Forum Skydd - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Blödning vid samlag med hormonspiral?

  Mån 18 jan 2010 09:12 Läst 37537 gånger Totalt 11 svar
  Mån 18 jan 2010 09:12

  Jag satte in en Mirena hormonsprial för ca 9 månader sedan. Har blött varje gång vi haft sex. Ingen jätteflod men alltid en liten blödning efteråt. Har inte haft så innan spiralen. Fyra månader efter insättningen slutade jag amma, då kom mensen tillbaka. Mindre än tidigare men fortfarande ca 8-10 dagar lång.

  Var på ett besök hos bm, för att kontrollera så att spiralen sitter rätt. Det gjorde den, men hon tog ut den då vi inte vet varför jag blöder. Om det inte slutar blöda vid sex så måste jag utredas vidare..

  Efter uttag började jag blöda ganska kraftigt, nu efter 5 dagar har det lugnat sig.

  Känns inte bra att spiralen inte fungerade. Jag har riklig mens och spiralen minskade blödningen. Samt att den gav mindre hormonella biverkningar än mini-pilelr som jag åt tidigare.

  Någon som varit med om detta?
  Usch det är lite oroande och tråkigt. Spiral är ju annars så bekvämt p-medel, och säkert..

 • Anonym (lilla­)
  Visa endast
  Mån 18 jan 2010 09:38 #1

  Jag böder lite vid samlag oxå... men har fått förklaringen av min barnmorska att det inte är ovanligt då man äter minipiller eller har några andra hormoner.. (som din spiral, kanske). Hormonerna skulle då påverka slemhinnan till att bli lite skörare och då mer lättblödande.
  Konstigt att inte jag fick utredning då. Tala gärna om hur det går så kanske jag bör söka igen

 • Anonym (Oxå)
  Visa endast
  Mån 18 jan 2010 09:45 #2

  Hakar på den här tråden då jag har ungefär samma problem... Har också Mirena och jag får ofta en blödning efter sex som kan hålla i sig i flera dagar. Trodde det var mensen som kom men det kanske det inte är då? Kan tillägga att vi har sex sällan då vi har småbarn. :) 

 • Anonym Trådstartaren
  Visa endast
  Mån 18 jan 2010 16:55 #3

  Min bm sa att spiralen bör tas ut eftersom blödningarna kan bero på andra saker tex cystor på äggstockarna som ger blödning vid samlag.. Hon verkade oroad över att jag blöder. Säkert är slemhinnorna känsliga, jag har också annars lätt att få t ex näsblod.

 • Anonym (Oxå)
  Visa endast
  Mån 18 jan 2010 17:15 #4

  Undra om det är slemhinnorna på mig också då? Kanske borde prata med min bm...?

 • Mån 18 jan 2010 19:23 #5

  HMM,har hormonspiral sen i somras,blöder oxå vid samlag,inte direkt efter men ca 1.2dar efter,inte jätte mkt men...ska nog oxå kolla upp d..

 • Tor 11 jul 2013 14:12 #6

  Jag har också denna spiral och jag har haft samma problem att jag blöder ibland strax efter samlag. Jag åkte till barnmorskan och kollade upp detta och hon sa att det i värsta fall kunde vara cancer om man blöder efter samlag.. Hon sa att jag skulle avvakta ett tag och se om det blir värre och isåfall kontakta läkare.. Känns inte kul alls! :(

 • Mån 25 aug 2014 10:27 #7

  Har samma problem, haft min mirena i tre veckor och hade inga som helst problem först.

  Efter två veckor fick jag som en minimal mens, mindre blödningar i typ tre dagar.

  Nu har jag haft första sexet och både jag och killen kunde känna av som "klick" från snörena samt att jag kände det som livmodertappen ständigt ömmade och var i vägen. Det kan iof hända ibland ändå men väldigt sällan. Efteråt så började jag dessutom blöda.

  Det känns inget kul att det kanske kommer kvarstå :/ det finns ju så många fördelar med spiral!

 • Lör 15 dec 2018 17:46 #8

  Jag får också en lättare blödning ibland när onanerat ordentligt jag har inte funderat så mycket över det det bukar gå över efter någon dag. Jag tänkte att det typ var normalt att hormonerna minskar uppbyggnaden av de blodfyllda väggarna som sedan blir mens men att man kanske har olika nivåer av dessa hormoner från månad till månad så att de ändå byggs upp lite grann men de blir skörare och när man stöter omkring där inne så kanske de spricker och man blöder lite. Jag brukar också ha lite ondare i magen i samband med dessa små blödningar och ni vet "periodpoop" detta är min tredje spiral och jag brukar inte blöda alls förutom dessa gånger och jag har endometrios, med kraftiga blödningar och smärtsamma sådana så jag vill inte ta bort spiralen om det enda problem jag har är att jag i bland får gå med trosskydd någon dag efter sex.

  Men nu funderar jag efter jag läst andras kommentarer om jag inte ändå borde kolla upp varför jag blöder lite, men det är ingenting mot för vad jag brukade ha då jag oftast behövde dubbla skydd eller nattbinda på dagen trotts byte var 4timme( i början av mensen det blev lite bättre mot slutet) det var ett helvete att behöva ställa klockan så jag vaknade mitt i natten för att byta skydd.

  Det är ett helvete jag inte vill gå tillbaka till utan riktigt god anledning.

 • Sön 18 okt 2020 20:30 #9

  Hur har det gått för er alla? Har också Mirena och blöder lite i samband med samlag.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll