnar i formarna då eftersom att dom ska vara i frysen också,eller tror ni att det går bra ändå?nån som vet, vad skulle ni ha gjort?
  • Marma

    det med pappersformar kan funka om de e stabila...tror nog det e det man ute efter då de ska stå i frysen ett tag oxå. Pappersformar viker sig gärna..

  • Bakprofsen

    Hej jag undrar hur mycket blir 200gr i dl jag har väldigt bråttom kan någon hjälpa min snääääääälllla

  • Anghammarad
    Bakprofsen skrev 2013-12-15 14:57:36 följande:
    Hej jag undrar hur mycket blir 200gr i dl jag har väldigt bråttom kan någon hjälpa min snääääääälllla
    Men du har ju redan svaret i tråden. 1 dl väger 85 gram.
Svar på tråden 100g socker hur många dl är det??