Inlägg från: caroline 32 |Visa alla inlägg
  • caroline 32

    Trisomi 13 & 18

    Upp i det blå skrev 2012-11-03 10:49:08 följande:
    Detta var i torsdags, all kontakt med kurator, socialstyrelse, sjukhus var redan ordnat. På måndag ska jag ta min tablett, på onsdag blir själva avbrytande i v20+2. Mer än halvvägs... Min sambo har tagit tag i sorgearbetet själv är jag bara tom, vågar inte känna efter. Bebisen sparkar mindre sen efter provet, men ger sig till känna från och till. Kanske var provtagningen för ansträngande för henne. Sparkar, buffar som jag njöt av förr ger mig nästan ångest nu. Tack alla ni härinne som tagit er tid att stötta. Kag kommer alltid att kolla denna tråd. Nästa gång kanske jag kan stötta nån. Det kommer ju alltid att dyka upp såna här fall, men som någon skrev tidigare i tråden, det kommer nog att födas alltfärre t13 och t18 barn pga dagens fostersiagnostik. Jag kommer heller aldrig någonsin veta om det här översätt beslut. Jag har slukat amerikanska sajter där mycketinfo finns. Det finns en del som visar att barn med trisomi på mindre än hälften av cellerna faktiskt kan födas friska... Men beslutet står fast, lätt är det inte.

    Beklagar så att ni får göra den här erfarenheten ni också. Det är så oerhört smärtsamt att uppleva. Jag för egen del gick hos en kurator 1 år varannan fredag efter vårt avbrytande och det var skönt. Min sambo sörjde som värst innan födeseln var över, sen hade han sörjt färdigt. Vi var på väldigt olika planeter och jag ältade och var ledsen väldigt mycket och ofta medans han inte hade några behov av det. Kuratorn sa att det är väldigt vanligt att man känner och reagerar olika. Det är en svår tid och man sörjer olika.
    Många kramar till dej ! 
  • caroline 32
    amiofo skrev 2012-12-18 10:58:27 följande:
    är gravid och fått veta att troligtvis bebis i magen har trisomi 13, svaret på fostervatten kommer ons el tor. Men läkaren sa i fredags att med så många saker de såg så.....

     Sitter nu och funderar och gråter en hel massa, vill inte ta beslutet hur vi ska göra men det måste ju göras. Har en son född feb 07.  Ni som har syskon, hur har det funkat, vet inte hur jag ska berätta för honom om bebisen, vet inte ens hur jag ska berätta för mina föräldrar.
    Vet inte helt vad jag vill med det här men.....  

    Jag har också ett barn född 07 men hon var rätt så liten när vi valde att avbryta så hon hade nog inte riktigt fattat att jag var med barn. Det är mycket beklagligt och jag blir sorgsen i hela kroppen när jag tänker på att det händer andra människor. Ingen annan än du kan bestämma hur ni ska göra och kanske ska du avvakta svaret innan du fattar något beslut för innan dess finns ju alltid hoppet med i bilden!

    Vår bebis hade T 18 och vi valde att avbryta då vår läkare sa att det ej är förenat med liv.Det var hemskt jobbigt och jag tänker på det fortfarande men med en slags distans. Är gravid igen och har för 2 veckor sedan sett en fin bebis på NUPP ultra och mer än så kommer vi inte undersöka det vidare. Man kan inte ha sån oflyt 2 ggr, det vore helt orimligt!
    Önskar dej lycka till i vilket beslut ni än kommer fram till ! Många styrke kramar  
  • caroline 32

    Jac var inte mer än v 16 så det behövdes ej. Är det inte v 21? Och vad jag förstått går det fort när man fattat beslutet och med läkares hjälp förståss.

  • caroline 32

    Skönt att det gick bra Amfio!
    Vi valde minneslunden, vi hade inte alls tänkt kring det så det kändes enklast och jag har inte ångrat det.

  • caroline 32

    Jag vill inte att den blir öppen på ett forum som FB då det är något jag valt att inte dela med alla jag känner eller är bekant med. Mera om jag kan stötta någon annan eller själv hitta stöd. Så hojta om den ändrar karaktär.

  • caroline 32

    Hej upp i det blå. Vi har inte haft missfall före eller efter. Är nu gravid i v 30 och vi har inte gjort mer än Nupp ultraljud och de vanliga ultraljudet. Allt ser bra ut och jag måste våga tro att det är så.
    Det finns ju barn som föds och faktiskt överlever med dessa kromosomer så det har nog inget med din kropps funktion att göra.
    Jag har denna graviditet fått bestämma själv hur ofta mina kontroller ska vara, har fått komma på extra koller vid oro osv. Jag upplever att sjukvården ställt upp mycket på mig och det känns bra!
    Önskar dej varmt lycka till!!!!

Svar på tråden Trisomi 13 & 18