• Tjollabolla

    Hemma från Förskolan för munsår??

    Pratade nyss med sonen dagis om ett helt annat ärende, när dom nämnde att sonen har fått ett munsår i mungipan. Dom ville att jag skulle hålla koll på det och tyckte väl inte att han borde vara där med det.

    Alltså jag är själv förskollärare och är den första att ha sonen hemma när han är sjuk, men är detta verkligen en anledning till att vara hemma? Han är ju inte sjuk. Läser man om det står det att det smittar vid kyssar och sex och det hoppas jag verkligen inte min 3åring håller på med .

    Nu är han ändå ledig resten av veckan, men om det finns kvar nästa vecka, ska jag inte få lämna honom då?? Jag är sjukskriven med svår foglossning och kan inte röra mig. Jag kan inte ha honom hemma om han inte är sjuk, jag kan inte roa honom! Sambon jobbar iväg hela veckorna och hade isåfall fått vabba. Fast frågan är ju om försäkringskassan ens godkänner förkylningsblåsa som anledning?

    Jag brukar själv få munsår när det är kallt ute och jag har då aldrig varit hemma från jobbet för det, jag jobbar ju ändå med små barn...

    Vad tycker ni? Jag blev så förvånad för jag har inte ens tänkt tanken att ha honom hemma för det.


    ♥ Milo 22/2 2007 ♥ Lillasyster Feb 2010 ♥ milosblogg.blogspot.com
  • Svar på tråden Hemma från Förskolan för munsår??
  • Hannah76

    Nej det låter inte som en anledning att vabba för.

    När min dotter var liten så smittade henned förskolelärare henne med munsår, antagligen herpes.. och hon var inte hemma under det utbrottet hon hade (hon har som tur är inte haft det sen dess).

  • Trikarn

    ja faktiskt,

    Barn är och pillar på varandra, pussar på både varandra o leksaker.

    Ditt barn kommer nog pilla på munsåret utan att tvätta händerna efteråt..

    Jag skulle inte uppskatta om ditt barn smittade mina barn med munsår eller herpes.


    Korall 05, Costas 07 ( ds) mina älskade trollungar!!
  • Tjollabolla
    Trikarn skrev 2010-01-20 11:54:22 följande:
    ja faktiskt, Barn är och pillar på varandra, pussar på både varandra o leksaker.Ditt barn kommer nog pilla på munsåret utan att tvätta händerna efteråt..Jag skulle inte uppskatta om ditt barn smittade mina barn med munsår eller herpes.
    Fast det smittar ju inte så.
    Godkänner försäkringskassan munsår som anledning att vara hemma?
    ♥ Milo 22/2 2007 ♥ Lillasyster Feb 2010 ♥ milosblogg.blogspot.com
  • Ts Mamma

    Jag vet inte, men jag kommade på papprena vi har om rekomendationer när barn är sjuka, vad som gäller etc på mitt jobb och det står absolut ingenting om att barnen ska var ahemam vid munsår, om det inte är svinkoppor eller herpes...


  • FavvoJonna

    Hannah

    Hade vår förskolelärare smittat min unge med herpes hade jag blivit galen. Kan man som vuxen inte sköta hygienen vid ett herpesutbrott så är det nog läge att vara hemma. Och jag skulle inte bli så glad om nått barn smittat mitt barn med  herpes. Förutsatt att det ÄR herpes. Vilket en del säger att alla blåsor är.

  • Trikarn
    FavvoJonna skrev 2010-01-20 12:06:25 följande:
    HannahHade vår förskolelärare smittat min unge med herpes hade jag blivit galen. Kan man som vuxen inte sköta hygienen vid ett herpesutbrott så är det nog läge att vara hemma. Och jag skulle inte bli så glad om nått barn smittat mitt barn med  herpes. Förutsatt att det ÄR herpes. Vilket en del säger att alla blåsor är.
    Mm jag hade blivit totalt rabiat..

    har sett hur det ser ut när herpes spridigt sig vidare i ansiktet.. totalt snusk!!

    Fast nu är det tyvärr så att i kommunala dagis så skickar föärldrar barn dit i tid o otid , även när de borde vara hemma

    på privata sköts det oftast bättre eftersom man annars riskerar att bli av med sin plats
    Korall 05, Costas 07 ( ds) mina älskade trollungar!!
  • Tjollabolla
    Trikarn skrev 2010-01-20 12:10:30 följande:
    Mm jag hade blivit totalt rabiat..har sett hur det ser ut när herpes spridigt sig vidare i ansiktet.. totalt snusk!!Fast nu är det tyvärr så att i kommunala dagis så skickar föärldrar barn dit i tid o otid , även när de borde vara hemmapå privata sköts det oftast bättre eftersom man annars riskerar att bli av med sin plats
    Snusk? Det är ju inte så att man kan hjälpa det. Trevligt att du ser så på dom som drabbas av detta...

    Dom allra flesta har väl ändå vanliga förkylningsblåsor, som kommer när man är förkyld eller som jag brukar få när det är kallt ute. Jag tror inte min chef hade godtagit det som anlening att vara hemma från jobbet.
    ♥ Milo 22/2 2007 ♥ Lillasyster Feb 2010 ♥ milosblogg.blogspot.com
  • Menhir

    Första herpesinfektionen kan barnen ha feber men det är ju en annan femma - febriga barn behöver vara hemma för sin egen skull.

    Det som kallas förkylningsblåsor är herpes (men det låter kanske trevligare med förkylningsblåsor) men barn kan ha andra utslag runt munnen, svinkoppor är väl det som ligger närmast herpes utseendemässigt.

    Ett tips: den som en gång är infekterad med herpesvirus har det alltid i kroppen men de aktiveras och ger blåsor av olika skäl; tex när immunförsvaret har fullt upp med förkylningsvirus. Men ofta aktiveras herpesvirus även av solljus så en solskyddsfaktor på läpparna kan spara in några utbrott.

Svar på tråden Hemma från Förskolan för munsår??