• pelagonia

    Tips på Buffemat ?

    Hej

    Vill ha goda, enkla och framför allt inte för dyra recept till 35 års fest.

    Någon ?


    Viktor 070103 & Theodor 090331
  • Svar på tråden Tips på Buffemat ?
  • pelagonia
    fetsnygg skrev 2010-01-16 22:41:06 följande:
    ja absolut.. fast jag hade nog slängt med en vanlig grönsallad också kanske.. kan vara gott till pajerna och det
    Ok. Jag tänkte oxå ha något till pajerna oxå.

    Tips på kalla såser ?
    Viktor 070103 & Theodor 090331
  • Mymlan80

    kalla färskostfyllda kycklingfileer, som man har skurit i "strimlor".

    Rostbiff


    Välkommen Liten 091203
  • Mymlan80

    Tzatsiki

    Hummus


    Välkommen Liten 091203
  • fetsnygg

    man kan blanda crem fraich och chilisås, det är gott till sallad

  • fetsnygg

    man kan köpa gräddfil och ta olika dippar som man har till chips du vet.. det blir bra kalla såser och finns ju massor med smaker att välja på

  • Mymlan80

    Räkor i sötsur chilisås


    Välkommen Liten 091203
  • meya

    Denna sallad är bland det godaste jag vet! Och de som smakat den kan inte annat än hålla med Dressingen går även bra att bara äta till pasta eller som salladsdressing till vanlig grönsallad...

    Ingredienser 2 frp mozarella
    2 grillade kycklingar alt kycklingfilé
    1 paket pastaskruvar
    2 pkt körsbärstomater
    1 påse ruccola
    Ev sweetchilisås

    Dressing:
    8 soltorkade tomater
    2 vitlöksklyftor
    1 tsk rosmarin
    2 tsk honung
    2 msk vitvinsvinäger
    3/4 dl olivolja
    Beskrivning Om du väljer kycklingfiléer så kan du steka dem med en aning sweetchilisås för att få lite smak.
    Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Blanda pasta, kyckling, mozarella, ruccola och körsbärstomaterna i en skål.

    Mixa dressingen till en slät kräm/sås och blanda med salladen.
    Gör gärna två satser av dressingen...

    Strö eventuellt pinjekärnor över och servera med bröd, pesto och tapenade!
    Smaklig måltid!

  • pelagonia
    meya skrev 2010-01-19 21:35:56 följande:
    Denna sallad är bland det godaste jag vet! Och de som smakat den kan inte annat än hålla med Dressingen går även bra att bara äta till pasta eller som salladsdressing till vanlig grönsallad... Ingredienser 2 frp mozarella 2 grillade kycklingar alt kycklingfilé 1 paket pastaskruvar 2 pkt körsbärstomater 1 påse ruccola Ev sweetchilisås Dressing: 8 soltorkade tomater 2 vitlöksklyftor 1 tsk rosmarin 2 tsk honung 2 msk vitvinsvinäger 3/4 dl olivolja Beskrivning Om du väljer kycklingfiléer så kan du steka dem med en aning sweetchilisås för att få lite smak. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Blanda pasta, kyckling, mozarella, ruccola och körsbärstomaterna i en skål. Mixa dressingen till en slät kräm/sås och blanda med salladen. Gör gärna två satser av dressingen... Strö eventuellt pinjekärnor över och servera med bröd, pesto och tapenade! Smaklig måltid!
    Kan man utesluta kycklingen ? Behöver man ändå isåfall 2 satser ?
    Viktor 070103 & Theodor 090331
  • meya

    Ja, du kan utesluta den om du vill Jag skulle göra 2 satser av dressingen ändå, för att den är så himla god! Jag brukar blanda så mycket jag tycker att det behövs i salladen, och ställa resten i en skål bredvid, och det brukar gå åt det med! Du kan ju ha precis vad som helst i den salladen, ta mer grönsaker om du vill ist för kycklingen...

  • pelagonia
    meya skrev 2010-01-19 23:22:26 följande:
    Ja, du kan utesluta den om du vill Jag skulle göra 2 satser av dressingen ändå, för att den är så himla god! Jag brukar blanda så mycket jag tycker att det behövs i salladen, och ställa resten i en skål bredvid, och det brukar gå åt det med! Du kan ju ha precis vad som helst i den salladen, ta mer grönsaker om du vill ist för kycklingen...
    sugen på fetaost och advokado..mem det kanske inte passar
    Viktor 070103 & Theodor 090331
  • meya

    Det är ju mozarella i salladen så fetaosten tycker inte jag att du behöver och avocadon blir ju väldigt brun och ful efter en liten stund...

    En annan grej som vi haft på en buffé är texmexcouscous. Superenkelt och gott! Stek köttfärs med tacokrydda, tillaga couscousen enligt anvisning på paketet (går supersnabbt), hacka sedan ner tex paprika och tomater och om man vill kan man även ha majs. Blanda alltihop och servera med tacosås och creme fraiche.

Svar på tråden Tips på Buffemat ?