Forum Allmänna: Blandat - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Fre 22 jan 2010 12:36 Läst 257719 gånger Totalt 1284 svar
  Visar endast inlägg av finskaflikkan - Visa alla inlägg
 • Fre 22 jan 2010 12:36 #5

  Halloj! Ni hitta jag hit med!  


  Allt bra med er tjejer?
 • Mån 25 jan 2010 10:56 #19

  Hej tjejer! 


  Hoppas allt e bra med er! 
  Här e de lugna gatan med hjärtat ÄN så länge! 
  Men e orolig inför flytten på fredag...  
  För så fort jag gör nåt tungt eller tränar så börjar hjärtat slå konstigt och i otakt.. 
  Funderar på om jag vågar ta en bisoprolol för förebyggande syfte för den dagen!?! 
  Hmm... Svårt.. Hur skulle ni göra?
 • Tis 26 jan 2010 11:36 #23
  Hjartesjalen skrev 2010-01-26 10:10:01 följande:
  Om det ar ok att ta en tablett da o da i forebyggande syfte o om du kannt tidigare att det har hjalpt sa tycker jag att du ska gora det, men jag vet inte hur det ar att ta en bara sadar, har du pratat med din lakare om det sa du vet med sakerhet att det e ok? Vart ska ni flytta, e det hus el lagenhet?
  Han sa att jag kunde ta vid behov bara men absolut inte varje dag... 
  Jag ska flytta till lägenhet med min son.. 
  Jag och sambon separerar.. Bott i hus nu i 4år.. Inte kuL! 
 • Tis 26 jan 2010 20:16 #28
  Hjärttjejen skrev 2010-01-26 20:11:39 följande:
  Hej alla! Jag är ny här, eller rättare sagt ny att kommentera. Har följt tråden sen september förra året då mina "hjärtproblem" började.  Har precis som de flesta här inne en väldig massa problem med extraslag och ett allmänt hoppigt hjärta...dock aldrig ngr rusningar. Jag har både legat inlagd på sjukhus, gjort arbets EKG, ultraljud, en massa provtagningar och vanliga EKG....mitt hjärta är enligt mina läkare friskt och starkt och jag har sk. goda extraslag. I perioder har jag haft så mycket som 30-40 felslag/min..dvs upp mot 30 000/dygn. Dessa perioder (kan vara i månader)är rent utsagt skitjobbiga. Jag har sedan november ätit seloken zok 100 mg, vilket hjälper något....jag känner av hoppandet men något dåvare. Varit sjukskriven till hälften sen november. Problemen försvann under 3 veckor i december, underbart skönt, men kom tillbaka som ett brev på posten efter nyår:( Det jag kan känna med den här sidan (tack hemlis/trådstartaren & alla andra) är att den hjälper (iaf mig) mer än något annat. Sällan har ju läkarna haft samma problem....Här inne känner man igen sig och kan identifiera sig med varandra OCH känna att det finns fler med samma problem och förstå att det finns ljusningar.....man får liksom bort en del av sin rädsla, å det är ju bra! :) Vet inte om det är fler än jag som kan känna en viss hopplöshet över sjukvården och hur man går vidare med ngn som mig som är färdigutredd....problemen med extraslagen kvarstår ju dock. Bara för att det inte är farligt så är det förbaskat jobbigt, och jag kan absolut inte tänka mig att ha så här livet ut. Vill dessutom bli medicinfri. Man vet ju att extraslag (även vid så massiva som jag kan ha) ofta är stressrelaterade på ngt sätt....då bör vården kunna erbjuda vård inom det området... Tyvärr fungerar det inte så, iaf inte i min kommun. Så nu har jag tagit tag i situationen själv och fått en remiss till ett företag som heter PBM. De agerar från flera håll, både på det psykiska och det fysiska planet. Specialistläkare, naprapater, sjukgymnaster, KBT-are, avslappningsteknik etc etc. Ska bli superspännande. Sen ska jag oxå imorgon börja med medicinsk yoga...en speciell yoga som just är passande för människor med bl.a mina/våra problem. Extraslag kan komma  efter att kroppen har gått med för höga halter av kortisol(stresshormon) en längre tid. Kortisolet i sig gör så att serotoninet (må bra hormon) inte får tillräckligt med utrymme. Detta i sig gör att hjärtat kan bli extra retligt.....Att vi andas fel (högt upp)kan vara en bov i dramat.....Och det är här yogan kommer in, att lära sig andas rätt och balansera upp kroppen och dess hormonbalans.....jag har stora förhoppningar:) Jag lovar att återkomma och berätta mer kring detta. Ja, det var lite om mig.....känns nästan som om jag känner en del utav er, följt er en längre tid nu.....så jag tyckte nog att det var på tiden att jag presenterade mig:) Så hej, här är jag:)
