• hewa

    USA tråden!

    Blä, har jobbat hela helgen och ibland undrar man ju hur puckade folk kan vara egentligen.

    En kvinna i lördags ville ha en ny flaska hostmedicin, gratis, för den hon hämtade ut för tre veckor sen hade hon slagit sönder hemma. Öhh, jo men visst, vi är en välgörenhetsinrättning - hämta du allt annat du har haft sönder också så ersätter vi det med när vi ändå är igång!

    Sen blir jag så irriterad på alla dessa människor som tar svenska välfärdssystem för givna. 1800 kr/år för läkemedel är en spottstyver av vad det egentligen kostar för många människor. Ändå har de mage att klaga på att de inte får hämta ut sina mediciner gratis hur ofta som helst. Systemet är inte till för att de ska kunna bunkra tre års mediciner på 1x1800 kr men det tycker tydligen vissa att de har rätt till!  "Ja, men du, gör det, du och alla andra så har vi snart inget högkostnadsskydd - dags att komma och gnälla då när dina migränmediciner kostar 1300 kr/2 veckor"

    Till er som går och är krassliga eller har barn som mår tjyvens - hoppas alla kryar på sig snart!

  • hewa
    evaoregon skrev 2010-01-17 22:51:49 följande:
    Vilka knäppisar du träffar på i jobbet!  Jag skulle också bli irriterad! Hur ofta jobbar du helg?
    Var tredje helg + 1 extra lördag/9 veckors schemaperiod. Än så länge får vi räkna in ob:t för helgen som tid i schemat så det är rätt ok med helgerna (blir många lediga vardagar) men det är på gång att ändras så vi får allt ob i pengar och då blir det ju väldigt många fler faktiska timmar som ska jobbas

    HS - usch vad jobbigt med huset! Skönt att ni har lite tid på er iaf och inte måste flytta brådstörtat men jag förstår att ni verkligen känner er deppiga, när ni kämpar så själva för att komma på fötter igen!

    Rhino - jättefina överkast! Ida skulle älska det rosa du sett ut till Alexis

    Näe, dax att få i sig lite frukost och komma iväg till jobbet. Börjar lite senare idag så jag har lyxat med sovmorgon!
  • hewa

    Jahapp, då är man hemma från jobbet igen då Jag hann jobba i en hel timme... Sen ringde Albins lärare och sa att han har jätteont i huvudet, är hängig och precis likblek. När jag väl kom till skolan hade han börjat få feber också så nu ligger han i soffan och slumrar, kraken Tydligen är det något som går för någon hade legat i helgen med nåt liknande och en annan sjukanmäldes imorse för samma sak.

  • hewa
    Sweden skrev 2010-01-18 13:54:17 följande:
    Nena hade bra rad annars kan jag bara tillagga att tvinga honom inte att ata, det har alltid "backfired" med mina barn. Kop Pedialyte, blanda med lite vatten och ge lite i taget.
    Håller med, maten struntar jag fullkomligt i när barnen är sjuka. De får helt och hållet själva välja om de vill prova äta och hur mycket i så fall. Däremot vätska försöker jag med lock och pock, nyttighetsgraden negligeras också - så just nu sover min äldste med en sippy cup med lingondricka intill sig
  • hewa

    Charly - barnens dagis har alltid haft som krav inget kräks/diarré på 24 timmar. Så det går vi efter, förutsatt att barnen/vi själva känner oss pigga redan.

  • hewa

    En matfråga nu till er som är därborta, på "rätt" sida Atlanten. I ett amerikanskt recept jag har står det chilipaste och jag har verkligen letat igenom hela vår affär efter någon form av chilipasta och jag hittar currypasta och alla möjliga olika röror men inget som heter chili Så om någon vet ungefär hur denna chilipasta smakar och beter sig så kanske jag kan hitta någon lämplig ersättning. Funderar just nu på sambal oelek, kunde det vara ett alternativ tro?

  • hewa
    evaoregon skrev 2010-01-18 22:00:41 följande:
    Tydligen är det inte helt ovanligt att dö av hudcancer.  "Malignt melanom är en farlig cancerform som årligen drabbar ungefär 2 000 svenskar. Om cancertumören upptäcks och opereras bort i ett tidigt skede är chansen att man blir frisk väldigt stor. I de fall där man upptäcker cancern sent och den har hunnit sprida sig i kroppen kan det bli aktuellt med cellgiftsbehandling. När cancern hunnit sprida sig är prognosen dålig och relativt få överlever."
    Malignt melanom är numera en av de vanligare cancerformerna och eftersom alltför få kollar sina födelsemärken är det ju tyvärr inte helt ovanligt att det upptäcks först när det spritt sig. Min ingifta moster hade tur, för något år sen tog hon bort ett par födelsemärken "för de kändes inte som vanligt" (hur flummigt som helst, men det var faktiskt det hon gick på när hon sökte vård, de kändes inte friska). Det var malignt melanom men hade inte spritt sig.

    Hoppas din svärmors melanom inte spritt sig vidare i kroppen utan bara finns i huden närmast märket.

    Jag tog själv bort ett födelsemärke som skickades för analys för ungefär ett år sen, för att det kliade. Jag fick en tjusig förklaring på vad förändringen kallades men det kommer jag inte ihåg, i varje fall var det ingen elakartad förändring. Men det var några nervösa veckor i väntan på svar.
  • hewa
    Trycksvärta skrev 2010-01-18 22:45:20 följande:
    Dysplastic nevi, kanske?
    Ingen aning, det handlade iaf om att en viss sorts celler i hudlagret inte riktigt uppträdde som de borde och det gav en sorts förtjockning som gjorde att det kliade. Hur som helst var det inget malignt och inget som kunde sprida sig så jag känner mig lugn. Men lite fantomklåda har jag allt ibland
  • hewa

    Tack för tipsen om chilipaste - ska testa att göra egen med chilisås & sambal oelek. Chilisåsen är ju inte ett endaste dugg stark men den är inte lika söt som ketchup så jag tror det blir bra.

    Har precis ringt jobbet och sagt att jag blir hemma imorgon också. Kan eg inte klaga mer än att jag tycker synd om A, han är verkligen inte på topp. Ont i halsen & feber, så han är rätt ämlig. Idag skulle jag ha varit ledig i vilket fall som helst så jag har båda hemma, stackars Ida får inte riktigt utlopp för sin energi. Skönt att hon kan vara på dagis imorgon. Till råga på allt åkte maken till flygplatsen 5.40 imorse - det är så himla jättekul att vara hemma själv just nu... INTE

    Men men, jag får väl shoppa upp traktamentet istället

    Madde - grattis till lillasyster!

    Det är väl lika bra jag kryper till korset också, om allt går som det ska blir vi 5 i familjen i slutet av augusti!

Svar på tråden USA tråden!