Inlägg från: andybuffy |Visa alla inlägg
  • andybuffy

    Varför är alla pappor så jälva ovuxna och martyrer???

    Jag är också rädd att jag inte fattar ett jota av detta. Möjligen kan det bero på att du är yngre än mig och umgås i andra kretsar där x-boxarna utgör en större del av fritidssysselsättningen.

    Tror också att detta är fel forum för dig. Dom som skriver här kan nog relatera dåligt till vad du skriver även om kvinnor verkar förstå dig bättre.

    Angående gapet så har jag varken hört talas om det eller känner igen fenomenet. Handlar det om att en pappa inte ska kunna trösta sitt barn eller att barnet automatiskt alltid "väljer" mamman först under en period. När barnet är väldigt litet (några månader bara) så kanske detta stämmer men jag kan inte se något problematiskt med att barnet väljer att gå dit maten är. Dessutom, är du borta 10h om dagen 5dagar i veckan så bör detta inte ställa till med några problem för dig heller, det är ju en och annan grej som händer när du är borta.

    Jag har aldrig mött en pappa som inte bytt sina ungars blöjor, någonsin. Däremot kan jag känna igen mig i att mycket av det man värdesatte med livet nu är utbytt mot andra saker som inte ger samma direkta belöning. Sexuella utsvävningar, dryckesorgier och resor har bytts ut med matvärmande, vällingkok och promenader till lekparken. Det kan man ju sitta och skrävla om med polarna och jag tycker faktiskt att jag förlorat många saker av det jag tyckte var mitt liv innan men jag skulle inte komma på att ta upp det i en diskussion för det fanns ju liksom inte något alternativ.

    Angående att farmödrar ges så stort utrymme av vissa pappor så tror jag att det har en hel del att göra med farmödrarna själva. Ofta har dom väntat länge på barnbarn och vill hjälpa till så mycket dom kan, därav flyktbeteendet hos pappan.

    Jag tycker inte att Birro är en särskilt bra måttstock vad gäller män i sammanhanget, jag skulle gissa att han även byter sitt barns blöjor.

Svar på tråden Varför är alla pappor så jälva ovuxna och martyrer???