Inlägg från: malinkat |Visa alla inlägg
  • malinkat

    30+ som fick första barnet 2006 *4*

    Assar, måste ha missat födelsedagen!! GRATTIS! Kan inte göra en blomma, men skickar en glad gubbe då


    Mandra, inte kul med de där sjukdoms-spiralerna! Hoppas Tyra kryar på sig och att du får en chans att vila till dig lite energi idag *kram*
    Mini, visst är det så ofta, att en deppig period hänger ihop med något annat. Hittar man sambanden, behöver det inte kännas lika tungt och man kan se en utväg. Det ihop med Mandras positiva tänkande så har vi en succé!
    Min syrra och hennes yngsta dotter har båda exem, periodvis riktigt illa. Syrrans naglar har sett förfärliga ut, de har liksom svällt tillsammans med fingrarna på något mystiskt vis. Hon har varit och badat händer och andra ställen på kroppen i något färgat bad på sjukhuset, minns inte vad det var. Mamma och pappa har också exem, och mamma solade solarium på sjukhuset förut. Solen hjälper också där. När jag var liten var jag avundsjuk på syrran, hon fick ju en massa uppmärksamhet, och jag förstod ju inte riktigt sammanhanget. Försökte klia upp exem i armvecken så att jag också fick komma till sjukhuset och bli ompysslad... tänk så man funkar när man är barn! Idag är jag ju mer än tacksam för att jag sluppit exemen!
    Nu är allt uppackat och jag väntar på att snäckan ska vakna, vi måste gå och handla och äta lunch, skåpen är tomma!
  • malinkat

    Mandra, vilken obetalbar kommentar av arbetskompisen, hahahaha!


    Och Milla, vilka fina bilder!
    Mini, glasögon blir nog något man bara vänjer sig vid. Och på tal om linser, Thorstens snart 90 årige morfar har linser Hahaha!
    Nu orkar jag inte mer, slut efter en intensiv dag med ettårs vaccination, lunch med kompis, Svenska kyrkans föräldra-barn träff (uppåt 40 ungar idag, HÖGljutt!) och träning på kvällen. Så nu ska jag SUSSA!
  • malinkat

    Assar, hoppas ni har en frisk Gustav snart!! Och maken förståss! Klokt att skjuta fram resan lite tycker jag.


    Lia, jag tänker lite som Pyttis; något enkelt men fint som känns "hållbart". Lång tid att vänta sen 2003, skönt att det går åt rätt håll nu!
    Pyttis, det är nog inte förrän man är i din sits som man märker hur självklara saker känns för oss i vardagen i vanliga fall!
    Nu sover E och A sitter i badet. Vid lunchen sa han; "Mamma, jag älskar dig så häääär mycket, så det får inte plats i hjärtat..." ååhhhhh min gulleplutt! Jag vet ju att Älska just nu är ett favoritord hos honom, men ack....man smälter
  • malinkat

    Mandra, usch! Vill inte ha mer sjuklingar!!!Krya på er!


    Härligt hus Drutten!
    Hur går det för er Vi4, blir det hus??
    Nu ska jag packa - Danmark nästa!
  • malinkat
    Assar, vilken liten hjälte!
    Mandra, lägenheten låter ju super, men jag är inte säker på att jag vill byta grannar med dig.. .hua!    Hur går det med hustrumisshandlaren förresten? Du hade väl pratat med henne vid något tillfälle? Vi bor i bra läge i Hamburg, men lägenheten är inte den mest moderna och med någon annans möbler, saknar också en TVÄTTMASKIN i lägenheten! I Sverige har vi en jättehärlig lägenhet i ett område vi trivs i (tror vi i alla fall, rätt nytt område och vi hann inte bo där ens ett år innan vi flyttade)
    Håller också tummarna för fullt tillfrisknade i ert hushåll Mandra!! Klart Vilya ska ha fest!!
    Elvira har också blivit dundersnorig - igen - och dessutom låter hon nu rätt ansträngd i andningen... lite hostig också. Tips för natten (utöver fuktigheten, den tror jag vi har på plats här nere ) någon? Inatt sov jag  ungefär... ingenting? Hon vaknade typ var 10 minut mellan 22 och 02, sen ca var 30:e minut fram till 04 och sen var 10 min igen eller oftare fram till 6.30. Usch! 
    Men igår var hon fantastisk när vi var på 60 års kalas, hon var glad och go, sov en stund i min famn och var bara härligt! Också Alfred tog de 4½ h med en klackspark. Och maten var fantastisk, så något trevligt hände ju ändå i helgen .Alfred och jag sov någon timme på soffan också i förmiddags  Nu är vi tillbaka i Hamburg och har ätit pizza, och bör göra tidig kväll!
  • malinkat

    Mandra, hoppas du känner dig bättre idag (och kan hålla i sakerna )Spindlarna får hålla sig borta!


     Nässköljare är tyvärr inget för mig, har lite fobi tror jag. Opererade käkarna för en massa år sen och var efter det helt igenkläggad av blod i näsan, som de skulle skölja bort. Fy fasen, det var värre en hela operationen sammantagen, jag var ju sårig efter slangar och annat.  Efter det fixar jag inte grejjer i näsan
    Grattis till vinste Milla
    Lia, härligt med språket!
    Assar, skönt att det verkar gå åt rätt håll för G!
    Frk Kanin, jag blir trött bara av att läsa om barnpassningen Det är ju något annat att ta hand om andras barn.
    Själv är jag APTRÖTT. För 4 natten i rad vill E inte sova. Hon blev förkyld och vaknade ju var 10 minut, sen natten till igår lade jag henne hos mig i bäddsoffan, så fick vi sova ca 4 h. Inatt funkade inte det tricket heller - hon var inte sig själv alls, nästan så jag blev orolig! Det konstiga är att förkylningen börjar bli bättre och hon hade inte direkt feber. Men hon kunde inte vara still, ingen ro i kroppen. Jag lät henne så ligga i sin säng istället och sprang jo-jo hela natten. Vid 3-tiden gav jag henne alvedon trots att hon nog inte hade en grad över 38, men jag tänkte att hon kanske hade ont. Hon somnade, en heeeel timme... Sen var kampen igång igen, och jag tror jag fick till nästan en timme till . Sen låg jag kvar i sängen 1 h när T gick upp. Igår tog han henne redan 4.30 men han ska ju också orka jobba. Svårt att veta vad man ska göra när hon vare sig har ro att vara i sängen eller i famnen och bara är ledsen Men nu är allt som vanligt, förutom att hon är lite trött såklart.
    Och ute skiner solen på ena sidan lägenheten och genom fönstrerna på andra sidan hägrar mörka moln.
  • malinkat

    Mandra; har du testat att tugga ingefära (färsk som du kokar lite) som du häller lite honung över? Fick tipset av en kompis, och det HJÄLPER! Man ska tugga lite hela tiden, inte det godaste, heller inte det läskigaste. 


    Med E:s sömn, tänkte på öronen, men hon verkar inte öm och tar sig inte så mycket för öronen.Kan ju kanske vara det ändå förtåss. Och visst är det sant som du säger Mandra, dålig sömn genererar dålig sömn....... det vet vi allt för mycket om! Men inatt var hon bara så... annorlunda? Nu sover hon och jag antar att det borde jag med. Försökte men har visst svårt att komma till ro jag med  Kanske ärftligt helt enkelt
Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*