• Hjärtt­jejen
  Äldre 26 jan 20:11
  342011 visningar
  1285 svar
  1285
  342011

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Hej alla!
  Jag är ny här, eller rättare sagt ny att kommentera. Har följt tråden sen september förra året då mina "hjärtproblem" började. 
  Har precis som de flesta här inne en väldig massa problem med extraslag och ett allmänt hoppigt hjärta...dock aldrig ngr rusningar.

  Jag har både legat inlagd på sjukhus, gjort arbets EKG, ultraljud, en massa provtagningar och vanliga EKG....mitt hjärta är enligt mina läkare friskt och starkt och jag har sk. goda extraslag. I perioder har jag haft så mycket som 30-40 felslag/min..dvs upp mot 30 000/dygn. Dessa perioder (kan vara i månader)är rent utsagt skitjobbiga.
  Jag har sedan november ätit seloken zok 100 mg, vilket hjälper något....jag känner av hoppandet men något dåvare. Varit sjukskriven till hälften sen november.

  Problemen försvann under 3 veckor i december, underbart skönt, men kom tillbaka som ett brev på posten efter nyår:(

  Det jag kan känna med den här sidan (tack hemlis/trådstartaren & alla andra) är att den hjälper (iaf mig) mer än något annat. Sällan har ju läkarna haft samma problem....Här inne känner man igen sig och kan identifiera sig med varandra OCH känna att det finns fler med samma problem och förstå att det finns ljusningar.....man får liksom bort en del av sin rädsla, å det är ju bra! :)

  Vet inte om det är fler än jag som kan känna en viss hopplöshet över sjukvården och hur man går vidare med ngn som mig som är färdigutredd....problemen med extraslagen kvarstår ju dock. Bara för att det inte är farligt så är det förbaskat jobbigt, och jag kan absolut inte tänka mig att ha så här livet ut. Vill dessutom bli medicinfri.

  Man vet ju att extraslag (även vid så massiva som jag kan ha) ofta är stressrelaterade på ngt sätt....då bör vården kunna erbjuda vård inom det området... Tyvärr fungerar det inte så, iaf inte i min kommun. Så nu har jag tagit tag i situationen själv och fått en remiss till ett företag som heter PBM. De agerar från flera håll, både på det psykiska och det fysiska planet. Specialistläkare, naprapater, sjukgymnaster, KBT-are, avslappningsteknik etc etc. Ska bli superspännande.
  Sen ska jag oxå imorgon börja med medicinsk yoga...en speciell yoga som just är passande för människor med bl.a mina/våra problem. Extraslag kan komma  efter att kroppen har gått med för höga halter av kortisol(stresshormon) en längre tid. Kortisolet i sig gör så att serotoninet (må bra hormon) inte får tillräckligt med utrymme. Detta i sig gör att hjärtat kan bli extra retligt.....Att vi andas fel (högt upp)kan vara en bov i dramat.....Och det är här yogan kommer in, att lära sig andas rätt och balansera upp kroppen och dess hormonbalans.....jag har stora förhoppningar:)
  Jag lovar att återkomma och berätta mer kring detta.

  Ja, det var lite om mig.....känns nästan som om jag känner en del utav er, följt er en längre tid nu.....så jag tyckte nog att det var på tiden att jag presenterade mig:)

  Så hej, här är jag:)

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 26 jan 22:03
  #33

  Hej igen och tack för alla välkomnanden{#lang_emotions_smile}

  Det är helt ok att fråga om min ålder (även om jag har svårt att identifiera mig med den{#lang_emotions_wink})
  Jag blir 42 år om en vecka, hua!!!

  Finskaflikkan, ang medicinsk yoga....sök på IMY(institutet för medicinsk yoga) har för mig att man kunde leta sig fram till vilka "kliniker" som erbjöd just den typen av yoga via deras sida.. Jag vet att det absolut bästa stället (förmodligen) är just IMY och håller till vid värtahamnen i sthlm....vet inte om du bor i sthlm?
  Den som håller i deras hjärtyoga(som dem kallar det) är Göran Boll, en riktig guru inom kundaliniyogan{#lang_emotions_laughing}
  Annars finns det säkerligen på andra orter oxå...

  Danderyds sjukhus har tillsammans med IMY precis avslutat en jättespännande studie kring "hjärtpatienter" och effekten av hjärtyogan, tydligen så pass goda resultat att man nu lagt in det som rehabilitering för tidigare hjärtsjuka patienter. Här handlade det visserligen om hjärtsjuka(typ infarkt) men enligt honom har yogan fantastiskt god effekt på patienter med alla typer av sympton från hjärtat.....typ oss...
  Själv har jag dragit ut ett "gör det självprogram" från nätet. Hittade det under IMY och deras hjärtyoga. Värt att prova{#lang_emotions_smile}

  Allasväl; festligt att du frågar....fick en bok av min pappa som heter (typ) "fröken duktig" så jag får nog svara ja på din fråga{#lang_emotions_surprised} man vill nog lite mycket....vara en bra väninna, en rolig tonårsmorsa, ambitiös småbarnsmamma, en närvarande sambo, duktig yrkeskvinna etc etc... sen försöker man mitt i allt det där ta hand om sig själv och sin egen träning oxå, puh....kostar energi{#lang_emotions_tongue_out}

  En fråga till er.....är det många som känner att besvären blir värre när sömnen är dålig? Mina har en direkt koppling till dålig sömn....mycket värre då!

  Må så gott all och var rädda om era{#lang_emotions_heart} jag återkommer imorgon om hur yogan var...

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 27 jan 16:18
  #37

  hej alla!

  ja nog verkar vi vara ganska lika personligheter många av oss här inne {#lang_emotions_undecided}

  började med medicinsk yoga idag.....härlig start på dagen! svårt till en början att få ihop andningen med rörelserna...men det ger sig nog med tiden. för övrigt var det mycket avkopplande och jag kunde tydligt känna hur många spänningar i kroppen släppte, vilket nog en del av problemen handlar om. som läraren uttryckte sig "- låsningar och spänningar i kroppen ställer till med en massa blockeringar på många plan, dålig andningsteknik skapar blockeringar som i längden kan ge orytmiska hjärtslag"......våra kroppar är verkligen en hel vetenskap.
  ska man försöka se och plocka något positivt ur sina problem så skulle väl det vara all kunskap kring sin egen kropp man får med sig på vägen{#lang_emotions_laughing}

  En fråga? Någon här inne som gått på hjärtkliniken på SÖS?

  ta hand om er

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 27 jan 20:36
  #40

  snartvår; läkarna kan inte svara på vad som är tokigt i kroppen.....det enda de kan säga är att jag har sk. "ofarliga extraslag", dock i en massa mängder som är mer ovanligt.....

  min husläkare, som känner mig lite bättre, tror att det lutar åt att mina kortisolvärden är skyhöga vilket i sin tur gör att serotininvärdena är låga som i sin tur gör att sömnen blir påverkad.....osv osv allt blir liksom som en ond nedåtgående spiral{#lang_emotions_frown} jag tror själv att det ligger mycket i den teorin.

  men jag tror oxå att ifall om man är medveten om sin kropp och dess "knasigheter" och även lyssnar till den....så ligger man nog närmre sanningen än många läkare gör....
  ...å därmed kan man hitta sina egna vägar till en friskare framtid{#lang_emotions_sunny}

  har haft några jobbiga år på en ohälsosam arbetsplats....som förmodligen är en stor bidragande orsak till ev.hormonrubbningar.

  {#lang_emotions_heart}

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 27 jan 22:25
  #42

  allasväl;

  nej de har aldrig testat mina kortisolvärden, bara utgått ifrån att de är höga genom samtal och hur min kropp reagerat i olika situationer....finns en del sätt att uppmärksamma det på. 
  har haft min läkare i så många år nu så han känner mig väl, vilket känns tryggt. sen blir man ju sin egen läkare (på gott och ont) och jag är själv helt övertygad om att fallet är så.

  nej på frågan om jag ätit ngr serotoninläkemedel....både jag och min läkare vill angripa mina problemen från rätt håll....dvs. om jag bara kan få ner kortisolhalten så får serotoninet mer utrymme. för mig handlar det nu om att försöka minska min stress(både yttre och inre)så kommer (förhoppningsvis) kortisolet automatiskt sjunka och serotoninet öka. har normalt inga problem med lågt serotonin.
  däremot så försöker jag genom min kost att äta livsmedel som innehåller mycket tryptofan. tryptofanet är en aminosyra som hjälper till att bilda serotoninet.
  så nu är här krig för min del....{#lang_emotions_wink} serotoninet ska övervinna kortisolet....{#lang_emotions_laughing} det blir mycket bananer, valnötter och kalkon.
  sen äter jag ett aminotillskott som innehåller en del tryptofan. faktiskt så har jag mått något bättre, både hjärta och sömn, sen jag började testa....(ca 2 veckor). men som sagt det är inte helt enkelt ...man får prova sig fram med sina egna metoder{#lang_emotions_dreamer} så länge det inte är farligt så är det nog ok! hellre naturlig väg än medicin, om det fungerar.

  dock äter jag seloken zok för att lugna hjärtat lite....men hoppas inom kort att få sluta med den....gillar inte medicin{#lang_emotions_throwup} dessutom trist att träna med betablockerare i kroppen, får aldrig upp pulsen som jag vill.

  hoppas du fick svar på dina frågor, må så gott{#lang_emotions_heart}

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 28 jan 19:58
  #46

  allasväl; läkarna säger att jag kan träna som jag vill med seloken(kan bara vara lite obehagligt då hjärtat blockeras till viss del)....men jag väljer ofta träning som cykling, joggning, stavgång, långfärdsskidor och styrketräning, jag kör aldrig på max....hälsomässigt (helhetsmässigt) ger det inte bättre effekt än att ligga på 60-70%, det tempot är är dessutom mer behagligt,lite slö kan jag allt vara{#lang_emotions_wink} 
  jo jag har fortfarande en del felslag, men det känns absolut mer stabilt sen jag började med aminosyro-tillskottet och all tryptofanmat{#lang_emotions_laughing} har ätit det nu i 2½v och sen en vecka tillbaka har hjärtat lugnat ner sig. har oxå sista veckorna sett till att vara ute mycket i dagsljuset, vilket säkerligen bidragit till bättre sömn som i sin tur ger ett lugnare hjärta{#lang_emotions_heart}. jag försöker angripa problemen från alla håll....tror att allt har ett samband....

  aminosyre-tillskottet heter triple protein(sportprotein)och anledningen till att jag valde just det var för att det innehåller ganska mycket tryptofan. aminosyror är viktiga överhuvudtaget för god muskel och nervfunktion.

  hur yttrar sig dina problem, har du både rusningar och extraslag(felslag). hur började allt för dig? hur länge har du haft problemen? hur ofta och hur mycket etc?
  vad duktig du är som har börjat träna{#lang_emotions_laughing} fortsätt varje dag så kommer du garanterat inom kort orka mera....heja heja{#lang_emotions_surprised}

  snartvår; underbart för dig att dina problem till stor del gett med sig{#lang_emotions_laughing} hur började dina problem? brukar en ablation hålla i sig resten av livet, eller får man gör om ingreppet efter en tid?

  ta hand om er{#lang_emotions_flower}

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 29 jan 16:36
  #49

  hej finskaflikkan...aminosyrtillskottet jag äter heter triple protein (sportprotein) och är köpt på hälsokosten. burken kostade typ 180:-. finns säkert flera olika alternativ....men det jag var ute efter var ett tillskott med mycket tryptofan.

  ha det gott{#lang_emotions_laughing}

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 30 jan 17:02
  #52

  Hej LillaPinglan!

  Jag blev oerhört ledsen för din(er) skull när jag läste ditt inlägg...vi känner inte alls varandra...men tänkte att jag skulle skicka iväg några styrkekramar till dig iaf. Jag hoppas verkligen att allt ordnar sig på bästa sätt för er och jag förstår att ditt hjärta gör ont{#lang_emotions_cry}.

  Försök så gott du kan att hitta styrka i din familj, ta hand om varandra och var rädd om dig{#lang_emotions_heart}

  Varma kramar från mig

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 3 feb 18:50
  #63
  Lilla Pinglan; så fruktansvärt för er....finns inga bra ord att säga i en sån här situation, lider verkligen med dig/er. Försök att ta hand om dig på bästa sätt.

  Många kramar från mig{#lang_emotions_heart}
 • Hjärtt­jejen
  Äldre 9 feb 19:49
  #75

  hej allasväl!

  det var bra att de fick med en del på ditt  24-timmars ekg....nu kan de bara ge dig bättre behandlingar{#lang_emotions_smile} vore jag dig så skulle jag nog ringa upp läkaren igen och ställa mer frågor, då du är mer förberedd. känns så tråkigt när dem är stressade, en del är så förbaskade opedagogiska{#lang_emotions_frown} att du hade 16 extraslag i en följd är nog inget att oroa sig över, när mina extraslag bökar som mest så kan jag ha vartannat dygnet runt flera veckor i sträck.....däremot är det ju skönt för dig att få veta vilken typ av extraslag du har.

  när det gäller din chef så tycker jag absolut att du ska berätta om dina hjärtproblem.....hon kommer säkerligen förstå att projektet stressar ditt hjärta ännu mer. våga att gå in till henne i morgon så ska du se att det känns bättre därefter, här kommer lite styrkekramar från mig{#lang_emotions_heart}

  snartvår;när du gjorde din ablation, var det bara mot extraslag eller mot rusningar oxå? till mig säger dem att man inte gör ablationer mot godartade extraslag som jag har{#lang_emotions_frown}

  hjärtekramar till er alla{#lang_emotions_heart}

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
Logga in
Bli medlem