  Hej och välkommen!  
  Va intressant de lät med de där om yogan! 
  De måste du bara berätta om när du varit där!  
  Kanske nåt för mig? 
  Vart finns de om du vet förstås fler ställen än där du bor? 
 • Tis 26 jan 2010 20:17 #29
  pågmamman skrev 2010-01-26 17:15:28 följande:
  Oj upptäckte precis att detta inlägg som jag skrev i går råkade jag lägga i gamla tråden, se nedan, skrivet i går vid 18-tiden: Finskaflikkan - min "arytmi-expert" har oxå varit inne på extrakänslig sinusknuta i mitt fall. Men e inte säker på att hon är på rätt spår... Har föresten 24 tim ekg på mig nu - isch - gillar inte och har naturligtvis lite halvhög puls av nervositet - vilket e dumt - för då brukar inte hackningar och rusningar komma. Fick mätaren i morse - synd att jag ej hade den i natt - för som vanligt då jag är extremt trött och sover tungt så höll hjärtat på med mig då jag vaknade upp ur min "dvala". Vaknar då efter ca 4 timmars sömn efter intesiv dröm (inte alltid mardröm ofta bara att jag hållt i gång intensivt liksom). Hjärtat känns som det flaxar och kör ofta i gång magen på mig och gör mig kissignödig (!) - inte alltid jätte hög puls -  inga tunga slag och slag som inte går att påverka med andningen - känns som det e på gränsen till att sticka i väg snabbt hela tiden och när det gör det föranleds det av hackningar. Detta händer om jag t ex far upp snabbt i detta läge - men går jag upp långsamt så kan jag ofta få det att kännas lugnare och mer "normalt" efter en stund. Känner mig stel (eller blir?!) och lite yrslig och ont i huvudet.... Dagen efter e jag alltid jätte trött! Antar att jag sover djupt för att återhämta mig och att puls och blodtryck går lågt och hjärtat kompenserar med att sticka i väg?! Första gg det hände var nämligen då jag fick seloken..... Men detta har aldrig fångats och när jag försöker beskriva det för läkare - säger det att det nog är psykiskt... Kanske det kan vara?! Men ack så obehagligt! Hoppas det hände i natt igen! Men tyvärr sällan så intensivt två nätter i följd.
  Okej! 
  Sa han nåt mer om sinusknutan? 
  Vad som orsakar de? 
  Om man kan "bota" de? 
  Kram
 • Tis 26 jan 2010 20:49 #31
  pågmamman skrev 2010-01-26 20:40:44 följande:
  Hjärtfröken: Välkommen! Kloka ord PBM - låter intressant - såg att det finns i Malmö - nära mig & att man kan få remiss från primärvården! Låter vettigt. Berätta hur det går. Vi har konstaterat tidigare att rätt många av oss här inne är mellan 30 - 40 år - får man fråga hur gammal du är? Känns som det är en klassisk ålder för dessa probelm... många av oss vittnar oxå om att ha haft mycket kring oss och om att vara "duktiga" flickor - känns det igen? Finskaflikkan: Nej, tyvärr fick jag inte mycket mer info - annat än att hon trodde att sinusknutan kunde vara påverkad av min whiplashskada.... & hon verkade bombsäker på att där inte visade sig ngr extrabanor elelr celler - men fattade ej riktigt hur hon kunde veta det!
  Ja samma här... Han som gjorde ablation på mig va helt säker på att  jag inte hade extrabanor... Då dom tom. tog till sig den värsta stresshormon medlet i mig... Gjorde ont utav bara helskotta..  
 • Tis 26 jan 2010 22:54 #36

  Mina hjärtrusningar börjar gärna när de e dags för vila. 


