• asap

    30+ som fick första barnet 2006 *4*

    tack för ny tråd, Seren!

    Liten varning till alla kontrollfreaks i köket - min mamma är en riktig fena på att laga mat, men vill ha allting på sitt sätt. Både förr och nu slutar det alltid med att hon gör det mesta själv (vilket hon eg. vill för att få det på sitt sätt, men det blir ju mycket jobb). Jag klandrar henne inte, för hon gör det bra, men jag tror att det är härifrån mitt ointresse för matlagning kommer och min känsla av att jag eg. inte kan laga mat (trots att jag gör det ungefär varannan dag här hemma...) Så låt barnen känna att de gör helt rätt, trots att det blir alldeles uppåt väggarna ibland.

    Välkommen Bibabba! Jag har en 06a och en 08a.

  • asap

    Förresten så var det nog inte bara badvattnet Gustav kräktes av i veckan, för nu i helgen har både Ida och jag varit dåliga också. Som tur är verkar det vara något man repar sig fort efter.

  • asap

    Minimalla - Skön kommentar från Stella!

    sirre - ja, det är nog så det var med mamma. Visst har vi hjälpt till mycket hemma, men jag trodde länge att det bara fanns ett enda rätt sätt att göra många saker - mammas sätt. Det var nog inte så att vi "fick" prova oss fram till våra egna sätt.
    Lite lustigt - en period när vi systrar var tonåringar jobbade mamma utomlands i 4 månader. Pappa och syrran och jag hjälptes då åt med allt hemma, vi gjorde matlistor tillsammans och turades om att laga mat, handla och städa mm. Sedan kom mamma hem, vi släppte alla våra goda vanor och hon fick som vanligt göra nästan allt hemma. {#lang_emotions_undecided}

    M73 - Jag känner bara till Sportacus genom grannkillen som gärna klär ut sig till honom. I höstas var han mycket här och pallade "sportgodis" från våra äppel- och päronträd.

    Det är ganska precis ett år sedan Ida slutade med napp, nu känns det rätt overkligt att någonsin har haft napp. Gustav gillar sin napp, men vi försöker begränsa den till när han ska sova eller vila. Vi vill inte att han har den när han går omkring eller är igång och leker, fast han hade nog gärna haft den hela tiden.

  • asap

    ang. barnkokböcker - vi hade både "vi bakar" och "vi lagar mat" hemma när vi var små, det var den enda kokbok pappa använde när det var hans tur i köket.
    Jag har köpt liknande böcker på Stockhome, fast med lite modernare recept.

    Frk Kanin - Åh, så tungt att få ett sådant besked. Hoppas hoppas att det ändå hinner "ta sig" och att du får med mannen på noterna innan det är för sent. Kram!

    Mandra - Vi klippte också med sådana papperssaxar igår! Fast det gick sådär för Gustav, han satt mest och petade lite med sin och blev tvärarg när jag försökte visa hur man ska hålla...

  • asap

    Milla - Är det sant? Trodde hon att det inte skulle upptäckas, eller? Man går ju bara till förskolan vareviga dag med den där vagnen sedan.... Knäppt!

  • asap

    kaz - Trist att hon är sjuk! När börjar du på nya jobbet sedan, blir det direkt?

    wilma - Hur gick det i helgen när Trolla var med pappa? Titta in och berätta, vettja.

  • asap
    sirre skrev 2010-01-22 11:28:44 följande:
    Verkar som det är många 3 åringar som inte vill säger hej då
    Ja, även här har vi en sådan. Skönt att höra att era är likadana. Ida har alltid varit blyg och avvaktande och hälsar aldrig tillbaka när någon säger hej eller hejdå. Vi har pratat mycket om det - att man svarar när någon säger hej eller hejdå, annars kan de bli ledsna. Sedan väljer man själv om man vill/inte vill prata mer, kramas etc., men hälsa måste man. Har dock inte funkat än, hon kniper som en mussla....

    Kul att ni som gillar att rida kommer iväg på sådant (fast själv skulle jag hellre käka taggtråd eller nåt... Otäckt stora djur, det där). Fast jobbigt med skav, förstås.

    LLina - Kul att du tittar in!

    FrkKanin - Åh, vad jag hoppas att du slipper mensen denna gång!
  • asap
    Milla C skrev 2010-01-22 14:09:15 följande:
    Gabriel Ääälskar djur, men vi kan inte ha några pga makens allergi. Han pratar mycket om "mina hundar" (storasysters två dvärgschnautzers) och "mina katter" (vet inte vilka katter han menar). Katterna "sover hemma" mest hela tiden.


    Idas och Gustavs snart 5-årige kusin brukar prata om "alla mina vänner över hela världen". Familjen ställer sig frågande till när och hur han har haft tillfälle att lära känna dem....
  • asap

    malin - 3½ timme låter lite för lite.... Hoppas du får tillfälle att vila ikapp under dagen.

    Vi har haft mina föräldrar och min farmor här idag på lunch, och igår var min syster med familj här på middag. Härligt att ladda med en massa familjetid under helgen, precis som det ska vara.

  • asap

    kaz - Jag minns att jag åkte skridskor hållandes i en spark när jag var liten, det kanske kan vara något för att komma igång?

    Pyttis - Håller med Vi4, det borde kunna vara halsmandlarna som spökar. Kolla med BVC eller så, de borde ha koll.

    Vi4 - Åh, så jobbigt med sjuk liten kille. Hoppas det inte är något med öronen.

    Gustav är sen med sina tänder, men man får aldrig titta eller känna, så av en ren slump råkade vi få syn på två stora kindtänder för en vecka sedan. De måste ha varit framme ett tag, men vi har inte märkt något på honom när de kom. Nu är han uppe i 9 tänder, men de kommer inte i någon ordning som de gjorde på Ida. Hon fick alltid alla tänder av samma sort en i taget, först vänster uppe, sedan höger uppe, vänster nere och sist höger nere. Så jag har haft koll på G där jag tror att nästa tand borde komma, så visar det sig att han har flera andra på helt andra ställen...

Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*