Inlägg från: malinkat |Visa alla inlägg
  • malinkat

    30+ som fick första barnet 2006 *4*

    Tack Seren! 


    Jag är också dålig på att låta A hjälpa till i köket..... ibland bakar vi nåt men det där vardagliga, nja. Måste bli bättre!
    Tacos var ju en bra idé Mini, finns mycket de små kan göra då!
    Alfred och jag har varit ute på en ridskola och kikat idag. Rätt sjabbigt ställe med halvprovisoriska"stall" (läs containerliknade saker som gjorts till boxar), ett "riktigt" stall och ett ridhus. MEN - hästarna verkar välskötta vilket känns som huvudsaken, och trevligt folk. Så jag ska ialla fall provrida på torsdag, så får vi se! Måste ju stärka häcken lite inför ridresan
    Nej, nu ska jag fortsätta njuta av lördagen!
  • malinkat

    Jag kan inte sooooova! Problem med sömnen sen ett par veckor tillbaka. Tusen tankar somm irrar runt. Inatt ligger jag på bäddsoffan, T ska ta Elvira inatt och jag vill sova så ostört som möjligt. Men kan inte somna. Plötsligt kom jag att tänka på att jag glömt GPSen i bilen också....scheisse! Så nu har jag varit ute efter den och försöker komma till ro. Kommer lätt in i onda dålig-sömn-cirklar, dags för avslappningsövningar igen. Tips är välkomna!!!

  • malinkat

    Härlig kommentar Mini!


    Härligt också med skidsemestrar, lär nog dröja för vår del dock.
    Nappar: Elvira har aldrig tagit napp - där är tummen det som gäller. Svårt att ge den till tomten sen.... Alfreds napp blev vi av med strax innan E föddes, för ett år sen nu. Nappfén skickade ett brev till honom och sa att hon samlade nappar till alla bebisar. Sen fick han posta brevet, och nästa dag var det ett nytt brev till honom med en liten present i
    Ego: Har lätt PANIK över att jag inte kan sova. Har köpt något homeopatiskt medel (tyskarna gillar sånt...) som ska funka för insomning och sömnen i stort, men jag vet inte. Känns inte som rätt lösning, samtidigt kan det ju inte vara något jättestarkt som de säljer i matvaruaffären.... Vet inte hur jag ska komma ur cirkeln liksom. Försöker med avslappningsövningar, funkar en stund men sen känns kroppen -och hjärnan - som en stålfjäder igen. Känns som att jag skulle kunna hoppa till av en nål som föll på heltäckningsmattan, trots öronproppar.... sover som bäst på morgonen, men då får man ju inte sova så länge ändå. BLÄ
  • malinkat

    Varma kramar till dig Frk Kanin.... ledsen för din skull - och hoppas på ett litet mirakel.


    Mandra; ska försöka mantra de där orden idag! Igår tog jag en sån där tablett, hade två öronproppar (brukar bara ha en, gör så ont annars) och gick i säng vid 22. Somnade efter en stund och sov som en stock tills jag blev väckt av Alfred vid 00.30. Somnade sen faktiskt om utan problem, och sov till han återigen kom in vid 03...... somnade om IGEN.... tills Elvira vaknade 5.30 och skulle ha lite välling, och då satt Alfred ute i soffan i vardagsrummet.....:-/  Vet inte hur länge han varit vaken men han somnade inte om efter det. Så han låg sen i sin säng och läste medan jag småslumrade på soffan till strax före 7. Så jag har faktiskt sovit bättre idag även om det ju hade varit skönt att inte bli avbruten
  • malinkat

    Mandra, hua för kräkningar! Hoppas den goda aptiten håller i sig, och att maten stannar där den ska! Du är så himla bra förresten, alltid positiva tankar och man blir glad av dina inlägg (ja, även när de handlar om kräksjuka )


    Kaz, i närheten av Alfreds dagis har vi ett klättercafé  Där kan man fika och klättre på väggar och tak, ser skitskoj ut! Men jag skulle nog inte komma så långt, hahaha! Har aldrig riktigt testat, men antar att man måste ha muskler på rätt ställe och inte vara för baktung
    Nu är Alfred på utflykt, med macka, vindruvor och saft i ryggan. De skulle på museum och kika på piratbåtar, skoj! Vi hade utvecklingssamtal i måndags också, alltid intressant! Han tycker visst det är jättekul med utflykter och med samlingar och bokstunden efter maten. Han är fortfarande rätt lugn men har börjat bråka lite mer också med de andra killarna..... men det hör väl till, att testa gränser. Han blir ju äldre också. Den konflikten de kan ha med honom ibland är att han är så bestämd. Säger han att han inte tänker städa så gör han det inte etc. Jag har sagt att de inte ska fråga, utan när det gäller sådana odiskuterbara saker så är det order som gäller De får "pausa" om de inte hjälper till, eller slåss eller annat - det verkar faktiskt ha en effekt. Till min glädje börjar han också prata danska med sin pappa och med den danska pedagogen där, tjoho!
  • malinkat

    Milla, det verkar ju verkligen helt koko! Har hon snott den måste det ju vara något som fattas mellan öronen där.... du får berätta hur det går!


    Mandra, vi är också lite dåliga på det med grönsaker, tar oftast bara fram det jag vet han äter, har vi annat glömmer jag ibland att fråga om han vill ha. Ajajaj! Vet ju att han äter mer grönt på dagis  Får bli bättring där!
    Elvira är förkyld igen, men på gott humör. Hon sover kasst bara, men det går väl över..... jag får fortsätta min egen sömnkur till helgen eller så  Thorsten har ju tagit de andra nätterna denna vecka så jag har kunnat koppla bort helt, men han ska ju trots allt upp och jobba.... så när vi märkte hur snorig hon blivit igår kväll så tyckte jag det var dags för mig att ta natten. 
    Ikväll ska jag rida! Men jag är lite nervös, jag kan inte termerna på tyska och vet inte om jag kommer lyckas följa instruktionerna så bra :-8  Vi får väl se!!
  • malinkat

    Mandra, vilken suverän idé! Ska faktiskt se om vi kan hitta något ställe här där vi kan göra något liknande!! Man måste ju börja tidigt...... kan bli så ledsen ibland när man ser hur lite förståelse och respekt barn kan ha för djur, gällde nog mig med när jag var liten. Under en resa i Nicaragua fanns det NOLL respekt, men där ligger det liksom i samhället, djur är sedda som lägre varelser, och det är klart - i ett fattigt land kanske det inte går att prioritera.... Jag bodde hos en familj vars två hundar hette Guay och Salí - översatt "Skäll" och Ut!" Den ena skällde för mycket och den andra rännde in i köket jämt


    Ridningen igår.... var jättekul, men ajajaj jag kan nästan inte sitta idag Det var allt för länge sen, mina sittknölar är inte härdade. Och jag har fått användning för barnens Inotyolsalva, hmmm hmmm. Min ridresa är ju inte någon intensiv dressyrträningsvecka, vilket jag nu är lite tacksam för, inte lika slitigt för häcken. Svårt att hänga med de tyska instruktionerna - ska se vad de tar för enmanna - undervisning, känns som att jag får ut mer av det.... kan som det ser ut nu heller inte vara i en grupp som ska rida varje vecka. Vi får se!
Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*