  Eller om jag ska träna eller anstränga mig med nått...
 • Fre 29 jan 2010 10:40 #48
  Hjärttjejen skrev 2010-01-28 19:58:05 följande:
  allasväl; läkarna säger att jag kan träna som jag vill med seloken(kan bara vara lite obehagligt då hjärtat blockeras till viss del)....men jag väljer ofta träning som cykling, joggning, stavgång, långfärdsskidor och styrketräning, jag kör aldrig på max....hälsomässigt (helhetsmässigt) ger det inte bättre effekt än att ligga på 60-70%, det tempot är är dessutom mer behagligt,lite slö kan jag allt vara  jo jag har fortfarande en del felslag, men det känns absolut mer stabilt sen jag började med aminosyro-tillskottet och all tryptofanmat har ätit det nu i 2½v och sen en vecka tillbaka har hjärtat lugnat ner sig. har oxå sista veckorna sett till att vara ute mycket i dagsljuset, vilket säkerligen bidragit till bättre sömn som i sin tur ger ett lugnare hjärta. jag försöker angripa problemen från alla håll....tror att allt har ett samband.... aminosyre-tillskottet heter triple protein(sportprotein)och anledningen till att jag valde just det var för att det innehåller ganska mycket tryptofan. aminosyror är viktiga överhuvudtaget för god muskel och nervfunktion. hur yttrar sig dina problem, har du både rusningar och extraslag(felslag). hur började allt för dig? hur länge har du haft problemen? hur ofta och hur mycket etc? vad duktig du är som har börjat träna fortsätt varje dag så kommer du garanterat inom kort orka mera....heja heja snartvår; underbart för dig att dina problem till stor del gett med sig hur började dina problem? brukar en ablation hålla i sig resten av livet, eller får man gör om ingreppet efter en tid? ta hand om er
  Vart får man tag i dom där aminosyrotabletterna? Kan man köpa de på apoteket? Va heter/kostar dom isf?
 • Ons 31 mar 2010 02:48 #202
  Vart sjuk med feber och kraftig snuva sen fredags... 
  Idag övergick de till en HEMSK späännings/tryckande huvudvärk i hela huvet... 
  Just nu e de bara i höger och de dunkar-- Blir värre när jag rör mig! 
  Har ont i mina kinder, övre käken, pannan, ögonen oxå... Ja de känns som att ansiktet och huvet ska sprängas när som helst!    

  Försökt somna inatt men inte så lätt.. Som mest sov jag 1timme innan jag vakna... Och så har de varit 5minuter sömn, vaknat, somnat vaknat osv... 
  Och nu vaknade jag av att hjärtat slog JÄTTE konstigt! 
  De bara hackade, bankade som att den "fastnat" i ca 2-3sek innan den börja slå igen normalt.. 

  Och nu vågar jag inte somna igen!   

  Kan de bero på att jag e sjuk som den gjorde så? 

  Har ju gjort ablation, ekg:n och MASSA annat som visat på att mitt hjärta e ok... 
 • Tor 1 apr 2010 20:25 #207
  Hjärttjejen skrev 2010-03-31 21:02:20 följande:
  Hej å kul att höra att ni lever Allasväl; det är till Danderyds sjukhus jag ska, så det är vanliga landstinget....är verkligen superglad över att jag lyckats få en plats....men jag fick själv leta upp det på nätet och fixa papper(remiss) till min läkare som i sin tur fyllde i och skickade in. Har du provat att söka på stressklinik inom ditt närområde? Prova....det kanske finns ngt projekt eller att ngt sjukhus har stressklinik. Verkar ju konstigt om det bara finns i Stockholm. Hur mår du annars med allt, jobb, hjärtat etc? Finskaflikkan; jag tror absolut inte att du ska vara orolig....förmodligen så är det din infektion i kroppen som gör att hjärtat bökar en massa extra. Eftersom du är så pass undersökt så ska du nog inte oroa dig alls.....oron gör ju tyvärr allt mycket värre, hjärtat brukar svara negativt direkt Försök  att koppla in "din advokat" den rösten som säger att ditt hjärta är friskförklarat....det brukar hjälpa Kram kram till er ps.idag tar jag min sista betablockerare, jippie....imorgon blir det joggning med högre puls och ett glas champagne till kvällen tror jag
  Tack!  
  Känns något bättre idag iaf. 
  Har gått galant oxå med att sluta med mina betablockerare helt! Inte ätit dom på ett par månader nu faktist!  
  Men har får ta vid behov och har gjort de 3ggr.... Sist nu igår eller förrigår när de blev sådär med hjärtat... 
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll